Bloc personal,

divendres, 13 d’octubre del 2023

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! (2016) S01
(KonoSuba: God's Blessing on This Wonderful World!)

[426]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takaomi Kanasaki
Guió: Makoto Uezu (novel·la: Natsume Akatsuki, àlies Jitakukeibihei)
Música: Masato Kōda
Estudi: Studio Deen
Veus de doblatge: Jun Fukushima, Sora Amamiya, Rie Takahashi
Emissió: 14/01/16 - 17/03/16
Títol original: この素晴らしい世界に祝福を!

[ Animació, aventura, comèdia fantàstica, isekai, shōnen ] 10 capítols de 22 min. + 1 OVA (Kono Subarashii Chōkā ni Shukufuku o! / God's Blessings on This Wonderful Choker!)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,11) (1.235.291)

Sinopsi

IMDb (7,8) (14K):
“El Kazuma un dia va ser feliç, fins al moment en què va morir. Una deessa intervé i li ofereix una segona oportunitat en una terra màgica.”

Crítica

Una ximpleria prou divertida!

Basada en una novel·la serialitzada de Natsume Akatsuki, àlies Jitakukeibihei, ja conclosa, publicada entre 2012 i 2013 amb un total de sis volums. L’adaptació a novel·la lleugera va ser il·lustrada per Kurone Mishima (2013-2020: 17 volums). L’adaptació a manga il·lustrada per Masahito Watari encara està oberta des de 2014 amb 17 volums. L’anime està a punt de començar una tercera temporada (2024). També hi ha pel·lícula i spin-off.

També coneguda com Give Blessings to This Wonderful World! o, senzillament, KonoSuba.

Enlloc veig que ho classifiquin com un harem, però així és a totes llums. A més, amb connotacions sexuals prou evidents: la deesa ximpleta no porta calces i totes li ponen. Però en un punt no massa barroer i que entra prou bé.




Resum (amb espòilers)

Després de morir d'una mort risible i patètica quan tornava de comprar un joc, l'estudiant de secundària i otaku Kazuma Satou es troba assegut davant d'una bella però odiosa deessa anomenada Aqua. Ofereix al nini (ni estudia, ni treballa) hikikomori dues opcions: continuar cap al cel o reencarnar-se en el somni de tots els jugadors: un món de fantasia real! Triant començar una nova vida, el Kazuma s'encarrega ràpidament de derrotar un rei dimoni que està aterroritzant els pobles. Però abans de marxar, pot triar un element de qualsevol tipus per ajudar-lo en la seva recerca i el futur heroi selecciona l’Aqua. Però el Kazuma ha comès un greu error: l'Aqua és completament inútil!

Malauradament, els seus problemes no acaben aquí; resulta que viure en un món així és molt diferent de com es juga en un joc. En lloc de viure una aventura emocionant, el duet primer ha de treballar per pagar les seves despeses de vida. De fet, les seves desgràcies només han començat!

==

1.- Aquesta autoproclamada deessa i reencarnació en un altre món! Mentre està comprant un joc, un tancat sense dormir anomenat Kazuma Satō confon un tractor amb un camió a gran velocitat i s'apressa a empènyer una noia fora del camí, morint com a resultat de la sorpresa. En el més enllà, Kazuma és rebut per una deessa anomenada Aqua, que s'ofereix a transportar-lo a un món semblant a un joc de rol per lluitar contra un Rei Diable en lloc d'anar al cel o la reencarnació. Tenint l'opció de triar qualsevol element o habilitat per armar-se, en Kazuma, molest per l'actitud d'Aqua, decideix arrossegar-la amb ell fins a la ciutat d'Axel. Amb l'Aqua sense poder tornar fins que el Rei Diable sigui derrotat, els dos guanyen diners per registrar-se com a aventurers, amb Kazuma assignat a una classe d'Aventurer força genèrica mentre que Aqua és assignat com a arxipreste. Aleshores, els dos passen les setmanes següents treballant una vida despreocupada com a treballadors, abans de recordar que han de fer una aventura real.

2.- Una explosió per aquest Chuunibyo! Després de lluitar per derrotar algunes granotes gegants, Kazuma i Aqua busquen membres per unir-se al seu grup. Després d'una llarga espera sense respondre al seu anunci només per a aventurers de classe avançada, Megumin, un mag capaç de realitzar una poderosa explosió de màgia, s'hi acosta. Tanmateix, es queda incapacitada immediatament després de llançar un encanteri d'explosió i és massa tossuda per aprendre qualsevol altra cosa. Kazuma manté de mala gana a Megumin a la seva festa perquè no el faci semblar un monstre pervertit en públic. A Kazuma s'acosta llavors un croat anomenat Darkness, que també sembla tenir una peculiaritat dubtosa.

3.- Un tresor de calces en aquesta mà dreta! La foscor revela que gairebé mai colpeja res amb els seus atacs i és estrictament un escut de carn, així que Kazuma la rebutja, però ella persisteix a seguir-lo. El seu amic lladre Chris li ensenya una habilitat de robar, que ell utilitza sense voler per robar les calces de les noies. Chris l'humilia explicant el seu robatori de calces en una taverna plena de gent. Kazuma intenta que tothom, menys l'Aqua, abandonin la festa advertint-los de la seva recerca per derrotar al Rei Diable, però això només aconsegueix excitar els impulsos masoquistes de la foscor. Tota la ciutat es reuneix per derrotar un exèrcit de monstres de col per a la collita, on la festa funciona de manera admirable, per a la frustració de Kazuma: la foscor protegeix els vilatans dels atacs enemics alhora que mostra les seves tendències exhibicionistes, Megumin fa volar tota l'horda de cols amb un sol encanteri, i Aqua utilitza la màgia de l'aigua per augmentar la moral i preservar la frescor de les cols collides.

4.- Màgia d'explosió per a aquest formidable enemic! Amb les sol·licituds de caça que disminueixen a causa d'un dels generals del Rei Diable que es trasllada a prop, Kazuma acompanya a Megumin mentre practica la seva màgia d'explosió en un castell aparentment abandonat. Això indigna el general, Verdia el Dullahan, que havia estat vivint en aquell castell. Posant una maledicció mortal sobre Darkness, Verdia exigeix que Megumin vingui al seu castell en una setmana per salvar la vida de la Darkness. No obstant això, després que Verdia s'acomiada, Aqua simplement elimina la maledicció de la foscor, eliminant la necessitat de fer el viatge al castell.

5.- Un preu per aquesta espasa màgica! Amb ganes de guanyar diners tot i que només hi ha missions difícils disponibles, Aqua accepta una sol·licitud per purificar un llac ple de monstres caimans, i els altres la posen en una gàbia per mantenir-la a salvo. Tot i que Aqua aconsegueix la recerca, es queda traumatitzada per hores d'atacs de caimans. Al seu retorn, el grup es troba amb Kyouya Mitsurugi, un altre Aqua humà enviat a l'Axel, que està disgustat amb la forma en què l'Aqua està sent tractada. No obstant això, l'Aqua es nega a deixar la festa d'en Kazuma, i la resta del grup es nega a deixar que Kyouya s'uneixi a ells. Kyouya desafia a Kazuma a un duel per determinar si l'Aqua s'unirà a la festa de Kyouya o es quedarà amb la d'en Kazuma, però és ràpidament derrotat després que Kazuma roba l'espasa maleïda que va rebre quan va arribar al món dels jocs de rol. L'endemà, Kyouya intenta tornar a comprar l'espasa, però en Kazuma l'ha venuda. Verdia torna al poble, preguntant-se per què ningú va venir a lluitar contra ell.

6.- Una conclusió d'aquesta lluita inútil! Enfadat que en Megumin encara estigui utilitzant el seu castell per a la pràctica d'explosió, Verdia, després de demostrar-se fàcilment susceptible a la màgia de purificació d'Aqua, convoca un exèrcit de no-morts que és derrotat per la màgia d'explosió de Megumin. Quan Verdia lluita contra Darkness, Kazuma dedueix que és feble contra l'aigua i fa que Aqua l'ataqui amb una inundació. Amb Verdia debilitat, Kazuma roba el cap de Verdia, donant a Aqua l'oportunitat de derrotar-lo amb l'encanteri Turn Undead. L'endemà, Kazuma i el seu grup guanyen una gran recompensa per derrotar a Verdia, que es destina a pagar els danys que la inundació d'Aqua va causar a la ciutat.

7.- Una segona mort en aquesta temporada de gel! Necessitant diners per pagar els seus deutes i sobreviure al clima glacial, Kazuma i el seu grup emprenen una recerca per matar els Sprites de la neu. No obstant això, la seva caça crida l'atenció d'un poderós shogun d'hivern que mata en Kazuma, enviant-lo al més enllà del món on coneix la deessa Eris. L'Eris s'ofereix a reencarnar-lo en una família adinerada al Japó, però en Kazuma descobreix que troba a faltar els seus companys del món dels jocs de rol. Aqua demana que Kazuma torni al seu cos, ja que ja ha llançat màgia per tornar-lo a la vida. Kazuma torna de bon grat, però es nega a agrair a Aqua per haver-lo ressuscitat, declara que l'Eris és l'heroïna principal de la seva història i està desencantat amb els seus companys amb les seves estranyes personalitats.

8.- Una mà amorosa per a la nostra festa quan no podem passar l'hivern! La Kazuma i l'Aqua visiten una botiga de màgia dirigida per un lich de bon cor anomenat Wiz, que es revela com un dels generals del Rei Diable encarregat de protegir una barrera que envolta el castell del Rei Diable. Després que en Wiz ensenyi a Kazuma l'habilitat Drain Touch, el grup accepta una sol·licitud per exorcitzar els esperits malignes d'una mansió, on es poden allotjar durant l'hivern. Aquella nit, Kazuma i Megumin es troben fugint d'un exèrcit de nines posseïdes mentre també necessiten desesperadament el bany. Aqua torna a salvar el dia amb els seus encanteris Turn Undead. L'endemà al matí, Aqua revela que les seves accions després de conèixer la Wiz per primera vegada van fer que la mansió fos embruixada en primer lloc.

9.- La benedicció de Déu en aquesta botiga meravellosa! Kazuma i els seus amics d'aventures Keith i Dust van a una botiga dirigida per súcubis que ofereixen somnis eròtics als homes aventurers. Després de menjar un cranc de luxe i adormir-se al bany, en Kazuma equivoca que Darkness entra al bany com el somni i li ordena que es renti l'esquena. La creença que està somiant fa que Kazuma sigui més dominant del que és habitual, de manera que la Darkness, amant de la submissió, cedeix a la seva demanda. Abans que puguin continuar, Aqua anuncia que ha atrapat una súcuba, que diu que va ser enviada per incitar el somni d'en Kazuma, la qual cosa va portar a Kazuma a ser colpejada pels altres mentre ajudava a escapar-la. L'endemà, una fortalesa mòbil coneguda com el Destructor s'acosta a la ciutat.

10.- Una flama final per a aquesta fortalesa desbordant! Darkness li diu a Kazuma que el seu veritable nom és Dustiness Ford Lalatina, la filla d'una família ben considerada. Utilitzant els encanteris de trencament de barreres d'Aqua i la màgia d'explosió de Megumin i Wiz, el grup destrueix el Destructor, que enceta una seqüència d'autodestrucció. Entrant per trobar una manera d'aturar l'explosió del Destructor, Kazuma troba la font d'energia i fa que en Wiz la teletransporti a un altre lloc. Megumin utilitza l'explosió per destruir la fortalesa. Quan la pau torna a la ciutat, Kazuma es troba detingut perquè la font d'energia que va teletransportar va destruir la mansió d'un noble.

OVA 1.- Benediccions de Déu en aquesta meravellosa gargantilla! Mentre es troba amb Yunyun a la botiga d'en Wiz, en Kazuma s'acaba posant una gargantilla que suposadament concedeix els desitjos. Ràpidament descobreix, però, que aquesta gargantilla s'estirarà gradualment i, finalment, l'estrangularà fins a la mort en quatre dies, tret que pugui complir el desig que havia fet inconscientment mentre se la posava. Les noies admeten que n'eren en part responsables, així que s'ofereixen a ajudar. Aprofitant la llàstima que rep de les altres noies com a resultat, Kazuma les culpa perquè segueixin tot tipus d'ordres ridícules i pervertides mentre intenten complir el seu desig desconegut. Tot i que la majoria de les noies compleixen els seus desitjos pervertits, ell fa que Aqua faci encàrrecs i faci tasques domèstiques. Durant la tercera nit, Yunyun pregunta per què en Megumin vol salvar Kazuma, i afirma que és només perquè la porta quan està inconscient i perquè són amics, la qual cosa és una veritat a mitja, ja que la raó principal és perquè ell és la primera persona que mai expulsar-la de la seva festa perquè no pot manejar la seva màgia. Yunyun afirma que no importa el que la faci en Kazuma, ella l'ajudarà a treure el coll, ja que és en part responsable. Al començament del quart dia, Kazuma es troba en pau després d'haver deixat escapar tots els seus sentiments cruels cap a les noies; li va dir a Megumin que intentava sentir els seus pits petits cada vegada que havia de portar-la després d'utilitzar l'explosió, Yunyun i Wiz mira els seus pits quan parla amb ells, Darkness que va començar a pensar en ella com a pits des que es va traslladar a la mansió. , i l'Aqua per molt que ho intentés, no es va poder excitar per ella, molestant-la perquè mai pensava en ella com ho fa amb els altres. Resulta que el desig que havia demanat era que pogués saber com és ser consolat, cosa que va passar abans de les seves confessions, cosa que va provocar que el collar es desfet sense que ells s'assabentin. Enfadats per la humiliació a què van ser sotmeses quan el desig no era res pervertit, les noies es vengen ràpidament de Kazuma, que es troba una vegada més en una incòmoda trobada amb l'Eris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada