Bloc personal,

diumenge, 2 de juliol del 2023

Akebi-chan no Sailor-fuku, vol. 9 (2021)
(Akebi's Sailor Uniform)

[459]

Valoració



Fitxa tècnica

Hiro (guió, dibuix, tinta i color)
(明日ちゃんのセーラー服 - Akebi-chan no Sērāfukua)

[ Manga seinen, slice of life ]
Tu manga online
Shueisha (19/10/21) (Tonari no Young Jump)
Ivréa (sense data prevista)

4 capítols (51-54) + 4 cap. extres - 186 pàgines b/n (algunes a color a la publicació setmanal) - 130 x 180 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
Tu que estimes, sembla que estàs enamorada. L’Akebi és una noia de primer any amb un vestit de mariner que va a una prestigiosa escola de secundària per a noies rurals, l’acadèmia privada Rōbai. Les activitats del club de teatre també estan en ple apogeu. L’Akebi ha treballar l’Amor com a tema d'estudi proposat per la directora de l’obra. La festa per veure la Lluna també ha començat! Arriba una tardor fructífera per estimar, estimar i estudiar! Volum 9 a l'altura del cel.”

Crítica

Arreglant disputes amoroses en una excursió…

Els capítols d’aquest novè volum són:
  • Perseguint la Hiraiwa (extra),
  • L'elecció de l’Hebimori (extra),
  • Young Jump 2021 No. 20 (extra),
  • Així és!,
  • És un secret,
  • Ets bona amb les mans,
  • Ho vaig escoltar… per casualitat i
  • Ara que ho penso, la Neko-chan… (extra).

La senpai de tercer Hoko Chiarashi està dirigint l’obra de teatre que representaran al proper festival cultural. En la interpretació del paper d’enomorada, li pregunta a l’Akebi si sap què és estar enamorada. Davant la seva inexperiència està decidida a aprendre què és l’amor, quan, de fet, sempre ho ha sabut, i ha de ser ella qui acaba resolent els enfrontaments amorosos de les seves amigues.




Resum (amb espòilers)

Al capítol extra Perseguint la Hiraiwa, coneixem més profundament la sempre absent Hotaru Hiraiwa, la noia més baixeta i petitona de la classe amb un pèl ros i llarg que la fa semblar una fada. La Hotaru té una embocadura de trompeta i la porta sempre a la butxaca per practicar. Jugant a cuit i amagar, per moments és com la Kao, la germana petita de l’Akebi.

Acaba el dia menjant un brioix de pizza de la botiga de conveniència a casa de la Hotaru, als blocs davant de l’estació, coneixent de passada la seva germana gran. La mare de l’Akebi li diu que la convidi un dia a la seva.

Al també capítol extra L'elecció de l’Hebimori, entenem el postureig de l’eclèctica i negativa Oshizu Hemibimori carregant sempre una guitarra a l’esquena, sense saber-ne, i prenent cafè, sense que li agradi el seu sabor… La companya d’habitació a la residència és la Mai Togano. Em sembla que aquest capítol es va mostrar a l’anime en el moment en que, encara que no sàpiga tocar la guitarra, la Mai i l’Akebi la condicionen a aprendre’n quan menteix dient que sí en sap.

A l’extra de la Young Jump 2021 No. 20, en tot just tres pàgines l’Akebi trenca la quarta paret dirigint-se als seus lectors anunciant l’anime (emès el primer trimestre de 2022).

A Així és! l’Akebi li diu a l’Erika, a la capella on de vegades s’hi fan casaments, “t’estimo”. La Hoko Chiarashi està dirigint un assaig juntament amb la Tomono Kojō. La Hotaru Hiraiwa està revolotejant pel fons de la capella i l’Erika només venia a tocar el piano.

Per interpretar bé el paper, la Hoko els pregunta si algun cop s’han enamorat. Sembla que totes, en un moment o altre, s’han enamorat menys l’Akebi. Serà tema d’estudi a treballar.

Mentrestant s’acosta la sortida conjunta de tota la classe on acabaran dormint juntes en el festival de la Lluna. L’Akebi està molt il·lusionada, perquè es podrà passar tota la nit parlant de romanços.

A És un secret, surten d’excursió en autobús pel festival d’observació de la Lluna. L’Akebi aprofita el viatge per fer una enquesta sobre si les seves companyes han estat enomorades. L’obsessió per obtenir dades del què és l’amor, fa que les seves companyes es pensin que, de fet, ella està enamorada. L’única que sap el que passa és l’Erika, però ha de mantenir en secret l’obra de teatre.

Tanta obsessió per saber de l’amor, fa que suspengui l’examen de control i ha d’anar a classes de reforç. La Yasuko Nawashiro és qui els dona les classes amb el tema de, justament, l’amor.

A Ets bona amb les mans, la Yasuko Nawashiro explica les seves experiències amoroses a tercer i sisè de primària. És la primera que s’obre i ho explica sense embuts davant les alumnes que han hagut de fer classes de reforç. Davant la insistènica de l’Oshizu Hebimori, reprenen el repàs habitual.

De tornada a l’habitació, sabem que la Yasuko Nawashiro ha canviat el lloc de mestra de repàs amb l’Ai Tatsumori i mentre parla amb ella de la relació distant que té ara amb la Hitomi Washio des de que van canviar de seients i els va tocar tornar a seure sentades, sense adonar-se li acaba fent un trena el·laboradíssima a la Neko Kamimoku, que sempre està dormint.

Després del repàs, l’Akebi entra als banys i es troba amb la Hitomi Washio. La Hitomi li pregunta sobre la seva investigació i quan ella explica el perquè, allà mateix, en pilota picada (atenció,fan-service!), es posen totes dues dempeus i repasa amb la mirada (i també amb mans) la condició física i muscular de l’Akebi per tal de jugar a voleibol.

A Ho vaig escoltar… per casualitat, la Yasuko Nawashiro li diu a l’Akebi que va escoltar al bany la proposta seriosa de la Hitomi Washio. També li diu que li agrada la Hitomi. L’Akebi, encuriosida, li pregunta si n’està enamorada, però la Yasuko contesta que no ho sap.

En la pràctica de la cuina budista l’Akebi està capficada en la resposta de la Yasuko. Ella tampoc sap què contestar davant la proposta d’entrar al club de vòlei. Mentre dina i mentre fa quatre exercicis de força i equilibri a l’habitació, davant la mirada atònita de les seves companyes d’habitació, li va donant voltes al cap.

La Riona Shijō la veu tan capficada que, quan les altres dues companyes de l’habitació ja són dormides, hi xerra una estona i l’ajuda a destensar-se amb els seus exercicis. Després de totes les posturetes possibles amb tots els més dispars enquadraments, ja sap què els ha de contestar. Acabats els exercicis, totes dues van a prendre’s un altre bany.

L’endemà, surt a córrer de bon matí i es troba amb la Yasuko i la Hitomi que també surten a córrer. Quan la Yasuko es queda una mica enrera, la Hitomi parla directament amb l’Akebi i li diu que corri al seu ritme. Les deixa a totes dues enrera, les dobla una volta i, en passar a l’alçada de la Yasuko, l’agafa de la mà i l’ajuda a arribar a la Hitomi, moment en què aprofita per dir-lis, amb un somriure d’orella a orella, que no pot dedicar-se al vòlei.

La Hitomi, somrient per primera vegada en molt de temps, li pregunta a la Yasuko si ella vol continuar. Malgrat el gran esgotament, la respota és sí. L’Akebi les observa des de la distància.

Al capítol extra Ara que ho penso, la Neko-chan…, la Yasuko li desfà la trena de la cua que li havia fet a la sempre endormiscada Neko Kamimoku sense adonar-se’n, perquè, des de llavors, no s’havia banyat per no fer-la malbé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada