Bloc personal,

dimecres, 11 d’octubre del 2023

Monster (2004) S01

[425]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masayuki Kojima
Guió: Tatsuhiko Urahata (manga: Naoki Urasawa)
Música: Kuniaki Haishima
Estudi: Madhouse
Veus de doblatge: Hidenobu Kiuchi, Nozomu Sasaki, Mamiko Noto
Emissió: 07/04/04 - 28/09/05
Títol original: Monster

[ Animació, crim, drama, misteri, thriller psicològic, seinen ] 74 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,87) (387.307)

Sinopsi

IMDb (8,7) (39K):
“Un neurocirurgià brillant troba la seva vida en una gran confusió després d'haver-se involucrat amb un antic pacient psicòpata.”

Crítica

Massa llarga (74 capítols… poca broma!): al final s’ha fet difícil de seguir amb un mínim d’interès…

Basada en un manga seinen de Naoki Urasawa publicat entre 1994 i 2001 amb un total de 18 volums. El títol original és en caràcters occidentals, però en algun lloc ho posen en japonès: モンスター.

Es veu un anime molt antic… potser més antic del que realment és, però té coses més ben fetes que en molts dels actuals. També cal dir que la història relatada és justament posterior a la caiguda del mur de Berlín (1989). El manga és coetani dels successos, però l’anime ja arriba tard.

Aquests 74 capítols vindrien a ser 6 temporades normals (de 12 cap.) o 3 temporades dobles (de 24 cap.). Però no. Tot en una. De fet, una emissió ininterrompuda d’un any i mig. Coses que es feien abans…

És curiós observar que, en els anime, normalment mai s’aprecien els caracters orientals en les faccions dels personatges i, en aquesta sèrie, quan la majoria dels personatges són occidentals –alemanys, concretament– alguns personatges sí tenen les faccions orientals i no ho és justament el personatge principal, el doctor Tenma, que és japonès.

També he detectat algunes “cagades” importants com, per exemple, mala sincronització entre la imatge i l’àudio, veus secundàries que no s’adiuen al personatge (una vella amb veu de jove) o fons inacabats que queden al descobert en una fracció de segon. Però, és clar, són coses que només veu un “malalt” com jo… La història també té algun forat argumental important, però almenys és assumible.

Comparada amb la majoria de sèries actuals, en cada capítol hi passen moltes coses. Tant és així que, si fa no fa, entre el capítol 5 i el 6 està tot l’argument exposat. A partir d’aquí l’únic que passa és que s’hi van afegint personatges secundaris amb la seva petita i particular història i també altres històries secundàries dels personatges principals que van completant i adornant la història principal.

A partir del capítol vint-i-pocs se m’ha començat a fer bastant pesada i difícil de seguir amb un mínim d’interès.

L’he anat seguint a glopades, al principi amb bastanta constància i al final gairebé per obligació, però vaig començar els primers capítols abans de l’estiu de 2022, si bé és veritat que hi ha hagut mesos que no he vist un sol capítol. A partir del capítol 50 i pico, ha tornat l’interès en saber com acaba la història. Si fa no fa, en el moment a partir del què entra en la presó i se’n fuga, moment en el qual la globalitat de la història flueix per sí mateixa cap una resolució final. Al voltant del capítol 60 l’he tornat a deixar penjada uns quants mesos.

Resum (amb espòilers)

El doctor Kenzo Tenma és un jove cirurgià cerebral japonès que treballa a l'Eisler Memorial Hospital de Düsseldorf, Alemanya Occidental. Tenma està insatisfet amb el biaix polític de l'hospital a l'hora de tractar pacients, i aprofita l'oportunitat de canviar les coses després que una massacre porti els bessons germans Johan i Anna Liebert a l'hospital. En Johan té una ferida de bala al cap, i l'Anna murmura sobre matar; Tenma opera en Johan en lloc de l'alcalde, que va arribar més tard. Johan es salva, però l'alcalde Roedecker mor; Tenma perd la seva posició social. El director Heinemann i els altres metges a la manera de Tenma són misteriosament assassinats, i tots dos nens desapareixen de l'hospital. La policia sospita de Tenma, però no tenen proves i només el poden interrogar.

Nou anys més tard, Tenma és el cap de cirurgia a Eisler Memorial. Després de salvar un criminal anomenat Adolf Junkers, Junkers murmura sobre un "monstre". Tenma torna amb un rellotge per a Junkers, troba el guàrdia davant de l'habitació de Junkers mort i Junkers desaparegut. Seguint la pista fins al lloc de construcció d'un edifici a mig acabar prop de l'hospital, Tenma troba Junkers retinguts a punta de pistola. Junkers l'adverteix que no s'acosti i li suplica que fugi. Tenma es nega, i es revela que l'home que porta l'arma és Johan Liebert. Malgrat els intents de Tenma de raonar amb ell, en Johan dispara a Junkers. Li diu a Tenma que mai no podria matar l'home que li va salvar la vida, se'n va a la nit, amb Tenma massa commocionat per aturar-lo.

Tenma és sospitat per la policia, en particular per l'inspector de BKA Lunge, i intenta trobar més informació sobre Johan. Aviat descobreix que la germana del nen viu una vida feliç com a filla adoptiva; els únics rastres del seu terrible passat són alguns malsons. Tenma troba l'Anna, que posteriorment va ser anomenada Nina pels seus pares adoptius, el dia del seu aniversari; ell la guarda de Johan, però és massa tard per evitar que assassini els seus pares adoptius. Tenma finalment descobreix els orígens d'aquest "monstre": des de l'intent de l'antiga Alemanya de l'Est d'utilitzar un orfenat secret conegut com "511 Kinderheim" per crear soldats perfectes mitjançant la reprogramació psicològica, fins a l'autor de llibres infantils utilitzats en un experiment d'eugenesia a l'antiga Txecoslovàquia. En Tenma s'assabenta de l'abast de les atrocitats comeses per aquest "monstre" i es compromet a corregir l'error que va cometre salvant la vida d'en Johan.

==

1.- Herr Dr. Tenma. El doctor Kenzo Tenma, cap de neurocirurgia de l'Hospital Eisler Memorial de Düsseldorf, realitza una neurocirurgia amb èxit a un famós cantant d'òpera, però el director de l'hospital, Udo Heinmann, s'emporta el mèrit durant una roda de premsa. Més tard, el doctor Tenma s'entristeix quan descobreix que una operació d'un treballador de la construcció turc va tenir una prioritat menor i posteriorment va morir on la seva vídua el va culpar de no operar-lo.Quan surt amb la filla del director Heinemann, Eva, afirma que el turc un treballador de la construcció va morir perquè el doctor Becker va trigar massa a tractar-lo.Ella comenta que no totes les persones són iguals.Dies després, la doctora Tenma és cridada per treure una bala del cap d'en Johan, el fill adoptiu del Sr. i la Sra. Liebert, que van ser assassinats a trets a casa seva. La seva germana bessona Anna també està ingressada, pel que sembla en un estat de xoc greu amb amnèsia postraumàtica, murmurant les paraules "matar-lo...". Quan el Dr. Tenma està a punt de començar el operació, ell és calle El cap de cirurgia, el doctor Oppenheim, seguint instruccions telefòniques del director Heinemann per iniciar la cirurgia a l'alcalde Roedecker, que anteriorment havia destinat una gran quantitat de fons a l'hospital. Quan Tenma afirma a Heinemann que és l'únic que pot operar en Johann i que el Dr. Boyer s'encarrega de l'alcalde, Heinemann aconsella a Tenma que faci la feina ja que l'alcalde Roedecker revisarà l'Eisler Memorial Hospital el mes que ve. A causa de la seva consciència, Tenma va decidir anar en contra de les ordres d'Heinemann i operar el nen petit.

2.- Caiguda. El Dr. Tenma és capaç de salvar la vida d'en Johan, però l'alcalde Roedecker mor durant una cirurgia sota el Dr Boyer. Ell i el Dr. Oppenheim van renyar al Dr. Tenma dient que els metges van haver de lluitar per cobrir-lo a l'últim moment i va provocar la mort de l'alcalde Roedecker. El doctor Oppenheim ha remès el seu informe al director. Com que una notícia assegura que es van deixar flors a l'Ajuntament i s'està prenent la decisió d'un nou alcalde, el director Heinemann va afirmar en una roda de premsa que l'alcalde Roedecker va morir d'un infart cerebral i que van fer tot el possible per salvar-li la vida. Més tard, en un banquet de l'hospital, mentre demana disculpes al director Heinemann, el doctor Tenma es sorprèn quan es revela que el doctor Boyer és el nou cap de neurocirurgia. Tot i perdonar a Tenma, el director Heinemann li permet mantenir la seva feina i afirma que no acceptarà els seus papers per a la propera cimera de salut ni el recomanarà en cas de trasllat. Per empitjorar les coses quan la Tenma marxa, Eva Heinemann trenca cruelment el seu compromís, deixant caure l'anell als seus peus. El doctor Tenma confessa al costat del llit del Johan aparentment inconscient que desitja que el director Heinemann hagués mort. Mentrestant, el detectiu Egon Weisbach intenta que Anna Liebert recordi el seu nom i els esdeveniments de la nit que van morir els seus pares. El director Heinemann suggereix als doctors Boyer i Oppenheim que proporcionin fotografies dels bessons Liebert als mitjans de comunicació, per tal de jugar amb la simpatia del públic i atraure l'atenció de l'hospital. Casualment ofereix als altres metges caramels donats als nens malalts i ordena a Oppenheim que reassigni Boyer com a metge encarregat de Johan. Hi va haver una breu discussió entre Tenma i Boyer sobre la seva acció fotogràfica, ja que Boyer diu a Tenma que va complir el seu propòsit amb el noi. Algunes nits més tard, una infermera descobreix el doctor Oppenheim i el doctor Boyer morts a les seves oficines mentre l'Eva troba el seu pare mort al seu estudi.

3.- Cas d'assassinat. La policia arriba a l'apartament del doctor Tenma i li informa que el director Heinemann, el doctor Oppenheim i el doctor Boyer van ser trobats morts. Quan el doctor Tenma torna a l'Eisler Memorial Hospital, també s'assabenta que els bessons Liebert han desaparegut. Després del funeral del director Heinemann, el Dr. Tenma és informat per l'inspector Egon Weisbach i l'inspector Heinrich Lunge de la BKA que els homes morts van ser enverinats per caramels que contenien un relaxant muscular i Lunge sospita que el metge pot estar implicat. Tenma es planteja tornar al Japó. Amb el buit creat per les tres morts i un altre metge traslladat a un altre lloc, el doctor Tenma és ascendit a cap de cirurgia de l'hospital pel president anònim de la junta. Eva intenta reconciliar-se amb el doctor Tenma, però ell la rebutja. Nou anys més tard, el Dr. Tenma ha tingut un gran èxit com a cap de cirurgia i continua operant en casos difícils mentre entrena altres cirurgians. Quan l'Adolph Junkers, un conegut comiador de panys, és atropellat per un cotxe mentre corre amb por, el Dr. Tenma és cridat per operar-lo. El Dr. Tenma torna a trobar-se amb l'inspector Lunge, que està investigant la implicació del criminal en una sèrie d'assassinats misteriosos de parelles riques de mitjana edat a les seves cases. Després de l'operació, la Tenma intenta parlar amb Junkers, que només diu que "el monstre... ve".

4.- La nit de l'execució. L'inspector Lunge pregunta a Junkers sobre la seva participació en els homicidis i es posa histèric quan Lunge pregunta qui el va contractar. El doctor Tenma convenç a Junkers de superar la seva por i confessar la seva implicació, però aquella nit, Junkers troba mort el seu guàrdia policial i fuig. Poc després, el doctor Tenma també troba el guàrdia mort, enverinat per caramels de la mateixa manera que els funcionaris de l'hospital de fa nou anys. Segueix a Junkers fins a un lloc de construcció proper i el troba amb Johan Liebert, la vida del qual va salvar el Dr. Tenma. Junkers explica que Johan el va contractar a ell i als seus associats, a qui ha matat des d'aleshores, i es prepara per executar Junkers. Johan revela que el seu nom real no és Liebert, i admet que va ser ell qui va enverinar els funcionaris de l'hospital i el policia. En Johan, amb calma executa Junkers i marxa, deixant el Dr. Tenma desconcertat per la falta de respecte d'en Johan per la vida humana. Més tard, el doctor Tenma ho explica tot a l'inspector Lunge que troba sospitós la participació del doctor Tenma en aquests esdeveniments.

5.- La noia de Heidelber. Nina Fortner és una brillant estudiant universitària que estudia dret a una universitat de Heidelberg. Està veient un conseller sobre somnis estranys i no té records de la seva vida abans dels deu anys. Comença a rebre correus electrònics poètics d'una persona desconeguda i decideix conèixer-los. Un dia, en una classe de conferències, la por i les nàusees l'envenen davant l'esment d'una massacre familiar. Mentrestant, el doctor Tenma investiga els assassinats en sèrie de parelles de mitjana edat i sense fills i busca informació sobre Michael Reichmann, que creu que era el nom real de Johan. Es troba amb un vell cec que es va fer amic d'un noi anomenat Franz que va dir que el doctor Tenma li va salvar la vida. El nen tenia un interès permanent per les històries de guerra, especialment les que implicaven una por extrema, i va dir que coneixeria la seva germana bessona quan ella compleixi vint anys a Heidelberg. Quan la Nina marxa per conèixer la persona desconeguda, els seus pares es preparen per dir-li que va ser adoptada. Al lloc concertat veu en Johan a prop i li sembla conegut, de cop es desmaia.

6.- Informe de desaparició. Amb l'ajuda de Maurer, un periodista d'un diari local, el doctor Tenma és capaç de localitzar els Fortner el dia del vintè aniversari dels bessons. Els Fortner es neguen a parlar del bessó desaparegut, però revelen que la Nina ha marxat per conèixer el "misteriós desconegut" al castell de Heidelberg. El Dr. Tenma condueix fins al castell on salva la Nina d'un mató a lloguer i la porta a casa, intentant explicar que ella és Anna Liebert. Mentrestant, el maton, lligat amb la corbata d'en Tenma, es troba amb por del seu patró.

7.- Casal de la tragèdia. El doctor Tenma i la Nina tornen per trobar morts tant els Fortner com el periodista. L'escena torna els records de l'Anna inundant-se i diu que va disparar en Johan. Dos detectius arriben al lloc dels fets i escorten el doctor Tenma i la Nina, però el doctor Tenma sospita d'ells i s'escapa amb la Nina. De tornada a la ciutat, el doctor Tenma descobreix que els detectius són autèntics i que el matón del castell va ser trobat mort. Nina, ara conscient del seu passat, s'allunya del doctor Tenma. L'inspector Lunge examina l'escena i troba una corbata que sospita que pertanyia al doctor Tenma.

8.- El fugitiu. El doctor Tenma torna a treballar a l'hospital de Dusseldorf. Mentrestant, Lunge pregunta a Eva, ara divorciada tres vegades, sobre la corbata que va trobar a l'escena de l'assassinat, però ella nega haver-la vist mai. Aleshores, l'Eva demana a la doctora Tenma que la torni, però ell es nega i l'Eva amenaça de lliurar-lo a l'inspector Lunge mentre li donava la corbata al doctor Tenma anys abans. Amb la policia a la cua, el doctor Tenma es veu obligat a fugir i recorda els fets que han portat a la seva situació actual. Cinc mesos després, el doctor Tenma s'assabenta que una parella d'ancians va ser assassinat a Verden i que ell és el principal sospitós.

9.- La noia i el soldat experimentat. Fa cinc mesos, el doctor Tenma va començar un rigorós entrenament amb armes de foc amb un antic veterà de l'exèrcit anomenat Hugo Bernhardt que també s'encarregava d'una nena òrfena enfadada la mare de la qual va matar a Myanmar. Durant el seu temps allà, el Dr. Tenma crea un nou vincle entre la noia i el veterà, i més tard quan l'inspector Lunge l'interroga, Bernhardt es nega a revelar la ubicació del Dr. Tenma.

10.- Un passat esborrat. Mentre investiga l'assassinat d'un destacat regidor i la seva dona a la finca Springer de Verden, Tenma es troba amb el petit criminal Otto Heckel i s'escapa amb ell. Heckel suggereix que podrien guanyar molts diners operant sobre criminals ferits, però també revela que coneix l'assassí del regidor. Visiten l'assassí que té remordiments, enganyat per un home anomenat Erich perquè cometi els assassinats. Però abans que Tenma pugui extreure més informació, es suïcida. Per tal de pagar els seus deutes, Heckel organitza que Tenma sigui segrestat per tractar un home ferit que és sospitós d'un atac terrorista. Tot i ser amenaçat, Tenma decideix salvar-lo de totes maneres.

11.- 511 Kinderheim. Mentre investiga a Alemanya de l'Est, Tenma descobreix que Johan va ser adoptat pels Liebert d'un orfenat anomenat 511 Kinderheim que ara està abandonat. Es posa en contacte amb Hartmann, un antic funcionari del districte del Ministeri, que explica que l'orfenat era un entorn extremadament dur per als nens, regit per la por i la violència. Allà, la Tenma també es troba amb un nen sota la cura d'Hartmann anomenat Dieter. Quan Tenma descobreix que el cos de Dieter està cobert de contusions, s'enfronta a Hartmann i el porta a l'hospital. Després, Tenma va a un altre orfenat on la directora Elna Tyce li diu que 511 Kinderheim era un laboratori experimental d'Alemanya de l'Est.

12.- Un petit experiment. Tenma s'assabenta que els orfes de 511 Kinderheim formaven part d'un projecte per produir soldats perfectes mitjançant la reconstrucció psicològica. Tanmateix, durant una lluita pel poder, els cinquanta instructors i orfes van ser assassinats. Hartmann porta a Dieter de l'Hospital, i quan la Tenma visita l'apartament d'Hartmann s'adona que Hartmann es trobava al 511 de Kinderheim i ara està intentant remodelar Dieter perquè sigui semblant a Johan. A les ruïnes de l'orfenat, Hartmann explica a Tenma que la batalla va ser desencadenada per Johan i que el general Wolf és la clau dels orígens de Johan. Per a sorpresa de Hartmann, Dieter decideix rebutjar-lo i marxa amb Tenma.

13.- Petra i Schumann. Tenma tracta a un borratxo local després d'un accident, i després ajuda el doctor Schumann, el metge local a tractar els residents del poble. Visita una dona gran que es nega a fer-se examinar quan la Tenma s'adona que la dona té una hemorràgia subaracnoidea i fa una operació improvisada per salvar-la. Mentrestant, el seu fill, un agent de policia, amenaça amb arrestar a Tenma després de descobrir que se'l busca per assassinat. No obstant això, el doctor Schumann i els vilatans convencen a l'oficial de policia perquè deixi anar en Tenma, i se'n va amb Dieter per continuar la seva recerca per trobar en Johan.

14.- L'home abandonat・La dona abandonada. L'adicta al treball inspector Lunge està tan ocupat investigant el cas d'una prostituta morta i la seva relació amb un polític que no mostra cap emoció quan la seva dona i la seva filla embarassada el deixen. Quan un sospitós clau en el cas aparentment se suïcida, Lunge és retirat de tots els casos, així que decideix centrar-se a atrapar a Tenma. Mentrestant, la fortament alcohòlica Eva Heinemann té relacions sexuals casuals amb el seu jardiner, però quan s'adona que està completament insatisfet amb la seva vida, crema la seva casa amb ràbia.

15.- Sigues el meu bebè. A Frankfurt, Tenma qüestiona l'antic detectiu Mesner, ara deshonrat, pels assassinats de Heidelberg fa 10 mesos. Mesner esmenta "The Baby", un nanet que forma part d'una organització nacionalista de dreta que busca la Nina. Mentrestant, la Nina intenta trobar en Johan, i fent de prostituta es troba amb Baby al Candy Club, però ell la segresta, i més tard també captura la Tenma. A la mansió de Baby, la Nina és rebuda pel professor Goedelitz, qui li explica que és un dels quatre homes que busquen reclutar en Johan com a líder i la Nina és l'esquer. Al soterrani, Baby qüestiona brutalment a Tenma i revela que tenen previst cremar la part turca de Frankfurt. La Nina s'assabenta del mateix complot d'Ayse, una dona turca detinguda a la mateixa mansió.

16.- Confessió del Llop. A la mansió de Baby, la Nina troba l'Ayse morta i després descobreix que el seu captor, Goedelitz i tots els seus homes han estat assassinats. Mentrestant, els homes del general Wolf s'emporten en Tenma i en Dieter que van ser capturats abans. En el camí, Tenma permet a Dieter tornar a Frankfurt per advertir la comunitat turca del complot. Tenma coneix el Wolf que accepta el seu paper en els orígens d'en Johan a qui va trobar fred i morint de fam amb la seva germana prop de la frontera amb Txecoslovàquia. Aleshores diu que en Johan ha matat a tots els que li tenien a prop, inclosos Goedelitz i els seus homes. Mostra a Tenma un missatge d'en Johan desafiant-lo a trobar-se a les ruïnes d'un magatzem, i després li demana a Tenma que mati en Johan. De tornada a Frankfurt, Dieter i Heckel són capturats pels neonazis.

17.- Reunió. En lloc de trobar-se amb Johan, Tenma es dirigeix ​​a la part turca de Frankfurt per advertir els residents del complot neonazi. Mentrestant, la Nina s'enfronta a Baby mentre sopa, però ell es nega a revelar la ubicació de l'incendi principal previst. S'inicien nombrosos incendis petits, però són relativament fàcils d'extingir. La Nina troba i rescata en Dieter i en Heckel, que diu que el foc principal probablement s'encén a prop dels molls. Al riu, Nina i Dieter troben un neonazi en un magatzem de productes químics, a punt per iniciar un incendi, però Dieter aconsegueix apagar el fusible utilitzant una valuosa catifa que Heckel va robar d'una botiga turca. Més tard, quan la Tenma marxa a buscar en Johan, la Nina revela que Johan no és una sola persona perquè té una personalitat dividida.

18.- La cinquena cullerada de sucre. El senyor Rosso, propietari d'un restaurant italià on la Nina treballava com a Anna Liebert, la recull després d'un interrogatori per part de la policia. Recorda el temps que va passar treballant al restaurant i va prendre classes de punteria a les tardes. Quan la Nina el repta, Rosso admet que abans era un assassí professional. Se'n va i continua la seva recerca de Johan.

19.- L'abisme del monstre. Buscant una visió de la personalitat de Johan, Tenma visita el doctor Rudy Gillen, un company d'estudis i rival acadèmic de la Universitat que ara és un psicoanalista criminal en exercici. El doctor Gillen té la intenció de lliurar Tenma a les autoritats, però consulta amb un dels seus pacients criminals a la presó, Peter Jurgens[a]. Després que el presoner digui que va cometre un assassinat per a una persona desconeguda i indiqui al doctor Gillen on trobar proves que demostrin l'existència de Johan, el doctor Gillen ajuda a Tenma a escapar.

20.- Viatge a Freiham. La Tenma i el Dieter fan un viatge amb una parella d'avis de camí a Freiham. La Tenma es pregunta si la parella té previst lliurar-lo quan s'adona que el marit és un antic policia sospitós. Solia pensar que podia distingir un criminal per la seva mirada, però es va adonar que no era possible després que el seu fill cometés un assassinat. El marit confirma que Tenma és un criminal buscat, però creu que Tenma és innocent.

21.- Unes vacances meravelloses. A Niça, l'antic detectiu Muller, que amb Mesner va matar els pares adoptius de la Nina, s'acaba de casar i gaudeix d'una bona vida. Contracta un detectiu privat per investigar el parador de Tenma, Nina i Mesner, però quan arriba el detectiu és disparat pel guardaespatlles de Muller, Roberto, que treballa per a Johan. Muller s'adona que estava acostumat a atraure la Nina a una trampa, i en Roberto s'emporta la Nina, prometent-la portar-la a en Johan malgrat el pla d'en Roberto de matar a Nina, i deixar-la amb els seus subordinats. No obstant això, Muller arriba de sobte i la rescata, tot i que en el procés se li dispara.

22.- Trampa de l'estoc. Lunge determina que l'assassinat d'una parella rica, de mitjana edat i sense fills no encaixa amb el modus operandi habitual dels assassinats en sèrie, però l'utilitza com una oportunitat per atraure Tenma a una trampa. De fet, sospita del nebot que heretarà els seus béns. Tenma visita l'escena de l'assassinat i també s'adona que es tracta d'un assassinat d'imitació. Lunge atrapa en Tenma a la casa, però, abans que Lunge pugui arrestar-lo, és greument ferit pel nebot, el veritable criminal. Mentre es troba sagnant, en Lunge encara insisteix que en Johan és l'alter ego de Tenma, però quan cau inconscient, en Tenma tracta la seva ferida.

23.- La Confessió de l'Eva. Eva Heinemann és detinguda per embriaguesa pública i també es troba sense sostre després de no pagar el lloguer. Es connecta amb Roberto, amb qui estava bevent la nit abans de la seva detenció. Després d'adonar-se que té fotos d'en Johan, Roberto la pressiona sobre el seu enllaç amb Johan i l'Eva revela que va veure en Johan a l'obra de Düsseldorf la nit que Junkers va ser assassinat. Roberto es prepara per matar-la.

24.- La taula de menjador d'homes. Per salvar-li la vida, l'Eva ofereix a Roberto les fotos d'en Johan a canvi d'informació sobre la ubicació de la Tenma. Roberto li diu que Tenma està tractant actualment un cap de la mafia ferit en una casa de camp prop de Füssen. Roberto i Eva s'acosten a la casa de camp i Roberto mata el guardaespatlles que només aconsegueix avisar el seu cap abans que mori. En Roberto no confia en l'Eva i li dispara a la cama, i mentre està sagnant, li diu a Dieter que corri ja que la Tenma mai vindria a salvar-la. Tanmateix, la Tenma arriba i li cura les ferides, després la deixa amb el cap de la mafia mentre ell va a Munic.

25.- El nen del dijous. A Munic, Karl Neumann és un dels estudiants que els dimarts llegeix fragments de llatí a la gent gran, cec i molt ric Hans Georg Schuwald. Karl es troba amb la seva companya estudiant Lotte Frank, que fa la neteja de Schuwald i a qui està utilitzant com a tema per al seu treball de recerca. Karl accepta unir-se a ella per seguir a Schuwald quan surt a la nit. Descobreixen una dona que afirma ser Margot Langer, la mare del seu fill il·legítim, que resulta ser Karl, però l'estudiant que llegeix els dijous també afirma ser fill de Schuwald. Lotte descobreix que el nen del dijous és Edmund Farren, quan van a visitar-lo, el troben mort al seu dormitori per un aparent suïcidi. Més tard, es troben amb Johan Liebert, que s'ha matriculat a la seva universitat i és el lector del divendres de Schuwald.

26.- Els boscos secrets. Schuwald contracta un investigador privat anomenat Richard Braun per determinar la veritat darrere del suïcidi de Farren. Durant una discussió amb el seu psicoterapeuta, el Dr. Julius Reichwein, Braun confirma que alguna cosa va malament amb la mort. Mentrestant, Johan s'ofereix a ajudar en Karl a reconciliar-se amb el seu pare perdut, que creu que és Schuwald. Quan Karl i Lotte porten a Schuwald a visitar un llac que ara és un lloc de construcció, en Johan arriba i pinta una imatge verbal que convenç a Schuwald que està a la vora d'un bell llac.

27.- Proves. Braun intenta reconciliar-se amb la seva exdona mentre tracta el seu passat alcoholisme i torna a visitar el doctor Julius Reichwein, i comença a sospitar que Karl està implicat en la mort de Farren. Mentrestant, Karl està a punt de formalitzar la seva adopció amb els seus pares adoptius, però Johan intervé permet que Karl es reconcilii amb el seu veritable pare, Schuwald.

28.- Només un cas. Schuwald informa a Braun que el cas que implica el suïcidi de Farren està tancat, però Braun sospita ara que Karl i Johan cuiden a Schuwald. Braun decideix revisar tots els seus casos d'homicidi no resolts, però es veu perseguit pel cas que li va causar l'alcoholisme i l'error de judici que va provocar el seu acomiadament de la policia. Totes les seves investigacions semblen tenir una connexió amb Schuwald i quan presenta les seves troballes al Dr. Reichwein, el metge també revela que el seu amic el Dr. Gillen creu que el nom Johan està implicat en assassinats destinats a aïllar Schuwald.

29.- Execució. Braun comença a observar en Johan i a investigar els seus orígens, mentre que el doctor Reichwein demana a Gillen que interrogui al seu pacient criminal Peter Jurgens sobre Johan. Mentrestant, Braun descobreix que el veritable Johan Liebert va morir als dos anys. Quan el doctor Gillen ensenya una foto d'en Johan a Jurgens, li provoca records dolorosos i ell es suïcida ràpidament amb la ploma del doctor Gillen. A la nit, en Johan visita Braun i el manipula en un estat de profund penediment. Aleshores, en Johan ofereix a Braun una ampolla de whisky al terrat d'un edifici. Més tard, el Dr. Reichwein és informat que Richard Braun ha mort.

30.- Una Decisió determinada. El doctor Reichwein reflexiona sobre la mort del seu amic i pacient Richard Braun amb el doctor Gillen, que sospita d'un joc brut. El Dr. Reichwein torna sobre els últims passos de Braun i determina que la seva mort no va ser un accident, sinó un assassinat. Dos matons són contractats per matar el Dr. Reichwein, però ell sobreviu. Més tard, en Roberto intenta matar el Dr. Reichwein a la seva oficina, però és salvat per Tenma que l'ha estat seguint.

31.- A la llum del dia. El Dr. Reichwein organitza que Tenma visqui en una casa segura mentre ell i el Dr. Gillen intenten esbrinar els seus propers passos. No obstant això, Tenma abandona el refugi i deixa a Dieter amb el doctor Reichwein mentre intenta localitzar en Johan i compra un rifle de franctirador.

32.- Santuari. La Lotte té una trobada casual amb la Nina i descobreix que tots dos estan investigant en Schuwald i entaulen una amistat. Més tard, la Lotte s'adona que la Nina s'assembla a en Johan. Tenma es prepara per matar en Johan en un santuari del bosc, però no pot dur-ho a terme després de conèixer un vell soldat que no vol vessar sang al bosc.

33.- Escena d'un nen. Alguns nens moren mentre participen en un perillós joc d'atreviment suggerit per Johan per determinar si van ser "escollits". Dieter aconsegueix convèncer un nen greument ferit que va sobreviure al joc perquè no torni a cometre l'acrobàcia. Schuwald anuncia una gran donació de llibres antics a la Universitat de Munic i està prevista una cerimònia per commemorar la donació. A la biblioteca, en Johan es desmaia després de mirar el llibre d'imatges "Obluda" d'Emil Scherbe sobre un monstre sense nom. Tenma es prepara per matar en Johan a la cerimònia de donació de llibres.

34.- Al final de la foscor. En Johan es recupera del seu desmai i respon a una invitació per anar a visitar el Red Hindenberg, al barri vermell, l'apartament de la vella prostituta que s'havia fet passar per la mare de Karl Neumann, Margot Langer. Intenta fer xantatge en Johan, però en Roberto la mata. Mentrestant, Tenma visita un metge local per esbrinar la mort de la prostituta i troba la filla adolescent d'un metge que tracta immigrants sense papers. Decideix ajudar-la a tractar els pacients que esperaven.

35.- Un heroi sense nom. Lunge pregunta als antics amics japonesos d'en Tenma per saber més sobre el seu sospitós, fins i tot faltant a una cita amb la seva filla per veure el seu nou nét. Tanmateix, un dels homes té el llibre que aparentment mirava en Johan quan es va desmaiar, que Lunge examina i tradueix algunes de les paraules. El Dr. Reichwein s'enfronta als "pares adoptius" d'en Johan amb els fets de les seves activitats i els adverteix que les seves vides estan en perill, però es neguen a creure'l. La Tenma s'endinsa a la biblioteca amb el rifle la nit abans de la cerimònia de donació del llibre.

36.- Un monstre del caos. El Dr. Reichwein s'enfronta a Schuwald amb proves sobre Johan, però Schuwald es nega a prendre cap acció, ja sospitant que Johan planeja fer-se càrrec dels seus assumptes. Més tard, Reichwein s'adona que Schuwald és el següent objectiu de Johan i Lunge sospita que Schuwald és el següent objectiu de Tenma, i tots dos es dirigeixen per separat a la biblioteca. La Lotte s'enfronta a la Nina a l'estació de tren per ser la germana bessona d'en Johan després de llegir el llibre que va fer caure en Johan.

37.- Un monstre sense nom. La Nina llegeix el llibre d'imatges, "Un monstre sense nom", que provoca alguns records i la Nina li diu a la Lotte que en Johan és el seu germà. La Nina, doncs, decideix enfrontar-se a Johan a la cerimònia de donació de llibres. Durant la cerimònia, Tenma és incapaç de matar en Johan i mentre s'endarrereix, és desarmat per Roberto, però, abans que Roberto pugui matar a Schuwald, un incendi provocat per un dels còmplices d'en Johan engoleix la biblioteca, creant histèria i por. Tenma aconsegueix agafar una pistola i la apunta cap a Roberto i se sent un tret.

38.- El dimoni als nostres ulls. Tenma dispara a Roberto, després torna a disparar i Roberto cau pel balcó. El foc a l'interior de la biblioteca s'estén, però la gent està atrapada dins per portes tancades. Tenma ajuda a la gent a escapar disparant per les portes. Mentrestant, la Nina ha entrat a l'edifici, però ni ella ni la Tenma s'aconsegueixen disparar en Johan. De sobte, el dosser de l'escenari s'esfondra en flames, engolint Nina i Schuwald. De tornada a la residència de Schuwald, Karl troba els resultats d'una investigació de Schuwald sobre la vida de la seva mare i la seva desaparició.

39.- L'infern als seus ulls. Lunge inicialment sospita que Tenma va calar el foc i va planejar assassinar a Schuwald. Però després que en Karl demani a Lunge que busqui en Johan, que no havia estat vist des de l'incendi, i en Lunge visita l'antic apartament d'en Johan, comença a creure que Johan és real. Schuwald demana a Karl que lliuri un missatge a algú de Dresden. La Nina abandona l'hospital i se sotmet a una anàlisi psicològica amb el doctor Reichwein i el doctor Gillen per recuperar els seus records que impliquen 3 granotes i un pont. Se'n va per trobar la Tenma, i Dieter insisteix a marxar amb ella. A Dresden, Tenma coneix en Karl que li diu que la mare dels bessons viu i viu a Praga.

40.- Grimmer. Wolfgang Grimmer és un periodista autònom i antic alemany de l'Est que investiga denúncies d'abús infantil i reprogramació psicològica en antics orfenats d'Alemanya de l'Est. Mentre va en tren cap a Praga, comparteix una cabina amb el doctor Tenma. Quan els guàrdies arriben per arrestar Tenma, Grimmer l'ajuda a escapar i després l'ajuda a creuar la frontera. A Praga, Grimmer s'enfronta a Petrov, l'antic director del 511 Kinderheim sobre la seva implicació.

41.- El fantasma del 511. Grimmer pressiona a Petrov perquè els registres del 511 Kinderheim, però nega que va ser present durant la revolta. Grimmer segueix a Petrov i després s'adona que dirigeix l'orfenat d'un nen. Juga a futbol amb els nois de l'orfenat de Petrov, i quan tornen veuen que una dona que s'assembla a Anna Liebert surt de l'orfenat. Troben l'assistent Anna morta i Petrov ferit de mort. Abans de morir, Petrov culpa a Johan pel desastre al 511 de Kinderheim i proporciona a Grimmer la clau d'una caixa de seguretat que conté proves dels primers anys d'en Johan.

42.- Les aventures de la magnífica Steine. L'inspector Filip Zeman de la policia de Praga pregunta a Grimmer sobre la mort de Petrov i d'una dona rossa sospitosa del crim. Després de sortir de la comissaria, Grimmer és segrestat per antics membres de la StB txecoslovaca, Chesmir Mirat, Yakov Suacek. Ells i Filip Zeman que el torturen per la clau de la caixa de seguretat de Petrov, però es desmaia. La dona que s'assembla a l'Anna interromp l'interrogatori matant a trets un dels membres de StB. Grimmer es desperta i troba els tres homes morts i conclou que el seu alter ego, "The Magnificent Steiner", n'és el responsable.

43.- Detectiu Suk. El detectiu Suk és cridat a l'escena del brutal triple assassinat; el seu superior, l'inspector Filip Zeman, i dos homes més. Els altres homes són antics membres del StB txecoslovac, Chesmir Mirat i Yakov Suacek, i Jan Suk sospita de Grimmer. Mentrestant, la Suk coneix una dona atractiva, que s'assembla a Anna Liebert, en un bar. Més tard, el detectiu en cap Patera li diu a Suk que Zeman estava investigant antics membres de StB a la policia de Praga. En Suk troba les notes de Zeman en un armari que indiquen que la Patera i la Janacek estaven a la StB, i notifica al comissari Hamrlik, que després es revela que protegeix els antics membres de la StB. Mentre la Suk torna a trobar-se amb la dona, Hamrlik Patera i Janacek moren després de menjar caramels que la mateixa dona dona a Patera.

44.- Les dues tenebres. L'assassinat del comissari Hamrlik i els dos oficials corruptes desperta un frenesí mediàtic. Suk pregunta als nois de l'orfenat de Petrov que diuen que una dona va ser l'assassí de Petrov. La Tenma arriba a Praga i obté informació sobre la mare dels Bessons Liebert. Suk intenta apropar-se a la dona que es diu Anna Liebert, però més tard es revela que és Johan disfressat.

45.- La imatge posterior d'un monstre. Nepela, el nou comissari de policia de Praga sospita que Suk pot estar implicat en la mort d'Hamrlik i els dos oficials corruptes i assigna als detectius Novak i Zanda que el segueixin. En Suk coneix en Grimmer i recuperen la caixa de seguretat que conté documents de recerca i una cinta de casset que conté una entrevista d'un Johan drogat en la qual es descriu a si mateix com conté un monstre. Mentre busquen l'apartament de Suk, el detectiu Novak i el detectiu Zanda són assassinats per Johan disfressat d'Anna.

46.- El punt de contacte. Tenma s'assabenta de l'assassinat del comissari Hamrlik i els dos oficials corruptes a través de caramels enverinats i s'esforça per trobar en Suk, que li ha donat la cinta a la seva mare. La Tenma visita la mare de Suk a l'hospital, però té demència i mala memòria. En Suk i en Grimmer s'amaguen en un edifici abandonat, però són atacats i en Suk està greument ferit. Grimmer s'enfada i colpeja els seus agressors sense sentit. En Tenma arriba a l'escena i tracta en Suk i els altres homes ferits. Grimmer revela que es trobava al 511 de Kinderheim i explica els orígens de l'alter-ego, "The Magnificent Steiner", un feble que es transforma en un heroi musculós quan és amenaçat, però sense record dels esdeveniments posteriors.

47.- La porta d'un malson. Nina i Dieter arriben a Praga, però es sorprèn quan els residents l'anomenen "Anna" i comença a recordar records de la seva infantesa. Tenma i Grimmer descobreixen que Suk ha estat retirat de l'hospital, i el capità Karel Ranke, un antic membre superior de la StB proposa alliberar Suk a Tenma i Grimmer a canvi de la cinta i els materials de recerca per a un client a Alemanya. Es neguen, però, Grimmer's recorda de sobte Adolf Reinhardt que va ser amable amb ell al 511 de Kinderheim. Tot i que no arriben a un acord, Ranke sí que esmenta que Franz Bonaparta va estar molt implicat en la cura dels Bessons Liebert. Bonaparta també va ser l'autor d'un llibre d'imatges per a nens "El monstre sense nom" i vivia a la "mansió de la rosa vermella". Mentrestant, la Nina i el Dieter troben l'apartament que la Nina compartia amb el seu germà bessó i la seva mare, cosa que desencadena més records de la Nina.

48.- La cosa més espantosa. La Nina està confosa pels seus records recents. Després de confirmar la seguretat de Suk, Grimmer i Tenma acorden lliurar la cinta i els materials de recerca a Ranke. Tanmateix, quan visiten la mare de Suk, descobreixen que els materials de recerca han desaparegut i Johan Liebert ha gravat un missatge a la cinta per a Tenma. Mentrestant, l'inspector Lunge decideix passar unes "vacances" a Praga i pregunta a un associat, el comissari Nepela, sobre els recents avenços i li demana que tradueixi una còpia del llibre d'imatges "el monstre sense nom". Lunge també pregunta als col·legues de Suk sobre els esdeveniments recents, i investiga l'autor Franz Bonaparta i els seus àlies, Emile Scherbe i Klaus Poppe.

49.-La cosa més cruel. Els nens de l'antic orfenat de Petrov intenten trobar la dona rossa i demostrar la innocència de Grimmer. Mentrestant, Lunge pregunta a la mare de Suk a l'hospital sobre una dona rossa que la va visitar, però ella diu que la dona tenia la veu d'un home. El nen anomenat Milosh es troba amb Johan disfressat d'Anna Liebert. Ella l'envia a un barri vermell proper en una recerca infructuosa per trobar la seva mare, i convenç a Milosh que no és desitjat. Grimmer i Tenma troben l'apartament d'en Johan, però Johan i Milosh ja han marxat. Mentre Milosh vaga pels carrers, l'experiència el fa deprimit i suïcida. Tanmateix, en Grimmer i en Tenma troben en Milosh a temps, creant una experiència emocional intensa inesperada tant per a Grimmer com per a Milosh.

50.- La mansió de les roses. Lunge visita Suk a l'hospital StB i suggereix que el responsable de la seva situació pot ser l'última persona que pot sospitar (una referència a Johan disfressat com Anna). Lunge coneix a Ranke i li revela que no va poder obtenir informació sobre el parador de Franz Bonaparta, que vivia a la Mansió de les Roses Roges. Ranke revela que va ser abandonat després que tots els presos polítics i investigadors fossin assassinats en un dia. Lunge obté permís per investigar la mansió i exposa una habitació amagada que feia olor a antisèptic, sospitant que és el lloc d'una massacre. També hi ha el retrat d'una dona que s'assembla a Anna Liebert. Mentrestant, Tenma visita Zoback, un editor anterior de l'obra de Franz Bonaparta, però després que Tenma se'n va, Zoback truca a la policia. Grimmer li diu a Tenma que ell prendrà la culpa dels crims de Johan i es separen, però la policia de Praga de sobte arriba i arresta Tenma.

51.- Carta d'amor d'un monstre. Hans Georg Schuwald, amb l'ajuda del doctor Reichwein, torna a explorar el seu passat amb la mare de Karl Neumann, Helenka Novakova i recorda la seva estimada amiga a Praga, prop de les Tres Granotes, que tenien bessons, un nen i una nena. A mesura que s'estén la notícia de l'arrest de Tenma, els seus antics amics i pacients reaccionen amb sorpresa i incredulitat, i prometen ajudar-lo. En Suk intenta sortir de l'hospital per ajudar a Tenma, però el detectiu Bradec i el detectiu Stransky l'han detingut que li informen que Grimmer va enviar documents que es responsabilitzaven de la mort dels agents de policia. Lunge també s'assabenta de la detenció d'en Tenma, però ell està més interessat en la Mansió de les Roses Vermelles, on troba una carta possiblement adreçada a la mare dels bessons. Tenma és deportat de nou a Düsseldorf.

52.- Advocat. El presoner Gunther Milch fa veure que està malalt, i quan es truca a Tenma, Milch proposa que escapin junts. Els antics pacients de l'Eisler Memorial Hospital demanen l'ajuda d'un advocat anomenat Fritz Vardemann per representar Tenma, i després de visitar Tenma a la presó, accepta assumir la defensa. Mentrestant, l'Eva torna a Düsseldorf i, després de desmaiar-se després d'una altra beguda, té la visió de veure Johan Liebert la nit que va assassinar Adolf Junkers. Vardemann és cridat a l'hospital quan la seva dona entra en part, així que demana que l'advocat anomenat Alfred Baul representi a Tenma. No obstant això, quan Baul apareix a la presó, Tenma es sorprèn al veure que ell és Roberto, que diu que Eva Heinemann serà el seu proper objectiu.

53.- Determinació. Després d'escoltar l'amenaça de Roberto contra l'Eva, Tenma decideix confessar tots els càrrecs contra ell perquè pugui ser col·locat a la mateixa furgoneta de transport a un Penetentari Federal amb el presoner Gunther Milch que està planejant una fugida. En sentir la notícia de la confessió d'en Tenma, l'Eva recorda el temps que va estar amb Tenma i el va tractar malament i decideix declarar en nom seu. Ella truca a l'Alfred Baul que s'encarrega de visitar-la.

54.- Escapada. El pla de fugida de Gunther Milch gairebé surt malament quan la furgoneta de la presó xoca i gairebé mata el seu germà petit Gustav. Tanmateix, Tenma aconsegueix agafar una pistola i ordenar als guàrdies que els alliberin. La notícia de la fugida s'emet mentre l'Eva espera conèixer l'advocat Alfred Baul al vestíbul del seu hotel, però escolta una conversa telefònica i reconeix la veu d'en Roberto i s'adona que la persegueix. Al llarg del camí, Tenma obliga a Gunther a portar Gustav a l'Eisler Memorial Hospital i després ell i Gunther se separen. Després que l'Eva fuig a la seva habitació d'hotel, hi ha un cop a la porta que ella respon dubtant.

55.- Sala número 402. Tenma intenta desesperadament buscar l'Eva abans que en Roberto pugui arribar a ella. Tanmateix, quan en Robrto entra a la seva habitació d'hotel, l'Eva ja se n'ha anat. Mentrestant, Lunge torna a Düsseldorf i pregunta a Vardemann sobre el passat del seu pare i els vincles amb Franz Bonaparta, que creu que estava amb la policia secreta txecoslovaca. Després que Lunge se'n va, Tenma s'acosta a Vardemann al seu cotxe, però Vardemann confessa que no sap res del complot contra l'Eva. Mentre està fora, la casa de Vardemann és saquejada, presumiblement per la llibreta del seu pare que conté notes sobre Bonaparta i la Mansió de la Rosa Vermella. Vardemann dóna la llibreta a Tenma i visita la seva dona i la seva nova nena a l'hospital.

56.- El viatge sense fi. Tenma es dirigeix ​​cap a la Mansió de la Rosa Vermella a Praga, mentre que Vardemann i el Dr. Reichwein també hi fan el camí. Mentrestant, a Praga, l'Anna segueix els seus records i troba la Mansió de la Rosa Roja amb Dieter. Quan Nina entra a l'habitació oculta, es desencadena un dolorós record que implica una habitació plena de cossos i es desmaia. Més tard, Nina i Dieter es troben a càrrec de Jaromir Lipski, un titellaire que lluita. Lipsky ensenya a Nina la seva gran col·lecció de llibres il·lustrats per a nens, inclosos els de Jakub Farobek, Emil Scherbe i Klaus Poppe i revela que era estudiant a la Mansió de la Rosa Roja. Mentrestant, en Johan entra a la Mansió de la Rosa Roja i li incendia.

57.- Aquella nit. La Nina recorda l'adopció d'ella i d'en Johan pels Liebert i la seva emigració a Occident, i com la nit que va venir un visitant, Johan va disparar als Liebert i li va dir que li disparés. La Tenma arriba a la mansió cremada, just quan el bomber descobreix una tomba amb els ossos de fins a quaranta-sis persones a la base d'un roser. Els homes del general Wolf porten a Tenma a veure el general moribund que explica la història de com va trobar els bessons sense nom, la seva única possessió era el llibre "Monstre sense nom" del qual va donar al nen el nom de Johan, possiblement despertant alguna cosa dins seu. Nina, Dieter i Lipsky visiten les ruïnes, però utilitzen el suggeriment de Dieter per crear nous records feliços. Després que Nina i Dieter se'n van, Lunge arriba a l'apartament de Lipsky i afirma que Lipsky és fill de Franz Bonaparta.

58.- Treball no desitjat. El guardaespatlles d'Eva Heinemann, Martin Reest, ha rebut un mal tret i està morint després d'un tiroteig. Mentre es veu impulsat a veure el doctor Tenma i explica els esdeveniments que van portar a la seva situació. The Baby i Peter Capek li van donar feina per escortar Eva Heinemann de Düsseldorf a Frankfurt el mateix dia que es va trobar amb Roberto. Després de conèixer en Capek, accepta assistir a unes festes exclusives i després se'n va de compres, fins i tot comprant-li roba perquè Martin el prepari amb el motlle del Dr. Tenma. No obstant això, el retorn al seu antic paper de dama de moda i de classe no compleix les seves expectatives.

59.- L'home que va veure el diable. Martin recorda com va conèixer el doctor Tenma per primera vegada mentre vigilava a Eva Heinemann. Recorda com l'Eva va assenyalar en Johan en una festa que Capek va presentar després a un jove anomenat Kristoff Sievernich. Més tard, Capek va ordenar que matés l'Eva quan la seva feina havia acabat, però Martin va decidir protegir-la. Va assistir a la següent festa sol, i va portar a Kristoff al seu hotel només per trobar-lo esperant. A continuació, Kristoff va descriure amb detall la vida de Martin fins ara i es va posar nerviós quan va suggerir que les dones de la vida de Martin solen triar la mort. Aleshores, Martin va marxar just quan en Johan va arribar a l'apartament.

60.- L'home que en sabia massa. Martin recorda com va decidir protegir l'Eva i va estar involucrat en un tiroteig amb un equip d'atacs assignat per matar-la. Mentre ella va poder escapar, va rebre un tret i va ser ferit de mort. Finalment es troba amb el Dr. Tenma i li diu que en Capek encara està involucrat amb els experiments a la Mansió de la Rosa Roja que va crear en Johan abans de sucumbir finalment a les seves ferides. L'Eva té el cor trencat davant la notícia de la mort d'en Martin i la Tenma li suggereix que es dirigeixi a Munic per protegir-se amb el Dr. Reichwein. No obstant això, baixa del tren i obté una pistola, planejant matar el monstre.

61.- La porta de la memòria. La Nina torna a l'apartament on vivia amb la seva mare i en Johan i troba records més dolorosos. Torna a Munic i al Dr. Reichwein, on s'ofereix per a la hipnosi per trobar la veritat darrere d'aquests records, però ataca el Dr. Gillen quan els records enterrats reapareixen. Deixa la casa del doctor Reichwein dos dies després per intentar evitar que la Tenma mati el seu germà. Mentrestant, Jan Suk i Fritz Vardemann entrevisten antics residents de les Mansions de la Rosa Roja per recollir informació sobre les sessions de lectura de Franz Bonaparta amb els seus llibres d'imatges, i perquè Vardemann esbrina més sobre la veritable implicació del seu pare en la política txecoslovaca.

62.- Una divertida taula de menjador. Mentre busca Peter Capek a Frankfurt, Tenma és perseguit per la policia i és atropellat per una furgoneta. Es desperta i descobreix que té un esquinç al turmell i va ser tractat per un dentista anomenat Milan Kolasch. Kolasch diu a Tenma que Peter Capek va ser el responsable dels disturbis que van esclatar al barri turc de la ciutat i de la mort dels éssers estimats de diferents nacionalitats que ara viuen amb Kolasch. Kolasch se sent responsable perquè va portar Capek, el seu antic amic de la infància, a Frankfurt. Kolasch planeja matar en Capek en una convenció i Tenma intenta impedir-lo. No obstant això, Kolasch fracassa en el seu intent i la policia l'assassina a trets. Nina arriba a Frankfurt on reconeix Peter Capek en un reportatge de televisió sobre l'intent d'assassinat.

63.- Un assassinat no relacionat. El detectiu Benjamin Weisbach va ser un dels primers investigadors de l'assassinat dels pares Liebert. El seu últim dia abans de la jubilació, acompanya un assassí en sèrie condemnat anomenat Rheinhard Dinger i li pregunta per què va cometre els assassinats i Dinger es remunta a quan va acollir bessons joves i el nen va animar les seves tendències violentes que Weisbach reconeix com els bessons Liebert. . A la mateixa presó, el doctor Gillen està entrevistant a diversos assassins sobre per què també van matar persones que no encaixaven amb el seu modus operandi habitual. Els dos es coneixen i tots dos s'adonen que aquests delinqüents van cometre els seus assassinats atípics a petició d'un jove que encaixa amb la descripció de Johan.

64.- La depressió del nadó. The Baby expressa la seva preocupació a Capek pel programa de Johan de matar gent per amagar els escàndols de Kristoff Sievernich i si poden controlar-lo. També revela que Nina Fortner ha arribat a Frankfurt. Més tard, The Baby és assassinat per una prostituta, i la seva mort provoca ones de xoc a través de l'organització de Capek. Capek es torna paranoic sobre qui és lleial o no, i entrant en pànic, mata un dels seus guàrdies que el condueix a la seva vila. Arriba a la seva cabana on l'espera Johan i que diu que Franz Bonaparta encara és viu.

65.- Les petjades d'en Johan. La notícia de la mort de Milan Kolasch devasta els seus amics i Tenma està encara més decidit a trobar en Johan. Segueix en Kristoff al seu apartament, però l'Eva ja és allà, preparada per matar en Johan. Quan els homes de Capek recullen la Nina, es prepara per matar Capek, però ella fa una pausa. Capek s'adona que el seu control sobre la seva organització s'està enfonsant i en Johan està estirant els fils. La policia escorcolla la casa de Milan Kolasch i descobreix que el seu objectiu era Peter Capek. L'Eva s'acosta a Kristoff exigint saber on es troba en Johan, i ell revela que ell i Johan van ser els únics supervivents de la massacre del 511 de Kinderheim. Aleshores, Kristoff agafa l'arma de l'Eva, però abans que pugui disparar, arriba en Tenma. Es fan trets.

66.- Benvingut de nou. Capek revela a la Nina que ella i el seu germà bessó Johan són els productes d'un extens experiment d'eugenesia que va dissenyar per criar "els fills perfectes" sense que la seva mare ho sàpiga. Quan estava embarassada, la seva mare va intentar escapar sense èxit, i després de néixer els nens se'ls va emportar. Després porta a la Nina a un edifici abandonat on l'espera en Johan. Mentrestant, la Tenma condueix en Kristoff a un hospital mentre l'Eva demana saber on es troba en Johan. Mentre l'Eva fa una trucada telefònica a l'hospital amb un telèfon públic, Kristoff revela la ubicació d'en Johan a la Tenma que marxa sense Eva. La Nina entra a l'edifici abandonat i veu en Johan, i els records venen de quan van fugir de Praga i de la gent que Johan va matar i que va ser amable amb ells.

67.- Soc a casa. La Nina s'enfronta a Johan, que li presenta una història del rentat de cervell que va passar a la Mansió de la Rosa Roja i l'ocasió en què més de 40 persones van ser enverinadas, excepte Franz Bonaparta que va sobreviure. De sobte, la Nina s'adona que va ser ella qui va presenciar les morts, no en Johan, i va ser ella qui va córrer cap a casa per trobar en Johan vestit com ella. El xoc d'aquesta revelació gairebé la fa treure la vida, però la Tenma la salva. S'adona que en Johan va agafar les seves experiències i les va fer seves. Capek arriba i li diu a Tenma que va després de Franz Bonaparta, però Capek és abatut poc després per dos membres de la seva organització per l'assassinat paranoic del seu propi guàrdia anteriorment. Més tard, en Johan visita a un dels seus sicaris contractats i li dispara, abans de marxar afirmant que el veritable final és on ha d'estar.

68.- Ruhenheim. Amb una postal proporcionada per Lipsky, Lunge arriba a la tranquil·la ciutat de Ruhenheim. Després de ser ajudat a la seva habitació de l'Hotel Versteck pel nen Wim Knaup, es troba amb Grimmer que utilitza l'àlies Neumayer. Tothom a la ciutat creu que escolta un tret, i Grimmer s'ofereix a trobar un gos perdut com una oportunitat per investigar la ciutat. Lunge també explora la ciutat i torna a conèixer en Wim, que és maltractat pel seu pare borratxo Herbert i assetjat per altres nois. Lunge reconeix en Grimmer que al·ludeix a una massacre imminent a la ciutat. Mentrestant, Henning i Franka Henich, una parella d'edat obrera, s'adonen que han guanyat la loteria i Henning compra armes per por que algú intenti robar els seus guanys. Els assetjadors locals li diuen a Wim que han llençat la seva bicicleta a prop de la "casa del vampir", i quan hi va, veu un gat assassinat. Aleshores es troba amb Grimmer i Lunge dins de la casa que està plena d'esbossos dels bessons Liebert. Mentre Conrad, el propietari de la cafeteria local i fabricant de melmelades, està netejant les vinyes, se li acosta un desconegut amb una pistola.

69.- Una llar tranquil·la. Lunge diu a Grimmer que alguna cosa terrible ja pot estar passant a Ruhenheim, un poble tranquil que sembla estar ple de gent infeliç. Quan els Henich van a veure en Conrad, troben el seu cos assassinat. Després de tornar a ser colpejat pels assetjadors, a Wim se li ofereix una pistola per matar-los, mentre que la parella d'ancians que viu a l'hotel també ofereix una pistola al seu pare borratxo. Mentre la Nina es recupera en un hospital, li diu a Tenma que en Johan està orquestrant un esdeveniment que portarà al seu suïcidi, però que també implicarà la massacre d'innocents. Tenma viatja a Praga i coneix Lipsky i afirma que el seu pare Bonaparta, el nom real del qual és Klaus Poppe, i Johan probablement es troben a una ciutat anomenada Ruhenheim. Mentrestant, l'accés a Ruhenheim està tallat a causa de les fortes pluges. Se senten trets i Lunge sospita de la parella d'ancians que viu a l'hotel.

70.- El poble de la matança. La gent de Ruhenheim ara està sent assassinada a trets per persones de fora i entre elles. Herman és ridiculitzat i rebutja el servei al pub i se'n va, després torna preparat per disparar-los, però troba tots morts. Els matones de Wim són assassinats a trets, ell creu que els va disparar, però en Grimmer descobreix que l'arma encara està carregada. Tant Grimmer com Lunge determinen que l'ancià a la cadira de rodes donava armes a la gent de la ciutat i que l'ancià propietari de l'hotel Versteck és Bonaparta el nom original del qual és Klaus Poppe. A Munic, el doctor Reichwein i el doctor Gillen mostren a la Nina un correu electrònic d'en Johan convidant-la a Ruhenheim i el doctor Gillen accepta acompanyar-la fins allà. De tornada a Ruhenheim, els assassinats continuen, liderats per Roberto. Bonaparta espera el seu destí, disposat a morir, però Grimmer jura que serà exposat públicament. Els Henich arriben a l'hotel i, utilitzant les seves armes, en Lunge decideix enfrontar-se a un capità que, segons es diu, es troba a l'hotel Bergbach, mentre Grimmer es prepara per muntar la defensa a l'hotel de Bonaparta. Tenma arriba a Ruhenheim a peu i intenta evacuar algunes dones i nens.

71.- La ràbia de Steiner magnífica. Grimmer lliga la parella d'ancians mentre es preparen per repel·lir qualsevol atac. En Tenma es troba amb Lunge que demana disculpes a contracor per les seves acusacions anteriors contra el metge. Li demana a Tenma que porti la cambrera Else a l'hotel Versteck després que ella va fugir de Roberto. Mentre la Nina i el doctor Gillen corren cap a Ruhenheim, Lunge comença el seu assalt a l'hotel Bergbach. De tornada a l'hotel Versteck, es troben sota un fort tret, els Henich són ferits i la parella d'ancians són assassinats. Grimmer surt al carrer per enraonar amb els agressors desconeguts, però Else és assassinat a trets just quan ella l'aconsegueix i ell també és afusellat. La ira de Grimmer l'aclapara i carrega contra l'edifici dels pistolers. Mentrestant, la Nina i el doctor Gillen arriben a un camí que porta a Ruhenheim i es troben amb supervivents als quals el doctor Gillen diu que truquin a les autoritats mentre la Nina s'endinsa a la ciutat. Grimmer és capaç de matar quatre dels agressors abans que arribi en Tenma i li diu a Tenma que va utilitzar la seva pròpia ira en lloc de convertir-se en el Magnífic Steiner per derrotar als seus atacants. Abans de sucumbir a les seves ferides mortals, Grimmer lliura a Tenma la carta que l'inspector Lunge va trobar a la mansió de la Rosa Roja i finalment experimenta l'emoció de la tristesa. Wim i Bonaparta arriben i ploren la mort de Grimmer.

72.- Home sense nom. Lunge troba Roberto a l'hotel Bergbach, però és afusellat. Mentre els Henich i Wim ploren la mort de Grimmer, Tenma llegeix la carta que va ser escrita per Bonaparta. Bonaparta confessa que es va enamorar de la mare dels bessons i que va canviar de parer, així que va matar a tots els que coneixien l'experiment a la mansió. Tenma i Bonaparta caminen cap a l'hotel Bergbach i Bonaparta diu que va visitar els Liebert la nit dels seus assassinats per veure els nens i que estava al corrent del que va passar després. Bonaparta admet que va crear un monstre i Tenma admet que el va tornar a la vida. A l'hotel Bergbach, Lunge i Roberto s'han disparat i Roberto es burla de Lunge sobre la seva fallida vida familiar. Diu que en Johan vol que Tenma sigui l'últim que quedi amb vida per veure què va veure en Johan. Lunge aconsegueix vèncer en Roberto i demana saber on és en Johan. Mentrestant, la Nina i el Dr. Gillen arriben a l'Hotel Versteck on Wim la reconeix per les pintures de Bonaparta. Ella i el Dr. Gillen van a la casa amb dibuixos dels bessons que desencadenen records de l'enverinament de la Mansió de la Rosa Roja i la seva mare dient als bessons que fugin.

73.- El paisatge de la fi. Un dels pocs supervivents, Herbert segueix buscant el seu fill Wim, culpant al "diable" de la mort de la gent del poble. La Tenma, la Wim i la Bonaparta arriben a l'Hotel Bergbach quan arriba en Johan. Bonaparta intenta disparar en Johan però és abatut per Roberto que aviat mor de les seves pròpies ferides. En Johan vol que la Tenma li dispari just quan arriben la Nina i el doctor Gillen i ella li diu a Johan que el perdona. Tanmateix, en Johan treu una pistola i amenaça de matar en Wim per obligar a Tenma a disparar-li. Arriba en Herbert i, en veure imatges d'una bèstia horrible, dispara a Johan al cap. Amb la massacre acabada, les autoritats s'endinsen a la ciutat i intenten determinar què va passar a partir de les declaracions del doctor Gillen i de l'inspector Lunge. Herbert és endut per ser interrogat per haver disparat a Johan. Just quan la Tenma és reconeguda i a punt de ser arrestada, arriba un treballador de l'ambulància demanant l'ajuda d'en Tenma. En Johan encara viu amb una ferida de bala al cervell, i Lunge suggereix que Tenma és l'únic neurocirurgià qualificat que el pot salvar. Més tard, Tenma es prepara per operar i salvar de nou en Johan.

74.- L'autèntic monstre. Un temps després dels esdeveniments de Ruhenheim, Karl informa a Schuwald que el Dr. Tenma ha estat exempt de tots els càrrecs i que ara treballa per a Metges sense Fronteres. Eva Heinemann informa al Dr. Reichwein que ara treballa com a dissenyadora d'interiors i que ha superat la seva ira per Tenma i el seu dolor per Martin i li dóna un bloc de retalls sobre el Dr. Tenma. Suk, Vardemann i Lunge presenten els seus respectes a la tomba de Grimmer, on Lunge els diu que ara és professor a l'acadèmia de policia i que deixa una cervesa freda a la tomba. Otto Heckel dóna informació a Dieter per a Tenma sobre el parador de la mare dels bessons. La doctora Tenma la visita al sud de França i li diu que estimava el pare dels seus bessons i desitjava venjar-se dels que el van matar a través dels seus fills. També recorda com els nens no volien ser abandonats per la seva mare i li diu a Tenma els seus noms reals. A Heidelberg Nina es gradua a la Universitat. Més tard, el doctor Tenma visita un Johan aparentment en coma i té una al·lucinació de Johan preguntant-se si la seva mare va triar que la Nina la portessin a l'experiment per protegir-lo, o si l'havia confós amb la seva germana. Quan la Tenma surt de l'hospital policial, el llit d'en Johan es mostra buit amb la finestra oberta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada