Bloc personal,

dimarts, 17 d’octubre del 2023

Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo! (2023)
(KonoSuba: An Explosion on This Wonderful World!)

[428]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takaomi Kanasaki, Yujiro Abe
Guió: Makoto Uezu (novel·la: Natsume Akatsuki, àlies Jitakukeibihei)
Música: Masato Kōda
Estudi: Drive
Veus de doblatge: Rie Takahashi, Aki Toyosaki, Maria Naganawa
Emissió: 06/04/23 - 22/06/23
Títol original: この素晴らしい世界に爆焔を!

[ Animació, aventura, comèdia fantàstica, isekai, shōnen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,49) (101.449)

Sinopsi

IMDb (6,9) (727):
“Un any abans que una certa deessa inútil i un extraordinari nini otaku hikikomori arribés a l'escena, la Megumin, la “geni més gran del Clan Màgic Carmesí”, està treballant dur. Des d'una trobada que li va canviar la vida durant la seva joventut, la jove maga l'ha dedicat cada moment de vigília a la recerca de la màgia ofensiva definitiva: la màgia explosiva. Bé, excepte el temps que no es passa a preparar menjar de la seva autoproclamada rival. Mentre la germana gran està fora, la petita també jugarà i en un viatge rutinari al bosc, la germana petita de la Megumin, la Komekko, troba un estrany gatet negre. Poc sap que aquest gat juga un paper clau a l'hora de trencar el segell la tomba d'un déu malvat.”

Crítica

Spin-off amb la “nena boja de les explosions”, la Megumin de KonoSuba

Spin-off de KonoSuba (Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! - KonoSuba: God's Blessing on This Wonderful World!) amb el personatge més “innocent” dels quatre protragonistes, des d’un any abans que es coneguessin. A destacar el personatge de la Yunyun, l’amiga de la Megumi, amb una millor veu de doblatge encara que el mateix personatge.

Basada en una novel·la serialitzada de Natsume Akatsuki, àlies Jitakukeibihei, ja conclosa, publicada entre 2012 i 2013 amb un total de sis volums. L’adaptació a novel·la lleugera va ser il·lustrada per Kurone Mishima (2013-2020: 17 volums). L’adaptació a manga il·lustrada per Masahito Watari encara està oberta des de 2014 amb 17 volums. L’anime està a punt de començar una tercera temporada (2024).

Aquest spin-off també té adaptació a novel·la lleugera serialitzada amb tres volums publicats entre 2014 i 2015 i dos volums més amb contingut extra entre 2019 i 2019. Tenen adaptació a manga il·lustrat per Kasumi Morino (cinc volums entre 2016 i 2017 per la història original i quatre volums entre 2018 i 2020 pel contingut extra).

També coneguda com Kono Subarashii Sekai ni Bakuen o!.

Desenvolupament de l’episodi mostrat a la pel·lícula Kurenai Densetsu (2019) (Legend of Crimson) amb els personatges del poblat del Clan Màgic Carmesí, del que la Megumin n’és originària.

Canvi d’estudi en la producció d’Studio Deen a la primera i segona temporada per J.C.Staff en la pel·lícula i ara, en l’spin-off, Drive. Mateixos director, guionista, música i veus de doblatge, tot i que hi han personatges diferents i els principals no hi surten.

L’animació d’aquest spin-off és bastant deficient, així com la majoria de personatges secundaris. Com a la pel·lícula, el pitjor és l’arc de la ciutat d’aigües termals Arcanretia: no m’agraden gens els exteriors ni els personatges indefinits que aquí hi habiten. La trama principal de la història, però, segueix les vicisituds de la Megumin fins que troba el Kazuka, l’Aqua i la Darkness, i té prou força com per aguantar-se per ella mateixa: segueix sent una bona història.

Vaig provar de seguir aquesta sèrie quan va començar la temporada primavera de 2023, però veient que era un spin-off d’una altra sèrie, després de veure el primer capítol em vaig esperar a veure el contingut original.




Resum (amb espòilers)

La Megumin és una maga jove i apassionada del poble de dimonis carmesí, una comunitat remota de mags amb ulls vermells i un talent per tot allò dramàtic. Ha dedicat la seva vida a dominar la màgia de l'explosió, un encanteri poderós però poc pràctic que la deixa sense manà i sense poder moure’s durant la resta del dia. En qualsevol cas, ella es nega a aprendre cap altra habilitat.

Juntament amb la seva amiga de la infància i autoproclamada rival, la Yunyun, la Megumin s'inscriu a la Presó Roja: una prestigiosa acadèmia per a usuaris de màgia de dimonis carmesí. Allà, aprèn més sobre els secrets i la història del seu clan, així com les amenaces i els reptes que s'han d'enfrontar. Mentre puleix el seu poder a la Presó Roja amb l'ajuda del seu fidel Chomusuke i la seva adorable germana petita Komekko, la Megumin pretén convertir-se en la maga de les explosions més gran de tots els temps!

==

1.- Els bruixots d'ulls carmesí. Molt abans de conèixer Kazuma, una jove Megumin allibera accidentalment un monstre que l'ataca, però és salvada per un misteriós i poderós mag que utilitza la màgia d'explosió per destruir el monstre. Inspirada, Megumin demana al mag que li ensenyi a llançar màgia d'explosió, però el mag es nega, advertint-li que la màgia d'explosió té molts inconvenients. La Megumin torna a casa i es pot matricular a l'acadèmia de màgia de la Presó Roja gràcies als seus pares fent una venda important. A l'acadèmia, coneix a Yunyun que declara que serà la rival de Megumin, i aviat formen una amistat a contracor entre ells. Aleshores, la Megumin s'assabenta durant els seus estudis que la màgia de l'explosió no es pren seriosament pel clan Crimson Demon, ja que és molt poc pràctic i rarament emesa. Independentment, Megumin decideix aprendre a llançar màgia d'explosió, sigui el que passi.

2.- El tabú de l'acadèmia de màgia. Un dia, en tornar a casa de l'escola, la Megumin descobreix que la seva germana petita Komekko va aconseguir capturar una criatura que s'assemblava a un gat negre. Tement que Komekko intenti menjar-se el gat, la Megumin l'adopta i se l'emporta a l'escola amb ella, cosa que de seguida crida l'atenció dels seus companys de classe. Aleshores és capaç de convèncer el professor que el gat és el seu familiar i se'l permet portar-lo a classe. Més tard, el professor informa als estudiants que els portarà a una "onada d'augment", que implica que els estudiants maten les criatures del bosc que el professor els havia congelat. Aleshores, els estudiants són atacats per una gàrgola i són salvats per l'ajuda inesperada de Bukkorori, un altre dimoni carmesí que està enamorat de Soketto, la dona més atractiva del poble. Disgustats per l'obsessiu persecució de Soketta per part d'en Bukkorori, els estudiants el deixen atrapat en un pou i s'espanten al veure que el poble és atacat per una horda de gàrgoles. Els adults del poble s'uneixen i utilitzen la seva màgia avançada per destruir les gàrgoles, però en Megumin no està impressionada perquè els seus encanteris pal·litzen en comparació amb la màgia d'explosió. Les gàrgoles són derrotades, però els adults destrueixen accidentalment el poble en el procés i han de passar tota la nit reconstruint-lo. L'endemà, com que el gat encara no té nom, els altres estudiants comencen a anomenar-lo "Megumin", per a molèstia d'en Megumin.

3.- Guardians del poble de dimonis carmesí. Finalment, fart que tothom cridi al gat Megumin, Megumin segueix el suggeriment de Yunyun i li dóna el nom "Tinta". Amb els adults per fer front a un misteriós augment de l'activitat dels monstres, els estudiants es deixen fer estudis gratuïts a la biblioteca. En Bukkorori es teletransporta a la biblioteca, després d'haver escapat finalment de la trampa i demana l'ajuda de Megumin i Yunyun per ajudar-lo a apropar-se a Soketto. A la Megumin se li acudeix la idea que ella i la Yunyun embosquen a Soketto al bosc, i en Bukkorori la rescata. No obstant això, Bukkorori falla el pla quan és atrapat per Soketto. Aleshores, un gran paquet d'Óssos One-Punch ataca, i en Bukkorori utilitza un encanteri Inferno per destruir-los, però accidentalment també colpeja Soketto amb l'encanteri. Soketto accepta fer una lectura de fortuna per a Bukkorori, però quan pregunta qui serà el seu futur amant, la lectura de la fortuna no mostra res. Amb el cor trencat, en Bukkorori fuig, però en Megumin i en Yunyun s'adonen que en Soketto no necessàriament odia en Bukkorori. De tornada a l'escola, la Megumin i la Yunyun parlen breument sobre la possibilitat que la Megumin trobi una parella romàntica abans de tornar a casa junts.

4.- El mestre solitari d'ulls carmesí. Megumin aconsegueix ser la màxima anotadora a l'última ronda de proves, guanyant-li una poció de punts d'habilitat. No obstant això, s'adona que Yunyun no actua com ell mateix. Més tard, Yunyun confia a Megumin que un dels seus companys de classe, Funifura, té un germà petit que està malalt i que ha estat demanant préstecs diners a Yunyun per comprar medicaments. La Megumin s'adona que en Funifura està aprofitant la desesperació de Yunyun per l'amistat per pressionar-la. En canvi, Megumin elabora una poció curativa i la dóna a Funifura a canvi dels diners de Yunyun. Aleshores, Funifura es burla de la Megumin sobre com sembla fer tot el possible per protegir a Yunyun tot i que ella afirma que no són amics. Més tard, Yunyun revela a Megumin que deliberadament s'ha retingut en les seves proves perquè ella i Megumin puguin graduar-se junts, cosa que enfada a Megumin. Llavors es barallen després que Yunyun insultés la màgia d'explosió, que Yunyun aconsegueix guanyar. La Megumin li explica a Yunyun com es va inspirar en el mag que la va salvar i, un cop es gradui, emprendrà un viatge per trobar-la. Yunyun s'ofereix a ser el company de viatge de Megumin. No obstant això, una horda de monstres ataca sobtadament el poble, i Megumin corre a casa per trobar Komekko desaparegut.

5.- Preludi d'una explosió de bogeria. Mentre Megumin anava a l'escola, Komekko s'havia fet amistat amb un dimoni anomenat Host que ha estat treballant per trencar el segell que empresonava el Déu Fosc Wolbach. Va ser durant una de les seves visites que va trobar la tinta i la va portar a casa. En el present, la Megumin busca la seva casa però no troba Komekko. Aleshores, els monstres ataquen i segresten a Ink, només perquè Komekko els s'enfronti per intentar recuperar Ink. Megumin considera utilitzar els seus punts d'habilitat per aprendre màgia per lluitar contra els monstres, però dubta, ja que això significaria retardar els seus plans per aprendre màgia d'explosió. En veure el dilema de Megumin, Yunyun s'encarrega d'utilitzar els seus punts d'habilitat per aprendre màgia intermèdia i lluitar contra els monstres, rescatant a Ink. Tanmateix, utilitza la major part de la seva energia en el procés i s'ensorra. En aquell moment l'horda de monstres comença a dirigir-se cap a ells, i la Megumin s'adona que Ink és en realitat el Déu Fosc que busquen. També s'adona que ha reunit prou punts d'habilitat per aprendre màgia d'explosió, que utilitza per destruir tota l'horda de monstres. Després, com que tots dos han après màgia, Megumin i Yunyun es graduen aviat. La Megumin decideix que Ink sigui familiar i li canvia el nom de Chomusuke.

6.- La raó de ser d'un nini explosiu. Després d'haver-se graduat a l'escola, la Megumin intenta guanyar prou diners perquè pugui marxar del poble per començar a aventurar-se, però té problemes per aconseguir una feina estable. Mentrestant, s'entrena en secret a la nit llançant màgia d'explosió al bosc, i el poble creu que les explosions són obra d'un dimoni. Una nit, una dona dimoni anomenada Arnes s'acosta a Megumin que busca Chomusuke, la veritable identitat del qual és el Déu Fosc Wolbach. En Megumin accepta vendre en Chomusuke per 300.000 eris, però en Chomusuke es nega a que se l'emportin. Llavors arriba Yunyun i l'Arnes explica que s'ha topat amb una mala fortuna, sense saber que està causada per una polsera que va comprar als pares de Megumin. L'energia del braçalet crida l'atenció dels vilatans, que persegueixen l'Arnes pensant-se que ella és la causa de les explosions. La Megumin decideix utilitzar els diners que va guanyar per abandonar el poble i posa en Chomusuke a càrrec d'en Yunyun. Després d'acomiadar-se i rebre regals dels seus companys de classe, la Megumin utilitza un encanteri de teletransportació per sortir del poble.

7.- Alborotadors de la ciutat de l'aigua. Megumin arriba a la ciutat d'Arcanretia, però s'adverteix que els monstres de la zona són massa poderosos per a un aventurer aficionat com ella, i li impedeix fer cap missió. Mentre vagava per la ciutat, Megumin veu una monja aparentment assetjada per un parell de sacerdots i intervé, només per quedar atrapada sense voler en una disputa entre els adoradors de l'Axis i l'Eris. La monja, Cecily, truca a la policia com a distracció i s'allunya de Megumin abans d'intentar reclutar-la a l'església de l'Eix. Veient que la Megumin està morint de fam, Cecily la porta a l'església de l'Eix on coneix l'arquebisbe pare Zesta. A canvi que Zesta li proporcioni menjar i menjar, a més de donar-li una oportunitat sobre una bella maga que coneix la màgia de les explosions que viu a la ciutat d'Axel, Megumin accepta ajudar l'Església de l'Eix en els seus esforços de reclutament. Per a la seva sorpresa, es troba en Yunyun i en Chomusuke, que tots dos l'havien seguit fins a Arcanretia. Aleshores, el pare Zesta és arrestat per les autoritats sota la sospita d'haver manipulat les fonts d'aigua de la ciutat, i Yunyun admet que va lliurar una profecia de Soketta advertint que Arcanretia estaria en perill.

8.- Fanàtics de la ciutat de l'aigua. El pare Zesta és detingut sota la sospita de col·laborar amb el Rei Diable abocant pols de llima gelatinosa a les aigües termals de la ciutat. No obstant això, aconsegueix passar una prova del detector de mentides i les autoritats no tenen més remei que alliberar-lo. Aleshores, Megumin es pregunta qui ha de ser el veritable culpable. Llavors, Arnes arriba per prendre Chomusuke, però Zesta, Cecily i la resta de l'Església de l'Eix entren en un frenesí religiós quan s'adonen que és una noia dimoni i la persegueixen fora de la ciutat, creient que és la culpable de sabotejar les aigües termals. Aleshores, Zesta regala a Megumin els diners suficients per pagar un viatge en autocar a l'Axel i li ofereix que es quedi la nit. La Cecily li revela a la Megumin que el pare Zesta havia barrejat accidentalment pols de llim gelatina a les aigües termals en lloc de pols de coure, que va ser com va passar la prova del detector de mentides. En veure com de petites són les aigües termals de l'Església de l'Eix, Megumin utilitza la seva màgia d'explosió per crear una piscina molt més gran. L'endemà, el pare Zesta beneeix en Megumin i ella s'acomiada d'ell i de la Cecily abans de marxar cap a l'Axel amb Yunyun.

9.- Destructor de poble de dimonis carmesí. Megumin i Yunyun fan el viatge cap a l'Axel, però pel camí, la seva caravana és atacada nombroses vegades per monstres. No obstant això, la Megumin està encallada amb el dilema d'utilitzar o no la màgia d'explosió en monstres habituals, la qual cosa fa que Yunyun els combati per si mateixa amb la seva màgia bàsica. Finalment, però, Yunyun s'esgota d'utilitzar tota la seva energia màgica. A la nit, Yunyun expressa el seu desig d'estar a la mateixa festa que Megumin, però Megumin rebutja la idea ja que els altres aventurers creuen que Yunyun és el mag superior. L'endemà, Arnes ataca la caravana, revelant que va enviar els monstres a cansar a Yunyun. Ella aconsegueix agafar Chomusuke i comença a activar un encanteri per destruir la Megumin i la caravana després que s'adona que va ser el pare de Megumin qui li va vendre una polsera maleïda. Ella és interrompuda per un pilar de llum divina que de sobte apareix sobre l'Axel, donant a Chomusuke l'oportunitat d'escapar-se de la seva mà i la Megumin aprofita per matar l'Arnes amb un encanteri d'explosió. Amb la Megumin aclamada com un heroi, la caravana continua cap a l'Axel.

10.- Proscrits del poble per a principiants. Megumin i Yunyun arriben a Axel poc després que Kazuma i Aqua ho facin. La Megumin es dirigeix ​​al Gremi d'Aventurers i fa gala de la seva condició de mag de gran rang del clan Crimson Demon. No obstant això, malgrat que Megumin rep moltes ofertes d'altres parts, ràpidament la rebutgen quan s'adonen que només pot llançar màgia d'explosió, cosa que és massa situacional. Mentrestant, Yunyun és massa tímid per poder cridar l'atenció de les festes. Durant els intents de Megumin per trobar una festa, té nombroses trobades passatgers amb Kazuma, Aqua i Darkness. També s'assabenta que el mag que coincideix amb la descripció del seu mestre treballa com a botiguer a la ciutat, però no se sent preparada per veure-la fins que es converteix en una autèntica aventurera. Passant diversos dies sense que cap dels dos pogués assegurar-se cap treball d'aventurer i tots dos gairebé es van trencar, Megumin i Yunyun acorden de mala gana formar un grup temporal junts per guanyar diners.

11.- La noia explosiva i la irregularitat del bosc. L'amfitrió decideix anar cap a l'Axel per buscar Lady Wolbach. Mentrestant, Megumin i Yunyun intenten guanyar diners i experimentar la caça de monstres de baix nivell quan es troben amb Host i fugen, advertint al Gremi d'Aventurers de la presència del dimoni. L'endemà, tot el gremi s'uneix per caçar a Host, però ràpidament es retira quan els seus membres més poderosos són derrotats. En sentir parlar d'un arxisacerdot de cabell blau que pot ser prou poderós per lluitar contra Host, els homes aventurers comencen a pentinar la ciutat buscant-la. Megumin torna a la posada per trobar en Cecily esperant-la, explicant que va ser enviada a l'Axel després que Zesta tingués una visió d'Aqua apareixent allà. Megumin accepta de mala gana ajudar a Cecily a canvi d'una gran recompensa, però té poca sort. Megumin i Yunyun s'uneixen a un grup que busca atrapar a Host, però són emboscats pel dimoni. Detecta l'olor d'en Chomusuke i els ofereix un tracte: si li donen Chomusuke, els deixarà sols a ells i a l'Axel. Megumin i Yunyun es retiren cap a l'Axel, preguntant-se com poden derrotar a Host.

12.- Una explosió en aquest món meravellós! Sense la intenció de lliurar a Chomusuke, la Megumin planteja un pla per utilitzar una joguina de gat de peluix per atraure a Host cap a una trampa perquè pugui utilitzar la seva màgia d'explosió sobre ell. Durant la nit, però, Yunyun s'introdueix a l'habitació de Megumin i roba la joguina del gat. Creient que la Megumin encara està adormida, Yunyun admet que ha crescut per respectar a Megumin i la seva elecció d'aprendre màgia d'explosió, però sap que el pla d'en Megumin no funcionarà. En lloc d'això, ha reclutat un grup per ajudar a lluitar contra l'Host, i llança un encanteri de son a Megumin per evitar que interfereixi. Megumin es desperta l'endemà i persegueix a Yunyun, rebent una benedicció de Cecily pel camí. Mentrestant, Host neutralitza la major part del grup de Yunyun, però ella és capaç de llançar un encanteri de paralització a Host però també es paralitza accidentalment. Llavors arriba Megumin i llança la seva explosió sobre Host, destruint-lo. Després, Cecily marxa en un viatge per guanyar nivells suficients perquè eventualment pugui fer-se càrrec de l'església local d'Axel. Yunyun, adonant-se que no serà capaç de millorar-se confiant en Megumin, també marxa en el seu propi viatge per aprendre màgia avançada i es creua breument amb el mestre de Megumin. Tot i que la Megumin va derrotar a Host, els grups d'aventurers encara l'eviten. Amb poca opció més, la Megumin respon a un anunci de reclutament d'un partit i coneix Kazuma i Aqua per primera vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada