Bloc personal,

dijous, 5 d’octubre del 2023

Gekijōban Shirobako (2020)
(Shirobako: The Movie)

[1207]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tsutomu Mizushima
Guió: Michiko Yokote
Música: Shirō Hamaguchi
Estudi: P.A. Works, Infinite
Veus de doblatge: Juri Kimura, Haruka Yoshimura, Haruka Chisuga
Emissió: 20/10/20
Títol original: 劇場版 SHIROBAKO

[ Animació, comèdia, drama, shōnen, seinen ] 1 h. 59 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,67) (12.900)

Sinopsi

IMDb (7,1) (243):
“L’Aoi Miyamori ha de dirigir una producció d’anime a Musashino Animation.”

Crítica

En la línia de la sèrie, però una mica descafeïnada…

Després de la premiadíssima sèrie original de 2014 (Shirobako), aquí arriba “la pel·lícula”. En algun lloc també es pot trobar sota el títol White Box.

Quatre anys després de produir dues sèries, l’estudi entra en davallada per qüestions de pagaments després de la cancel·lació d’una sèrie, el propietari ha de dimitir i la meitat de la plantilla ha de marxar. Només queden quatre gats a producció subcontractant feines. Però els entra una feina per la que tenen molt poc temps per deixar enllestida i l’Aoi comença a contactar als antics col·laboradors que, com en la sèrie, després de superar molts obstacles, acaben entregant a temps i amb èxit.




Resum (amb espòilers)

Quatre anys després de la producció de Daisan Hikou Shoujotai, l'anteriorment coneguda Musashino Animation, popularment coneguda com a "Musani", es troba en un estat greu. La cancel·lació brusca d'un projecte ambiciós va deixar l'empresa en una crisi financera, provocant la dimissió de la majoria dels membres del personal. Des d'aleshores, Musani no ha aconseguit crear cap obra remarcable i a poc a poc va perdre la seva brillantor. Malgrat el seu optimisme vacil·lant, la productora Aoi Miyamori no està disposada a deixar que aquesta situació continuï. Per sort, la seva oportunitat arriba en forma de SIVA, un llargmetratge original que s'estrenarà d'aquí a 10 mesos.

Mentrestant, les amigues de l'Aoi també s'enfronten a problemes amb les seves pròpies professions: la supervisora d'animació Ema Yasuhara està lluitant per mantenir-se al dia amb la seva apretada agenda; la periodista i actriu de veu Shizuka Sakaki està descontenta amb la manca de papers d'anime; la guionista Midori Imai no ha pogut trobar inspiració des del seu anterior fracàs; i l'artista 3D Misa Toudou està preocupada perquè la seva passió excessiva dificulti la seva carrera.

Tot i que la indústria de l'anime està plena de contratemps i incerteses, les cinc noies estan decidides a perseverar a través del camí ardu que els espera, cosa que les podria apropar un pas més a la consecució del seu somni compartit.

==

Time Hippopotamus, la sèrie d'anime original de Musashino Animation, es cancel·la després que el seu patrocinador ja no la pogués finançar. Com a resultat, part del personal abandona l'estudi i el Masato Marukawa dimiteix com a president. L'abril de 2019, l’Aoi Miyamori i el personal restant veuen un episodi de Third Aerial Girls Squad Medusa☆, una seqüela ecchi de Third Aerial Girls Squad animada per Studio Taitanic Film. El Shun Watanabe, el nou president de Musashino, discuteix amb la Miyamori la possibilitat que ella produeixi Air Amphibious Assault Ship SIVA, una pel·lícula d'anime original que s'estrenarà el febrer de 2020. El Gōtarō Katsuragi demana a la Miyamori que acabi la pel·lícula després de la GPU, l'estudi adscrit a ell, no va poder completar els seus storyboards alhora que exigia un pressupost més gran. Amb la motivació del Marukawa, la Miyamori accepta la feina. A continuació, coneix la Kaede Miyai, una assistent de productora i col·lega del Katsuragi a Western Entertainment, que treballarà amb ella en la pel·lícula.

Com que la producció comença nou mesos abans de l'estrena de la pel·lícula, la Miyamori suggereix utilitzar els materials de Time Hippopotamus. Aleshores convenç al Seiichi Kinoshita de dirigir la pel·lícula. Després, els dos es troben amb el Shimeji Maitake, que accepta escriure el guió de la pel·lícula. La Miyamori convida a la Yumi Iguchi, que només s'ofereix a ajudar amb el disseny del personatge, i recluta a la Rinko Osagawara. La Misato Segawa i el Yūichiro Shimoyanagi intenten reclutar el Ryōsuke Endō, el que més s'ha vist afectat per la cancel·lació de Time Hippopotamus. Amb la motivació de la seva dona Mayumi, el Ryōsuke finalment decideix unir-se al personal. La Miyamori recluta l’Ema Yasuhara, mentre que la Shizuka Sasaki té previst fer una audició per a un paper a la pel·lícula i la Misa Tōdō accepta el càrrec com a animadora en cap de la pel·lícula. La Miyamori demana al Shigeru Sugie que l'ajudi amb un dibuix d'animals a canvi que ella accepti el seu favor per ajudar-lo amb la seva classe d'animació per a nens.

Quan falten sis mesos per a l'estrena, el Maitake no se sent satisfet amb el seu guió però després d'escoltar l'audició de la Sasaki i obtenir idees de la Midori Imai, aconsegueix completar-lo. Mentrestant, el Masashi Yamada ha estat acusat falsament de controvèrsia i la Yasuhara està trobant un problema amb els seus fotogrames clau corregits. El Tarō Takanashi i el Daisuke Hiroaka ofereixen ajuda amb la pel·lícula malgrat que ara treballen en un altre estudi. Dos mesos més tard, l'Erika Yano torna a Musashino, ajudant amb el guionisme del Kinoshita i reclutant l’Hiroshi Iketani. La Miyamori, la Yasuhara, la Sakaki, la Tōdō i la Imai participen a la classe d'animació del Sugie, durant la qual també obtenen experiència i motivació. Algun temps després, la Sasaki passa l'audició per al paper d'Arte a la pel·lícula i la Yasuhara finalment envia fotogrames clau ben corregits.

Més tard, el Katsuragi informa a la Miyamori, la Miyai i el Watanabe sobre l'afirmació del president de la GPU, el Yoshio Misaki, que el seu estudi també té els drets de la pel·lícula. Temen que la GPU pugui aturar la producció o vulgui tenir una producció conjunta com a líder. La Miyamori i la Miyai assalten l'oficina del Misaki i li informen que va infringir seccions del contracte. Quan falten tres setmanes per a l'estrena, la pel·lícula s'ha acabat, però el Kinoshita sent que el final està precipitat. La Miyamori demana a l'equip de producció que refer la part final per fer que la pel·lícula sigui satisfactòria per a ells i els espectadors. A l'estrena de la pel·lícula, la Miyamori, la Yasuhara, la Sakaki, la Tōdō i la Imai visiten un teatre per veure el producte acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada