Bloc personal,

divendres, 7 d’octubre del 2022

Engage Kiss (2022) S01

[285]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomoya Tanaka
Guió: Fumiaki Maruto
Música: Yoshiaki Fujisawa
Estudi: A-1 Pictures
Veus de doblatge: Soma Saito, Saya Aizawa, Lynn

[ Animació, comèdia romàntica, shōnen ] 13 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Bayron City és un tipus de ciutat mega-float a l'oceà Pacífic, que no pertany a cap nació en particular. Com a mina d'Orgonium, un nou recurs energètic, aquesta ciutat és la més notòria del món ara mateix, i aquí s'han produït casos especials causats per dimonis anomenats "D Hazards". Només un grapat de persones coneixen l'existència de D Hazards. Són gestionats per empreses militars privades. Shu és un jove que viu a Bayron City i dirigeix una empresa així, però la seva empresa és petita. La seva vida, tant pública com privada, està sent recolzada per la bella nena de secundària Kisara que va a una escola a Bayron City. A l'arrel del fort vincle de Kisara amb Shu hi ha un contracte signat entre ells. La seva veritable identitat és un dimoni. Kisara dóna suport a l'estil de vida de Shu, i fins i tot ajuda al seu extermini de dimonis basat en el seu contracte. El preu és un petó perillosament dolç. El seu vincle incert es balanceja entre l'amor i el contracte.”

Crítica

No n’esperava res i al final m’ha enganxat un mica…

És un sí, però no, però sí, però no… no sabria qualificar-la. Al no tenir espectatives, m’ha sorprés la qualitat en alguns aspectes. L’harem encobert i masclista de la història m’ha fet tirar enrera en algun moment, però sempre hi havia alguna cosa que em tornava a atrapar.

Animació original d’Aniplex, produïda per A-1 Pictures, escrita per Fumiaki Maruto amb personatges dissenyats per Tsunako. No hi ha manga previ, però sí posterior. També hi ha vídeojoc.

Resum (amb espòilers)

Bayron City, una illa artificial situada a l'oceà Pacífic prop del Japó, l'economia de la qual es basa en l'extracció d'Orgonium, una nova font d'energia, es veu preocupada per la misteriosa aparició dels dimonis. Per ocultar la seva existència al públic, el govern de la ciutat contracta PMC que lluiten i neutralitzen monstres semblants a dimonis.

Un d'aquests PMC anomenat "I&S Office" està dirigit pel protagonista, Shu Ogata. A diferència d'altres PMC, l'únic empleat de Shu és una noia dimoni anomenada Kisara. Kisara té l'aspecte d'una noia jove tot i tenir centenars d'anys, i la seva força de combat està molt valorada. Encara que Shu fa poca feina i necessita diners constantment, en Kisara sembla afectuosa amb ell i s'esforça per mantenir-lo.

Malgrat els estrets vincles de Shu amb Kisara, sovint contacta amb la seva exnòvia Ayano Yugiri per demanar ajuda. Ayano i Shu solien treballar per al mateix PMC anomenat "AAA Defender Co". fins a la seva ruptura i la sortida de Shu d'AAA. Ayano afirma que la seva relació s'ha acabat, però encara accepta les peticions d'ajuda de Shu.

Shu sembla ser un perdedor el mitjà de vida del qual depèn de les seves relacions amb dues dones. No obstant això, té un objectiu ambiciós: descobrir la veritat darrere d'un incident relacionat amb els dimonis fa temps en què els seus pares i la seva germana van desaparèixer.

==

1.- Un perdedor i un dimoni i un home i una dona.
2.- L'illa del desig.
3.- El més mínim terrible cost.
4.- Permanència inaconseguible.
5.- Cicatrius fugaces.
6.- Assassí de dimonis de tercers.
7.- Però està bé, n'hi ha prou.
8.- La veritat no desitjada.
9.- Sense entendre les llàgrimes vessades.
10.- Altes esperances pel pitjor dels casos.
11.- Mentides ximples suaus.
12.- Creu en ell.
13.- Gran Final sense resoldre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada