Bloc personal,

dimecres, 18 d’octubre del 2023

Tenju no Kuni, vol. 2 (2018)
(Blissful Land)

[481]

Valoració



Fitxa tècnica

Ichimon Izumi (guió, dibuix, tinta i color)
(テンジュの国)

[ Manga shōnen, romanç, slice of life ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (22/12/20 a Espanya)
Kodansha (Bessatsu Shōnen Magazine) (09/08/18 al Japó)

5 capítols (6-10) - 160 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
MyAnimeList (7,49) (1.276)

Sinopsi

Whakoom :
“El Kan Shiba és un jove aprenent de metge i la Lati Moshi, la seva futura esposa. Tots dos s'han compromès a obeir les tradicions i honrar la decisió que els pares han pres per ells. Tot i això, tot just són bons amics… Tot i que el Kan Shiba està completament dedicat a ajudar els malalts i, a més, és un fanàtic de les herbes, a poc a poc, la Lati va cedint al seu encant… Aleshores apareix l'amiga de la infància del Kan…! Aquesta és la història d'un matrimoni concertat al Tibet del segle XVIII.”

Crítica

Una angina de pit tractada amb moxibustió… hmmm…

En espanyol Lati Moshi, en japonès/anglès Rati Moshi (Moshi Rati).

Una angina de pit tractada amb moxibustió… hmmm…




Resum (amb espòilers)

Tibet, segle XVIII. Una núvia d'un país estranger és entregada al Kan Shiba, un nen que és aprenent de metge que viu en un poble de les muntanyes. Es diu Lati Moshi. Les dues persones innocents s'apropen i finalment es converteixen en una família. Una història d'un nuvi i una núvia, que representa la vida quotidiana al Tibet.

El Kan Shiba, un nen que és aprenent de metge, i la seva núvia, la Lati Moshi. Els dos, que estaven compromesos pels seus pares, segueixen sent amics íntims. Fa tot el possible per salvar els malalts, però d'altra banda, és un entusiasta de les herbes medicinals que confon els que l'envolten… Com més la Lati coneix el Kan Shiba, més se sent atreta per ell. Una noia que és l'amiga de la infància del Kan Shiba apareix davant d'ella… Una història sobre un nuvi i una núvia ambientada al Tibet del segle XVIII.

==

Enmig d’una passejada per la muntanya per recollir herbes amb la núvia i la germana petita, el Kan ha d’atendre un home que pateix el mal d’altures. Li recomana descansar, però ell no vol parar fins arribar a casa de la seva germana que, segons sembla, havia patit un accident. El Kan i la Lati l’acompanyen, vorejant la muntanya i sense haver de pujar més amunt, per tal que no el segueixi afectant el mal. Al final, la germana, que és com un cavallot més forta que qualsevol home, no li passava res.

El Kan continua atenent malalts. Un senyor gran visita la consulta perquè pateix sovint angina de pit i li donen un remei. Després d’un dia de treballar, quan torna a casa després de pasturar el iaks, li agafa un atac de cor. El metge ha d’intervenir amb una moxibustió…

Més endavant tenen una feinada important en el moment en que al poble del costat hi ha hagut un casament hi apareixen desenes de persones a la consulta afectades per sobredosi d’alcohol, amb una ressaca terrible. Atenen la punta de feina com poden.

Un foraster arriba al poble i dorm al cobert. Quan es desperta, mig endormiscat, veu una senyora gran i li diu “àvia”; ella li contesta “Gwan”, referint-se al seu nét. No són àvia i nét, però ell, davant la possibilitat de dormir sota cobert i menjar calent no diu res. Arriba un dia, però, que ella es posa malalta i surt a buscar el metge. Només era una indegestió, però aprofita per dir-lo que no és el seu nét, cosa que ella ja sabia des de bon comenament. Malgrat tot, continuen junts una temporada.

Una amiga de la infància del Kan arriba al poble després de passar uns mesos a la granja d’estiu i se sorprèn de veure el Kan amb promesa quan, de petit, no tenia cap interès per les noies. La Lati, però, sent una mica de gelosia veient com de bé es porta amb el Kan i la seva germana petita. Al moment de despedir-se, torna a presentar-se perquè, de fet, venia perquè s’havia fet mal a les canyelles de les cames. Passen els dies, però les ferides superficials sembla que no acaben de curar. Acaba fent-se un tractament de bany, encara que no sigui estiu tot i la mala sort que pot arribar a portar banyar-se quan no és estiu…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada