Bloc personal,

dijous, 19 d’octubre del 2023

Tokyo Magnitude 8.0 (2009) S01

[429]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Premi a l'excel·lència a la divisió d'animació al 13è Japan Media Arts Festival el 2009

Direcció: Masaki Tachibana
Guió: Natsuko Takahashi, Kazuya Murata
Música: Kow Otani
Estudi: Bones, Kinema Citrus
Veus de doblatge: Satomi Hanamura, Yumiko Kobayashi, Yūko Kaida
Emissió: 10/07/09 - 18/09/09
Títol original: 東京マグニチュード8.0

[ Animació, drama, desastre ] 11 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,01) (123.346)

Sinopsi

IMDb (7,8) (1,8K):
“Una mirada apocalíptica a la possibilitat d'un terratrèmol de magnitud 7 o més a la zona de Tòquio. La Mirai, una noia de primer de secundària que va a l'illa artificial d'Odaiba de Tòquio per a una exhibició de robots amb el seu germà Yutaka a l'inici de les vacances d'estiu. Un poderós tremolor emana d'una fossa oceànica, la famosa Torre de Tòquio i el pont de l'Arc de Sant Martí s'enfonsen i cauen, i el paisatge de Tòquio canvia en un instant. Amb l'ajuda d'una repartidora de motos anomenada Mari que es troben a Odaiba, la Mirai i el Yutaka s'esforcen per tornar a casa seva a Setagaya, a l'oest de Tòquio.”

Crítica

Amb algun altibaix, però amb un gir final bastant inesperat… i això que els ensumo de lluny…

Mini-sèrie de producció pròpia, sense novel·la ni manga de referència previs. També es pot trobar sota el títol Tōkyō Magunichūdo 8.0.

Un primer capítol preciós i un desenvolupament prou correcte, arriba un punt que algunes coses no acaben d’encaixar, moment en què casualment l’animació fluixesa. El gir final, totalment inesperat, i el trencar a llàgrimes, fan oblidar els moments més fluixos.

Resum (amb espòilers)

Després d'un terratrèmol massiu a Tòquio a 25 km sota el mar amb una magnitud de 8,0, dos joves germans, la Mirai i el Yūki, que estaven visitant una exposició de robots a Odaiba a l'inici de les seves vacances d'estiu, lluiten per arribar als seus pares a casa seva a Setagaya, assistida per una missatgera de motos anomenada Mari, que s'esforça per arribar a la seva pròpia filla i mare a Sangenjaya. Junts, tots tres s'enfronten a la ciutat en part en ruïnes i fan tot el possible per tornar a casa amb seguretat.

==

L'estudiant de secundària Mirai Onozawa està insatisfeta amb les seves circumstàncies familiars i, en un moment de frustració, vol trencar-ho tot. Malauradament, aquests pensaments destructius semblen fer-se realitat en forma d'un terratrèmol de magnitud 8,0 uns instants després.

Quan comencen les vacances d'estiu, la Mirai porta a contracor el seu germà petit Yūki a Odaiba, on se celebra una exposició de robots a la qual volia anar. Tanmateix, mentre estan al recinte firal, la fúria d'un gran terratrèmol sacseja la regió de Kanto; indefensos, tots dos nens són testimonis del poder devastador d'aquest desastre natural que posa la ciutat de genolls.

Com a conseqüència, ensopeguen amb la Mari Kusakabe, una motociclista i mare soltera que decideix ajudar els germans petits. Amb l'objectiu de tornar a casa seva i retrobar-se amb les seves famílies, el grup emprèn un viatge llarg i dur per la ciutat delmada.


==

1.- Aigüeres d'Odaiba. La Mirai Onozawa i el seu germà petit Yūki visiten una exposició de robots a Odaiba, Tòquio, quan un terratrèmol massiu afecta la ciutat.

2.- El món està trencat. Després del terratrèmol, la Mirai busca desesperadament al Yūki dins d'un edifici que s'esfondra juntament amb la Mari Kusakabe, una noia que fa de missatgera en moto que es va oferir a ajudar-la.

3.- Pont ardent. La Mirai, el Yūki i la Mari decideixen arribar a casa seva junts, però just després de començar el seu viatge, descobreixen que hi ha molts més perills a la ciutat que s'esfondra del que s'imaginaven.

4.- La promesa entre els tres. Després d'haver deixat finalment Odaiba, el trio troba un lloc per reunir provisions i preparar-se per a la seva llarga caminada, però després de tenir una discussió, la Mirai i el Yūki s'allunyen de la Mari i acaben en seriosos problemes quan una altra rèplica arriba.

5.- L'escola plora. El grup s'aixopluga a les instal·lacions de l'escola de la Mirai durant la nit, però la seva estada està lluny de ser pacífica, ja que estan constantment afectats per rèpliques i deprimits per la visió dels que van perdre els seus familiars pel terratrèmol.

6.- Opció per abandonar. El grup arriba al lloc de treball de la Mari, on aquesta perd el coneixement a causa de l'anèmia. Mentre la cuida, un desconegut entra a l'edifici.

7.- Capvespre d'estiu. Els robots de rescat ajuden a recuperar els supervivents, fascinen al Yūki i el porten a conèixer un nou amic, que comparteix els seus interessos. No obstant això, el viatge fins ara sembla haver passat factura al Yūki.

8.- Pur Matí Blanc. El Yūki s'ensorra de sobte i és traslladat a l'hospital. La Mirai i la Mari passen una llarga nit esperant notícies del seu estat.

9.- Adéu, avui. La Mari finalment arriba a casa seva i la troba destruïda. En saber que els residents del barri van ser evacuats a una escola primària propera, el trio s'hi dirigeix a buscar la filla i la mare de la Mari. Després, la Mirai i el Yūki prenen una decisió sobre el seu viatge a casa.

10.- Mirai, ja ho saps. El Yūki i la Mirai es passegen a casa i el Yūki intenta parlar amb ella sobre alguna cosa important. La Mirai es retroba amb un amic que li dóna notícies sobre els seus pares, però ha de seguir tractant amb el Yūki corrent sol. El Yūki finalment troba les paraules per dir-li a la Mirai el que necessita escoltar.

11.- Estimat Yūki. La Mirai es retroba amb els seus pares i el Yūki s'acomiada. Un mes després, la Mari ve a visitar-la i li dona la motxilla que va deixar a l'hospital, que conté dos regals: el que ella i el Yūki van comprar per a la seva mare i un regal inesperat del Yūki a la Mirai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada