Bloc personal,

dilluns, 23 d’octubre del 2023

Tenju no Kuni, vol. 4 (2019)
(Blissful Land)

[484]

Valoració



Fitxa tècnica

Ichimon Izumi (guió, dibuix, tinta i color)
(テンジュの国)

[ Manga shōnen, romanç, slice of life ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (29/04/21 a Espanya)
Kodansha (Bessatsu Shōnen Magazine) (07/06/19 al Japó)

5 capítols (16-20) - 160 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
MyAnimeList (7,48) (1.278)

Sinopsi

Whakoom :
“El Kan Shiba, un jove aprenent de metge que viu a un poble entre muntanyes, rep la visita de la seva promesa, provinent d'una terra llunyana. Es diu Lati Moshi. A poc a poc, els joves nuvis van deixant enrere la timidesa per convertir-se en una família. Aquesta és la història d'un matrimoni concertat i el seu dia a dia al Tibet del segle XVIII.”

Crítica

Més històries curtes d’un remeier al Tibet…

Històries curtes, la majoria inconnexes, amb els protagonistes de la història.




Resum (amb espòilers)

Tibet, segle XVIII. Una núvia d'un país estranger és entregada al Kan Shiba, un nen que és aprenent de metge que viu en un poble de les muntanyes. Ella es diu Lati Moshi. Les dues persones innocents s'apropen i finalment es converteixen en una família. Una història d'un nuvi i una núvia, que representa la vida quotidiana al Tibet.

El Kan Siva, un nen que és aprenent de metge i la seva núvia Lati Moshi. La distància entre les dues persones es va acostar al "festival de les curses de cavalls". El Kan Shiba, que segueix la seva carrera com a metge perquè tothom pugui viure en pau, avui rep la visita de diversos pacients… Una història diària commovedora que representa una cultura tibetana desconeguda.

==

L’endemà de les carreres de cavalls i competicions esportives, la majoria de participants arriben a la tenda del doctor afectats de dolors musculars. Mentrestant, la Lati, que no para d’observar el Kan Shiba, dubte de si podrà ser prou bona per estar a la seva altura.

Mentre el Ken Shiba aprofita l’estiu que té pocs pacients per anar a recollir herbes, observa com avancen un grup de peregrins de manera una mica estranya: cada pas és una postració. Un dels peregrins es crema accidentalment un genoll al caure-li sopa al damunt, que li provoca una bona cremada en un tros de pell ja prou castigat per agenollar-se a cada passa. El Kan Shiba el tracta i el cura.

Un despreniment ha deixat una dona atrapada per les cames sota els rocs. El seu marit, pel moviment de pols que acaba empassant, perd la parla. Es presenta a la consulta a demanar ajuda, però com tampoc pot escriure intenta fer-se entendre amb signes, però ningú entén el que diu excepte la mare. El Kan Shiba s’adelanta al grup de rescat per fer companyia la dona.

El Ken Shiba i la seva germana Pelma, acompanyats pel gos, surten a recollir herbes i es troben un iak que acaba de morir enmig del prat amb la seva argolla de propietat. El Kan Shiba li talla la iugular perquè li surti la sang i puguin almenys aprofitar la carn. El propietari, carregant el iak al carro, agafa una lumbàlgia.

En ple estiu es preparen per prendre un bany col·lectiu al riu, moment que aprofiten també per rentar la roba. Al Ken Shiba se li trenca la bossa de les medicines i la Lati s’ofereix a fer-li una de nova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada