Bloc personal,

diumenge, 23 d’octubre del 2022

Shika no Ō (2021) (The Deer King)

[1158]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masashi Ando, Masayuki Miyaji
Guió: Taku Kishimoto, Nahoko Uehashi (novel·la)
Música: Harumi Fuuki
Estudi: Production I.G
Veus de doblatge: Shinichi Tsutsumi, Ryoma Takeuchi, Anne Watanabe

[ Animació, acció, aventura, fantasia, seinen ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“L'últim supervivent d'una banda de guerrers és esclavitzat en una mina de sal. Una nit, uns gossos salvatges ataquen i una misteriosa malaltia acaba amb tothom. Aleshores, el guerrer s'escapa amb una nena, mentre un metge dotat busca una cura.”

Crítica

Carrinclonament Ghibli (el de finals dels 90)… bastant prescindible el 2022…

També se’l pot trobar sota el títol Shika no ou, The Deer King: El Rey Ciervo o també King of Deer. Basat en una novel·la serializada de Nahoko Uehashi publicada entre 2014 i 2017 amb 2 volums. També hi ha un manga de 2 volums (2021-2022) il·lustrat per Taro Sekiguchi.

Diuen que els directors són ex-Ghibli. De fet hi he arribat gràcies a aquest ganxo. I això també ha estat determinant per prejutjar, des del primer moment, una animació bona, però totalment descontextualitzada del moment en què ens toca viure. Realment es veu antiga i, tot i que té moments puntuals i detalls que li aporten qualitat, la història mateixa és carrinclonament Ghibli… el Ghibli de finals dels anys 1990 amb Mononoke-hime (1997) (La princesa Mononoke) del Miyazaki i Gedo Senki (2006) (Contes de Terramar) del tonto del fill. Totalment prescindible.

Haig de matitzar que la història sí m’ha agradat, però també és innecessàriament complicada. De fet, hi ha coses que encara no he entès, però, en línies generals, és més positiva que no pas negativa.

Resum (amb espòilers)

En els anys posteriors a una guerra cruel, l'Imperi de Zol ara controla la terra i els ciutadans del rival Aquafa, excepte el Territori del Cavall de Foc d'Aquafa, on els gossos salvatges que abans portaven la mortal febre del llop negre continuen vagant lliures. Quan una manada de gossos corre per una mina controlada per Zol, Van, un antic soldat esclavitzat i una jove anomenada Yuna són mossegats, però aconsegueixen escapar com els únics supervivents de l'atac. Finalment lliures, Van i Yuna busquen una existència senzilla i pacífica al camp. Però a mesura que la malaltia mortal torna a ser desenfrenada, es troben a la cruïlla d'una lluita molt més gran que qualsevol nació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada