Bloc personal,

dimarts, 11 de juliol del 2023

Blue Period, vol. 14 (2023)

[463]

Valoració



Fitxa tècnica

  • Manga Taishō 2020

Tsubasa Yamaguchi (guió, dibuix, tinta i color)
(ブルーピリオド - Burū Piriodo - Blue Period)

[ Manga seinen, coming-of-age, drama ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones (sense previsió, normalment sis mesos després de la publicació al Japó)
Kodansha (previst pel 21/07/23 al Japó)

5 capítols (57-61) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
“El Yaguchi Yatora va començar a mostrar interès per dibuixar a segon de batxillerat, però, en un tres i no res, va aprovar l'examen a la Universitat de les Arts de Tòquio, la Geidai, després d'un esforçat treball.

Ara es troba en el seu segon any a la universitat, i la seva passió per l'art es veu enfosquida pels dubtes i angoixes sobre el seu talent que han sorgit dels seus treballs de classe i crítiques anteriors. En l’anterior volum vam veure com la Kirio Fuji li va aportar una nova perspectiva a No-marks.

El període primerenc universitari ha acabat i comencen els passos cap a l'edat adulta. Noves trobades, nous reptes, com relacionar-se amb l'art, la vida del Yaguchi també entra en una nova etapa. Un dia de les vacances d'estiu, el Yaguchi deixa passar el temps vanalment sense diners, sense plans i sense objectius, però comença a prendre consciència de com funciona el món de l’art. El Yakumo i el Hachiro, que són companys de classe més grans, tornen per vacances a les seves ciutats natals i conviden al Hiroshima a unirs-s’hi. ’Per què no fas el teu propi treball a l'ampli taller?’ És una invitació. El Yaguchi i el Yotasuke es dirigeixen a Hiroshima amb cotxe amb la germana del Hachiro, també coneguda com Momoyo Kakinokizaka!

L'últim volum d'un manga juvenil orientat a l'art que mai havia existit abans, que descriu la història i les possibilitats de l'art en detall, i representa la passió i les lluites dels joves que s’orienten a Belles Arts!”

Crítica

El període de vacances interaccionant amb companys de la uni…

Aquest volum l’han anat publicant mensualment a comptagotes, però l’autora deu haver tingut algun problema en l’entrega d’originals, doncs acostumava a publicar un àlbum cada sis mesos i, en aquesta ocasió, sembla que en seran nou… nou mesos des del volum tretze.

Llegint-lo a comptagotes, tant espaiat en el temps, fa que oblidis el que havies llegit i és fàcil perdre’n l’interès.

[ Nota: llegit fins el capítol 62 -> 06/07/23 ]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada