Bloc personal,

divendres, 24 de març del 2023

Ars no Kyojū (2023) S01
(Giant Beasts of Ars)

[343]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Akira Oguro
Guió: Norimitsu Kaihō
Música: Shūji Katayama, Akinari Suzuki
Estudi: Asahi Production
Veus de doblatge: Hina Yōmiya, Toshiyuki Morikawa, Yu Serizawa
Emissió: 06/01/23 - 24/03/23
Títol original: アルスの巨獣

[ Animació, acció, aventura, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Les grans bèsties van crear la terra, però els humans la van robar. Enfadats, les bèsties van començar a menjar humans, que al seu torn van demanar als déus que lluitessin amb les bèsties. A l'era de l'espasa, els herois i la mitologia, les bèsties gegants són caçades pels humans amb ànim de lucre. En Jiro, que es guanya la vida caçant bèsties, es troba amb Kuumi, que està sent perseguida per algú, i en aquest moment decideix salvar-la. Mentre es corren els rumors sobre la humanitat i un experiment misteriós, junts busquen descobrir els secrets del món.”

Crítica

Barreja de fantasia i ciència ficció sense gaires pretensions, però ben resolta…

Animació original. N’han fet una adaptació a manga.

Una curiosa història que barreja fantasia i ciència ficció que, sense que sigui pas gaire rellevant, m’ha agradat de principi a final. Tampoc semblava ser massa pretenciosa i això particularment a mi m’agrada.

==

Aquesta temporada he anat seguint més d’una vintena de sèries anime (comptant les cancel·lades), però la percepció que n’he tingut respecte la temporada anterior és que eren de pitjor qualitat. També cal dir que produccions importants i reconegudes m’han decebut molt i, encara que estiguin molt ben fetes, m’han avorrit tant que han anat al final de la llista. Aquí el meu rànquing dels anime d’aquest hivern 2022/2023:



Resum (amb espòilers)

Al món d'Ars, els humans lideren una guerra de dècades contra bèsties gegants que assolen les terres i s'alimenten dels seus recursos. Els encarregats de lluitar contra ells són campions anomenats nagimori, que utilitzen el poder destructiu dels kannagi: éssers dotats de poders màgics incontrolables.

Mentre plora la mort del seu company de guerra, l'antic nagimori Jiiro es creua amb Kuumi, una jove que acaba de despertar els seus poders màgics. Després que la parella formalitzin un contracte per salvar la ciutat d'un atac de bèsties gegants, Jiiro s'assabenta que Kuumi s'ha escapat d'un laboratori i està sent caçat pels subordinats de Mezami, el cap de la instal·lació d'investigació.

Acceptant de mala gana ajudar a Kuumi a fugir dels seus perseguidors, Jiiro comença a viatjar amb la seva nova parella i la seva amiga Myaa, una noia jove amb un tocat de gat. A mesura que l'improbable trio vaga per les terres d'Arsian, els alts funcionaris comencen a posar en marxa els seus plans, i el grup d'aventurers aviat descobreix que els homes s'han de temer més que els monstres.

==

1.- La promesa que la va començar Al.

2.- El Ritual de l'Aliança.

3.- Poble de Pluja Llarga.

4.- La Llança a la deriva.

5.- Prova de Força.

6.- Una ombra ineludible.

7.- La violeta evoca la memòria de les banyes.

8.- Acreditació d'Identitat.

9.- El Guerrer i el Sanador.

10.- L'Emissari dels Securians.

11.- La flor fugaç.

12.- El judici de l'anell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada