Bloc personal,

dimarts, 24 d’octubre del 2023

Tenju no Kuni, vol. 5 (2019)
(Blissful Land)

[485]

Valoració



Fitxa tècnica

Ichimon Izumi (guió, dibuix, tinta i color)
(テンジュの国)

[ Manga shōnen, romanç, slice of life ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (30/066/21 a Espanya)
Kodansha (Bessatsu Shōnen Magazine) (09/12/19 al Japó)

5 capítols (21-25) - 160 pàgines - 128 x 182 mm (B6)
MyAnimeList (7,48) (1.279)

Sinopsi

Whakoom :
“Ha arribat el moment del casament que tots estàvem esperant! Els preparatius per al banquet nupcial i la confecció dels vestits segueixen el curs sense demora. Tant de bo tots gaudeixin de la festa! El Kan Shiba i la Lati es converteixen en marit i muller amb les benediccions de la família, amics i veïns, un somni fet realitat que marcarà el final d'aquesta entranyable història. No us perdeu el desenllaç d'aquest matrimoni concertat i el seu dia a dia al Tibet del segle XVIII.”

Crítica

Finalment es casen…

Històries dels preparitius i cerimònia del casament.




Resum (amb espòilers)

Tibet, segle XVIII. Una núvia d'un país estranger és entregada al Kan Shiba, un nen que és aprenent de metge que viu en un poble de les muntanyes. Ella es diu Lati Moshi. Les dues persones innocents s'apropen i finalment es converteixen en una família. Una història d'un nuvi i una núvia, que representa la vida quotidiana al Tibet.

Per fi s'acosta el casament del Kan Shiba i la Lati. Els preparatius avancen de manera constant, incloent menjar per als convidats i vestit de casament. Un casament que tothom pot gaudir… Segons els desitjos del Kan Siba i la Lati, finalment es converteixen en parella després de rebre moltes benediccions de les seves famílies, amics i vilatans. Inclou moltes edicions addicionals acabades de dibuixar! El volum final d'una història diària suau plena de cultura tibetana.

==

Davant l’imminent casament, la família es proposa començar a provar els plats que hi serviran. Al final, però, preparen massa menjar i acaben invitant a totes les dones que ajudaran el dia del casament, situació que provoca que els homes de la família menjin només pa per no molestar les dones (mengen separats).

El germà de la Lati coneix la família uns dies abans del casament quan porta el vestit nupcial. El germà torna a la ciutat amb el pare i s’emporta la Lati i el Kan Shiba. Pel camí es troben una persona preocupada buscant una bossa de cuir amb diners que ha perdut. A la ciutat, l’home que ha perdut la bossa intenta fer negocis però no té aval. Li demanen al metge si el coneix i diu que només del viatge. Malgrat tot, veient que no es queda tranquil, agafa un cavall i torna al camí a buscar la bossa fins que la troba i la torna al seu propietari. El germà de la Lati es queda més tranquil al veure la resolució del Kan Shiba.

Segons la tradició, després del casament, la núvia torna a la seva terra d’origen i allà decideix en quina casa es vol quedar. Quan el Kan Shiba escolta això s’espanta, però la Lati ja ha dit que tornarà aquí. Mentrestant l’oncle i l’avi del Ken Shiba han arribat, el primer amb una costella trencada. Escolten les aventures de l’avi, metge també, i altruïsta per naturalesa. També sabem que el Ken Shiba té un germà petit, més gran que la Pelma, que està en un monestir aprenent de monjo, que l’avi acaba de visitar. Al llarg del viatge, l’avi ha anat recol·lectant regals pels nuvis i aquests, en agraïment, volen fer un viatge de nuvis de tornada per mostrat aquest agraïment.

Ja només queda un dia pel casament. S’ha de deixar preparat tot el medicament per la ressaca de l’endemà del casament, doncs després ja no hi haurà temps. Un euga prenyada ha arribat perquè, com mana la tradició, és el que ha de muntar la núvia. Mentre el Kan Shiba s’acosta al riu a carregar aigua, coneix tots els personatges que han anat apareixent a la història que s’han presentat per assistir a la cerimònia. Veient la quantitat de gent que hi haurà a la cerimònia, decicideix preparar més medicament perquè tothom torni en bon estat, però s’acaba sobrepassant amb l’esforç i tothom es preocupa perquè arribi a la cerimònia esgotat, així que acaba rebent un massatge per part de la seva germana.

Comença la cerimònia. Els dos nuvis ben vestits i els protocols clàssics. Acabada la cerimònia i enmig del banquet, el Kan Shiba no para de pensar en el medicament que va deixar secant la nit anterior i intenta escapar-se momentàniament de la festa, però el subconscient el traïciona i diu el que volia anar a fer. Tothom se n’enriu. “Y colorín, colorado, este cuento se ha acabado.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada