Bloc personal,

dimarts, 18 d’octubre del 2022

Soredemo Ayumu wa Yosetekuru (2022) S01
(When Will Ayumu Make His Move?)

[296]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mirai Minato
Guió: Deko Akao, Sōichirō Yamamoto (manga)
Estudi: Silver Link
Veus de doblatge: Yōhei Azakami, Kanna Nakamura, Tsubasa Gouden
Emissió 08/07/22 - 23/09/22

[ Animació, comèdia romàntica, slice of life, shōnen ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Ayumu Tanaka, estudiant de primer de batxillerat, i Urushi Yaotome, estudiant de segon, són membres del club shogi. Ayumu promet confessar els seus sentiments a Urushi, el seu senpai, després que aconsegueixi derrotar-la en un joc de shogi, però és un principiant en el joc i l'Urushi sempre el guanya. Mentrestant, l'Urushi continua intentant que Ayumu admeti que li agrada, però Ayumu mai deixa que la seva cara de pòquer li llisqui.”

Crítica

Al final, són totes igual…

Basat en un manga de Sōichirō Yamamoto actualment en publicació des de 2019 amb un total de 12 volums.

Embolics divertits amb clara imitació de la Takagi-san (Karakai Jouzu no Takagi-san (2018) S01 - (2019) S02 - (2022) S03 - Teasing Master Takagi-san), la Nagatoro (Ijiranaide, Nagatoro-san (2021) S01), per la part noia punyetera, i 3-gatsu (3-gatsu no Raion (2016) S01 - (2017) S02 - March Comes In like a Lion), per la part shōgi, amb l’únic objectiu de treure’t un somriure.

Resum (amb espòilers)

Per caprici, l'Ayumu Tanaka de primer any abandona el Kendo Club per unir-se a l'il·legítim Shogi Club. Urushi Yaotome, el president del club i un mestre del shogi, està encantat de tenir finalment un company de joc. Com a alumne de classe superior d'Ayumu, Urushi s'esforça per ser el seu mentor de shogi i model d'estudiant. Massa sovint, però, es veu ruboritzada de vergonya. Amb cara de pedra i honesta, l'Ayumu no veu cap problema en dir que l'Urushi és "bonic". Encara que a Ayumu li agrada, s'absté de confessar-se i es compromet a vèncer-la primer en un joc de shogi. A través de la vida escolar i els jocs de shogi, els dos estudiants viuen moltes aventures divertides i commovedores. Ayumu gaudeix de cada segon amb l'Urushi, però encara està molt lluny de vèncer-la al shogi. Amb el compromís que va fer amb ell mateix, Ayumu tindrà l'oportunitat de confessar els seus sentiments a Urushi?

==

1.- Ets maco, Senpai. Ayumu Tanaka i Urushi Yaotome són els únics membres del club de shogi de la seva escola. Durant el seu primer partit, l'Ayumu li diu a l'Urushi que és maca. Sospitant que està enamorat d'ella, l'Urushi intenta fer-lo admetre oferint-li una abraçada i després un petó, sense cap resultat, ja que l'Ayumu s'ha promès a si mateix que només confessarà un cop la pegui. Algun temps després, l'Urushi veu que l'Ayumu és convidada al club de kendo, però se sent alleujat quan li diu que es quedarà amb ella. Després que una de les seves amigues abandona el club després d'aconseguir un xicot, l'Urushi li pregunta a Ayumu què faria en aquesta situació. La seva resposta fa pensar a l'Urushi que li agradaria com a xicota, però l'Ayumu es manté constant en la seva promesa. Algun temps després, tot i odiar l'educació física, l'Urushi va a classe després de ser animat per Ayumu. Després de continuar sent víctima de l'adulació d'Ayumu, l'Urushi intenta endurir-se, però sucumbeix quan Ayumu s'acosta a ella per veure el seu costat del tauler de shogi. Després de l'escola, l'Ayumu convida a l'Urushi a compartir el seu paraigua de camí a casa. Encantada, accepta i li diu que potser algun dia ho tornaran a compartir.

2.- Vull fer-te feliç, Senpai. El Dia de l'Esport, l'amic de l'Urushi, Maki, la burla per estar tan a prop de l'Ayumu. Durant les seves competicions, Ayumu ho fa bé, fet que va provocar que alguns nois s'apropin a ell per unir-se al seu club esportiu. Tanmateix, l'Urushi els parla del seu club de shogi, però neguen fins i tot saber que aquest club existia. Ayumu li diu a un Urushi deprimit que farà notar el seu club i atraurà membres potencials. Quan diu que això la faria feliç, l'Ayumu es torna encara més motivada. Aleshores s'agafen nerviosament durant la cursa de tres potes, la qual cosa provoca un ensopegada constant. Més tard, Ayumu porta a Urushi cap a l'àrbitre després d'haver rebut un repte en un tros de paper, que l'agita. Més tard a la biblioteca, Sakurako Mikage hipnotitza a Takeru Kakuryu perquè s'uneixi al club de shogi després que Ayumu li ho demani, però s'adonen que no podran caminar a casa junts. Després de l'escola, l'Ayumu li diu a l'Urushi que va tenir un altre membre per al seu club. Celebren amb taiyaki, i l'Urushi s'avergonyeix després que digui que li agrada la peça de shogi que porta el nom d'Ayumu, afalagant-lo. En un altre lloc, la Sakurako i la Takeru gaudeixen d'un taiyaki junts.

3.- Vull anar a una primera cita, Senpai. L'Urushi intenta que l'Ayumu noti el seu nou pentinat. Després que la Sakurako s'emporti en Takeru amb ella, l'Ayumu mostra gelosia a l'Urushi per felicitar a Takeru. A la biblioteca, Takeru li pregunta a la Sakurako si li agrada algú, cosa que ella nega. Quan ella li fa la mateixa pregunta, ell li menteix i diu que no li agrada ningú. Això fa que prometin ajudar-se mútuament després d'haver trobat l'amor. Algun temps després, l'Ayumu li demana a l'Urushi una cita. Després que ella no es nega, Ayumu la busca al seu festival cultural i la troba venent yakisoba. Com a tal, decideix ajudar-la. Ara gratuït, l'Urushi s'acosta a la cita i s'ho passen molt bé. Després que la Maki els trobi i els burla, Urushi admet que és la seva primera cita, però Ayumu expressa la seva alegria per tenir l'honor. Llavors entren a una casa embruixada on l'Urushi es sorprèn quan l'Ayumu li agafa la mà. Takeru es posa nerviós mentre s'amaga a la casa embruixada amb Sakurako, així que esclata a cridar, espantant a l'Urushi. Després, l'Urushi diu que es va agradar, el que va fer que Ayumu li demanés que li digués pel seu nom, cosa que la fa vergonya.

4.- Vull passar temps junts, Senpai. Ayumu reacciona de manera exagerada quan l'Urushi intenta espantar-lo, deixant-la sacsejada. Després col·loca a l'Urushi en una caixa després que ella digui que té fred. Mentre netegen el seu club, l'Urushi troba un vell reproductor de DVD. Ella li pregunta a Ayumu si té DVD. Al principi, creient que amaga una pel·lícula per a adults, se sent alleujada quan resulta que és una pel·lícula de terror. L'Urushi accepta començar un partit amb menys peces, el que permet a Ayumu derrotar-la. Abans que pugui dir res, però, arriba un professor i els espatlla el moment. Després, mentre en Takeru torna a casa amb Sakurako, acorden passar el Nadal junts. Més tard, Ayumu li diu a Urushi que volia dir-li que vol vèncer-la en un joc just, i li desitja un feliç Any Nou, fent-la vergonya. L'Ayumu se sent deprimit, però, ja que no va poder demanar-li que sortir. El dia d'Any Nou, en Maki abandona l'Urushi després que es trobin amb Ayumu al temple. Ayumu demana prematurament a l'Urushi que passi el Nadal amb ell. Aleshores reben la seva sort i l'Urushi revela que desitjava que el seu club es fes oficial. Com a tal, Ayumu diu que va demanar que el seu desig es fes realitat.

5.- Vull Saber Més, Senpai. L'Urushi somia que l'Ayumu gairebé la besa. L'endemà van a una biblioteca, on l'Ayumu compra llibres de shogi i s'assabenta del manga favorit d'Urushi. Després que l'Ayumu li pregunti si pensa en ell, un Urushi avergonyit el porta a un restaurant, on el xef li explica algunes de les seves anècdotes infantils. A prop de la casa de l'Urushi, es troben amb Kin, el seu gat. Com ell diu que les mascotes s'assemblen als seus amos, comença a cridar a Kin tota mena d'adjectius simpàtics, fent que l'Urushi pensi que els està dient a ella. Gairebé es besen quan atrapa a l'Urushi després que Kin li saltés sobre ella. En un altre lloc, Takeru i Sakurako estan veient una pel·lícula on Sakurako imita la protagonista femenina. Tanmateix, Sakurako no aconsegueix besar a Takeru després que l'escena final difereix del final del llibre en què es basa la pel·lícula. A fora, ella li pregunta si hauria preferit l'altre final, cosa que confirma en Takeru. Aquella nit, l'Urushi va trucar accidentalment en vídeo a Ayumu. Mentre parlen, ella es posa nerviosa després que l'Ayumu digui que se sent com si estiguessin junts. L'Urushi penja després d'adormir-se, però està massa avergonyida per dormir ella mateixa.

6.- Vull aconseguir-ho de tu, Senpai. L'Urushi rep xocolata Ayumu per Sant Valentí. Després de burlar-la, en Maki li diu a l'Urushi que trobi el moment perfecte. Més tard, Sakurako impedeix que Takeru assisteixi al club de shogi agafant la xocolata que li va donar. Mentrestant, Urushi practica la seva presentació de regals. Tanmateix, es posa massa nerviosa quan veu a Ayumu incòmode. Ella intenta ficar la xocolata a la seva bossa, però ensopega i la revela. Aleshores, nerviosa, li dóna a Ayumu, delectant-lo. En un altre lloc, Sakurako regala a Takeru una xocolata amb un cor, que diu que li agrada després de menjar-se-la. Un temps després, tots estudien per als seus exàmens. Sakurako es burla en Takeru xiuxiuejant-li a l'orella. L'Urushi li pregunta a l'Ayumu si estan sortint, assenyalant com d'obvi l'enamorament de la Sakurako per Takeru és a causa de com s'acosta a ell. Tanmateix, s'acosta massa a la mateixa Ayumu i fa marxa enrere nerviosa. El dia blanc, l'Ayumu li fa un regal a l'Urushi. Aleshores revela que, tot i que va respondre correctament totes les preguntes durant l'examen, les va col·locar a la columna equivocada, el que significa que ha de fer classe de recuperació. Es disculpa per no poder jugar, decebre l'Urushi.

7.- No puc deixar de fumar, Senpai. L'Ayumu i l'Urushi van amb la Takeru i la Sakurako a veure a quina aula són aquest any, i l'Urushi està contenta que comparteixi el mateix número d'aula amb l'Ayumu. Més tard, l'Urushi es troba amb els amics d'en Maki, en Miku i en Hinano. L'endemà, Urushi i Ayumu preparen fulletons per convidar gent al seu club, tal com recorda Ayumu quan es va unir al club un any abans. Mentre caminava amb Takeru per unir-se al club de kendo, Takeru li va dir com se sent l'amor. De sobte, un volant va volar cap a la seva cara mentre l'Urushi es va disculpar, el que va fer que immediatament es va enamorar d'ella. De tornada al present, apareix una noia anomenada Rin Kagawa, amb la intenció de portar tant a Ayumu com a Takeru al club de kendo. Ayumu accepta un combat on s'unirà al club de kendo si perd. Quan van marxar, l'Urushi recorda tot el que han passat i s'adona que fins i tot si oficialitza el seu club, no importarà si l'Ayumu no està amb ella. Com a tal, s'afanya a veure el partit, on Ayumu la delecta quan diu que va guanyar. Després d'haver perdut, Rin accepta unir-se al club del shogi.

8.- És un paper que em nego a renunciar, Senpai. Després que el club es fa oficial, l'Urushi fa que l'Ayumu jugui contra en Rin, quedant sorprès quan Rin guanya. Aleshores es posa nerviosa quan creu que Rin li prendrà la presidència del club si la derrota. Tanmateix, rep l'ànim d'Ayumu, que li permet guanyar. Més tard, Urushi li pregunta a Ayumu si hauria preferit estar sol al club. No obstant això, la seva resposta la desconcerta, així que intenta recuperar-lo, però Rin l'interromp. Més tard, en Rin li pregunta a Urushi si li agrada Ayumu, cosa que ella nega, però diu que li agradaria que li agradaria. Després d'obtenir la confirmació de Takeru, Rin s'enfronta a Ayumu. Després de dir que va deixar el club de kendo per a l'Urushi, la Rin recorda com volia vèncer a Ayumu al kendo per confessar-li. Com a tal, diu que l'ajudarà a millorar en el shogi per confessar. Després, Urushi fa una festa per als nous membres, i Urushi agraeix a Ayumu la seva ajuda per fer oficial el club. Llavors, l'Urushi s'acosta a ell, però només per treure un pètal del seu coll, fent-los avergonyir a tots dos després que ell digui que pensava que l'abraçaria.

9.- Vull fer records, Senpai. L'Ayumu li pregunta a l'Urushi si vol passar l'estona durant l'últim dia de la Setmana daurada. Tanmateix, està decebuda en saber que serà una sortida del club. Algun temps després, la Takeru i la Sakurako estan buscant trèvols de quatre fulles, la qual cosa porta a un moment incòmode després que en Takeru en trobi un. L'endemà, mentre l'Urushi espera l'Ayumu i la Rin, Maki, Miku i Hinano s'hi acosten. Un cop finalment arriben l'Ayumu i la Rin, es dirigeixen a l'arcade on es troben en Takeru. Després de jugar a alguns jocs, l'Ayumu i l'Urushi es fan fotos en una cabina de fotos. A l'escola, Sakurako informa a Takeru que un altre noi li va dir que li agrada. Quan ella es pregunta com se sent com algú, ell ho explica. Recordant la seva sortida anterior, Sakurako s'adona que està enamorada de Takeru.

10.- No puc enrere, Senpai. Quan l'Ayumu i l'Urushi arriben a casa d'Urushi, tenen una conversa sobre el pare d'Urushi. Just quan l'Ayumu està a punt de marxar, apareix el pare de l'Urushi, cosa que fa que l'Urushi escorti nerviosament a Ayumu al restaurant. Allà, revela que la raó per la qual estava nerviosa era perquè el seu pare va renunciar al seu somni de ser un jugador professional de shogi. Un cop el pare de l'Urushi els troba, l'Ayumu el desafia a un joc de shogi, que guanya el seu pare. Després del joc, la mare de l'Urushi revela la veritable raó per la qual el seu pare va renunciar, per al seu disgust. A l'escola, l'Urushi informa a l'Ayumu i la Rin que assistirà a l'excursió escolar de tercer any la setmana vinent. La Rin decideix entrenar l'Ayumu mentre l'Urushi està fora. Després de l'escola, l'Urushi passa l'estona amb en Maki, en Miku i en Hinano, mentre que l'Ayumu surt amb la Rin. Més tard aquella nit, l'Ayumu es troba amb l'Urushi i ell li dóna un amul de bona sort abans que marxi l'endemà.

11.- Vull fer-me més fort, Senpai. Durant el viatge de classe, Urushi, Maki, Miku i Hinano visiten l'estàtua del Gran Buda a Nara. Mentrestant, a l'escola, l'Ayumu, la Rin i la Takeru tenen una reunió a la sala del club. De tornada a Nara, les noies visiten un zoològic. Després es dirigeixen a una casa de banys. L'endemà, les noies van de gira per diferents llocs. En un altre lloc, Ayumu continua la seva formació amb Rin. A l'habitació de l'hotel, l'Urushi i la Maki juguen un joc de shogi. Després, Urushi envia un missatge de text a Ayumu. El tercer dia, les noies surten juntes. Més tard aquella nit, l'Urushi espera rebre una trucada telefònica amb l'Ayumu.

12.- Vull guanyar i dir-te com em sento, Senpai. L'Urushi i l'Ayumu tenen una conversa per telèfon. L'últim dia del viatge, l'Urushi, sense saber-ho, perd el seu amul de la sort després de trobar-se amb un desconegut. Mentrestant, en Rin i en Takeru li diuen a l'Ayumu que està preparat per desafiar a l'Urushi. De tornada a Nara, l'Urushi compra alguns records. Durant el dinar, la Rin lamenta no haver-li dit a Ayumu que està enamorada d'ell. Quan les noies es preparen per marxar, l'Urushi s'adona que no té l'encant. Un cop ho troba, s'adona que li agrada l'Ayumu, per a delit de Maki. Quan Urushi torna, regala al club els seus records. Més tard, Takeru i Sakurako tenen el deure de la biblioteca, mentre que la Rin s'excusa perquè Ayumu pugui confessar els seus sentiments a l'Urushi després que finalment la derroti amb un handicap de quatre peces. Tanmateix, decideix esperar fins que sigui millor que ella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada