Bloc personal,

dilluns, 9 d’octubre del 2023

Ahsoka (2023) S01

[424]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Dave Filoni
Guió: Dave Filoni (personatges: George Lucas)
Música: Kevin Kiner
Actors: Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, Mary Elizabeth Winstead
Emissió: 22/08/23 - 03/10/23
Títol original: Star Wars: Ahsoka

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 8 capítols de 37-57 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,8) (69K):
“Després de la caiguda de l'Imperi Galàctic, la veterana cavaller jedi Ahsoka Tano investiga una amenaça emergent per a una galàxia vulnerable.”

Crítica

Quin avorriment! No hi ha per on agafar-la…

L’últim spin-off d’StarWars que segueixo! De fet, els altres que he anat mirant per curiositat, l’única que se’n salva és la primera temporada de The Mandalorian.

Realment és d’allò més avorrida. Després de tants anys del primer Star Wars (1977) –fa quaranta-sis anys–, les lluites de sables no m’interessen en absolut. A més, estan tan mal fetes que, en el moment en que comença la coreografia, aparto la mirada i em poso a pensar en les meves coses…

Per la seva banda, l’actriu principal em sembla una mica marcida i passada… només presta les seves faccions pel maquillatge. Actitud zero.


Capítols lents, pesats i avorrits on no s’aprofiten ni deu minuts interessants per cada capítol…
També se la pot trobar amb el títol Star Wars: Ahsoka.

Resum (amb espòilers)

1.- Primera part: Mestre i Aprenent. Baylan Skoll, un antic Jedi que ara treballa com a mercenari, i el seu aprenent Shin Hati assalten un creuer de la Nova República per rescatar Morgan Elsbeth, que abans havia estat detingut per Ahsoka Tano.[a] Elsbeth informa a Skoll que Ahsoka està buscant el Gran Almirall Thrawn. , que ha estat desaparegut durant anys després que ell i Ezra Bridger fossin arrossegats a un lloc desconegut pels Purrgil.[b] Ahsoka i Huyang obtenen un mapa estel·lar a la ubicació de Thrawn (i potencialment Bridger) abans de ser informats de la fugida d'Elsbeth. Reagrupant-se amb la flota, Ahsoka es reuneix amb la general Hera Syndulla, després de la qual cosa Huyang revela que el mapa estel·lar encara està bloquejat. Syndulla aconsella a Ahsoka que obtingui l'ajuda de Sabine Wren, l'antic Padawan d'Ahsoka, per desbloquejar el mapa. Ahsoka i Huyang viatgen a Lothal i es troben amb Wren, que agafa el mapa. Just quan en Wren desbloqueja el mapa, s'enfronta a Hati, que roba el mapa i apunyala en Wren durant un duel amb sabres làser.

2.- Segona part: Treball i problemes. Skoll i Hati porten el mapa al planeta Seatos, on Elsbeth revela que Thrawn està atrapat en una altra galàxia. Wren, que va sobreviure a l'atac d'Hati, es recupera i informa a l'Ahsoka de les seves troballes, i també rastreja els droides que la van atacar fins a les fàbriques d'Elsbeth a Corellia. Buscant el mapa, Ahsoka i Syndulla viatgen a les drassanes corellianes, on descobreixen un hipermotor massiu construït per treballadors lleials a l'Imperi Galàctic. La Syndulla persegueix el transport que porta l'hiperdrive mentre Ahsoka s'enfronta a Marrok, un antic inquisidor que treballa per a Elsbeth. Marrok i el transport s'escapen, però no abans que el droide astromecànic de Syndulla, Chopper, connecti un dispositiu de seguiment. Després d'arrestar els treballadors de la drassana, en Wren es posa en contacte amb Ahsoka, que està disposada a tornar-se a convertir en el seu Padawan i trobar a Bridger després que es recuperi i es talli els cabells. Elsbeth és contactada per Skoll, Hati i Marrok, que van obtenir l'hiperdrive perquè puguin acabar de construir la seva nau, l'Ull de Sion, i trobar Thrawn. Skoll intueix que l'Ahsoka vindrà a buscar-los.

3.- Tercera part: Temps de volar. Wren reinicia el seu entrenament sota la guia d'Ahsoka i Huyang mentre lluita amb la seva incapacitat per utilitzar la Força. Syndulla es reuneix amb el canceller Mon Mothma i un grup de senadors influents per tal d'obtenir el permís per enviar les forces de la República a Seatos. Malgrat el suport de Mothma, els senadors es neguen a creure que Thrawn i Bridger estan vius i deneguen la sol·licitud de Syndulla. Ahsoka, Wren i Huyang viatgen a Seatos, on descobreixen l'Ull de Sion, però són interceptats per un esquadró de caces liderats per Hati i Marrok mentre Elsbeth utilitza canons a l'Ull de Sion per disparar-los. Just quan Huyang acaba d'escanejar l'Ull de Sion, la llançadora de l'Ahsoka rep un cop directe, obligant el grup a fer un aterratge d'emergència al planeta, passant per un grup de Purrgil al llarg del camí per evadir els caces enemics restants. Després de refugiar-se en un bosc, Huyang fa la seva anàlisi completa sobre l'Ull de Sió que classifica com un anell hiperespacial dissenyat per viatjar a una altra galàxia. No obstant això, Hati aviat s'adona del seu intent d'amagar-se, el que va fer que Skoll enviï les seves forces al bosc per caçar-los.

4.- Quarta part: Jedi caigut. Ahsoka i Wren són atacats per les forces d'Skoll, però són capaços d'enviar-los. Tement que Elsbeth i Skoll adquireixin les coordenades de la ubicació d'en Thrawn, es dirigeixen a la seva base però són interceptats per Hati i Marrok. Ahsoka mata en Marrok i continua sol, mentre que Wren es queda enrere per retenir a Hati, que s'adona que Wren no pot exercir la Força. Ahsoka arriba a Skoll, i els dos s'enfronten a un duel; L'Ahsoka recupera el mapa, però el deixa a un costat després que se li cremi la mà. Skoll envia Ahsoka a caure en picat a l'oceà. En Wren sosté el mapa a punta de pistola, però Skoll la manipula perquè el lliurarà prometent-la portar-la a Bridger. Després de revelar la ubicació de Thrawn, Skoll destrueix el mapa per assegurar-se que no se'ls segueix, i ell i Hati marxen amb Wren com a presoner. Un esquadró de combatents de la Nova República, liderats per Syndulla, arriba a Seatos i intenta, però no ho aconsegueix, evitar que l'Ull de Sió salti a l'hiperespai. Mentrestant, Ahsoka es desperta al món entre mons, on es troba amb el seu antic mestre, Anakin Skywalker.

5.- Cinquena part: Shadow Warrior. Mentre busca en Seatos Ahsoka i Wren al costat de la seva mare, Jacen Syndulla intueix que Ahsoka es troba al món entre mons, revelant així la seva pròpia connexió amb la Força. L'Anakin explica a l'Ahsoka que l'havia estat observant a través de la Força i dedueix que la seva pèrdua contra Skoll es deu en part a la seva culpa no resolta pels esdeveniments que els van separar. Ahsoka perd un duel amb Anakin i reviu fragments del seu passat durant les Guerres Clons, durant les quals es preocupa que el seu llegat només sigui de lluita. Creient que els ensenyaments d'Anakin inclouen el seu llegat com a Darth Vader, ella inicialment el rebutja, la qual cosa porta a un altre duel entre ells. Finalment, entenent que no va estar involucrada en la caiguda d'Anakin, Ahsoka decideix viure i continuar lluitant. És recuperada per la tripulació de Syndulla, i gràcies als seus poders s'assabenta que Wren està amb Skoll. La Mothma es posa en contacte amb Syndulla, qui li informa que les forces de la Nova República estan en camí per portar-la a ella i a Ahsoka sota custòdia per haver realitzat una missió no autoritzada. Quan arriba el destacament de la flota de la República, l'Ahsoka recluta un grup de Purrgil per portar-la a ella i en Huyang a Bridger i Wren, mentre que Syndulla, Jacen i Chopper es queden enrere.

6.- Sisena part: Lluny, lluny. L'Ull de Sió arriba a Peridea, l'antic món natal de la gent d'Elsbeth, els Dathomiri. Elsbeth, Skoll, Hati i Wren coneixen les Grans Mares, un grup de Germanes de la Nit aliades amb Thrawn. Mentre esperen el Gran Almirall, Skoll relata a Hati la seva creença que la caiguda dels Jedi i l'ascens de l'Imperi formaven part d'un cicle inevitable, que pretén trencar. Thrawn arriba a bord del seu Destructor Estel·lar, la Quimera, i compleix la promesa d'Skoll proporcionant a Wren provisions, una muntura i el parador de Bridger. Després que Wren se'n va, Thrawn ordena a Skoll i Hati que la segueixin perquè puguin matar tant a ella com a Bridger. Sobrevivent a una emboscada de bandits, Wren es troba amb la Noti nativa i els segueix fins al seu poble, on es retroba amb Bridger. Mentre segueix en Wren, Skoll percep que hi ha un poder més gran en Peridea i li diu a l'Hati que té la intenció de trobar-lo i utilitzar-lo. Quan les Grans Mares senten la imminent arribada d'Ahsoka, Thrawn exigeix a Elsbeth tots els detalls de la seva història i prepara les seves defenses.

7.- Setena part: Somnis i bogeria. A Coruscant, Syndulla s'enfronta a una audiència disciplinària, amb el membre del tribunal, el senador Hamato Xiono, s'oposa als seus informes sobre la conspiració secreta del romanent imperial. C-3PO arriba i proporciona al tribunal una autorització falsa de la senadora Leia Organa, obligant el tribunal a absoldre a Syndulla i Mothma per considerar l'amenaça d'un ressorgiment imperial. En arribar a Peridea, els Purrgils topen amb un camp de mines deixat per les forces de Thrawn i es retiren. Continuant sols, Ahsoka i Huyang són atacats per combatents enemics i s'amaguen en un camp de runa. Elsbeth informa a Thrawn que l'Ahsoka va ser entrenada per Anakin, obligant el Gran Almirall a adoptar un enfocament més calculat. Ahsoka localitza Wren a través de la Força i es dirigeix a la superfície del planeta. Bridger, Wren i Noti són atacats per Hati, els bandits locals i Thrawn's Night Troopers, mentre que Skoll marxa per seguir la seva pròpia agenda. La intervenció d'Ahsoka obliga a Thrawn a retirar els seus soldats nocturns restants i preparar la seva imminent sortida. L'Ahsoka convida a l'Hati, que ha quedat enrere, a unir-se a ells, però en canvi Hati fuig. L'Ahsoka, el Bridger i el Wren es tornen a connectar amb alegria.

8.- Vuitena part: El Jedi, la Bruixa i el Senyor de la Guerra. Per enfrontar-se als Jedi, Elsbeth rep l'espasa de la Mare Talzin per part de les Grans Mares, mentre que Bridger construeix un nou sabre làser amb peces de recanvi del seu difunt mestre, Kanan Jarrus. Després que el seu vaixell sigui danyat per un atac de caça, l'Ahsoka, el Wren i el Bridger es dirigeixen a peu cap a la Quimera, que s'ha atracat amb l'Ull de Sion. S'enfronten a Elsbeth i als Night Troopers, a qui les Grans Mares segueixen ressuscitant després de ser assassinades. Wren utilitza la Força per ajudar a Bridger a saltar a la Quimera, després es queda enrere per ajudar l'Ahsoka que mata a Elsbeth. L'Ull de Sion salta a l'hiperespai, deixant Ahsoka, Wren i Huyang encallats a Peridea. Quan Thrawn i les Grans Mares arriben a Dathomir, Bridger s'escapa i es retroba amb Syndulla i Chopper. Ahsoka, Wren i Huyang s'uneixen al Noti i fan la seva nova llar a Peridea, vigilats per l'esperit d'Anakin. Hati s'uneix als bandits, mentre que Skoll és guiat a una muntanya per una estàtua dels déus Mortis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada