Bloc personal,

dilluns, 17 d’octubre del 2022

Mamahaha no Tsurego ga Motokano datta (2022) S01 (My Stepmom's Daughter Is My Ex)

[292]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinsuke Yanagi
Guió: Deko Akao
Música: Hiromi Mizutani
Estudi: Project No.9
Veus de doblatge: Yūto Uemura, Aoi Koga, Yūki Takada
Emissió 06/06/22 - 21/09/22

[ Animació, comèdia romàntica ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (6,4):
“Mizuto i Yume són una antiga parella que va gaudir d'una relació a l'escola secundària, però que es van irritar cada cop més l'un amb l'altre i van utilitzar la seva graduació com una oportunitat per separar-se. Però el dia abans d'entrar a la preparatòria, els dos es retroben de la manera més improbable: amb els seus pares anunciant un matrimoni, amb Mizuto i Yume convertint-se ara en germanastres. Amb la voluntat de prioritzar la relació dels seus pares, els dos prometen no tontear-se entre ells, establint una regla on perdi ‘el primer que es desperta’.”

Crítica

Per passar l’estona i prou…

Basat en una novel·la serialitzada de Kyōsuke Kamishiro publicada des de 2017, que ha estat convertida en novel·la lleugera (9 volums) i manga (4 volums).

Una mica insulsa, però en la línia clàssica estandaritzada de les comèdies romàntiques. El claim és l’incest… en el sentit dels malentesos: tenen pares i mares diferents.v

Tota la novetat està explicada en el títol. A partir d’aquí ja no hi ha res més rellevant.

Resum (amb espòilers)

1.- L'antiga parella es nega a dir… Són coses així…! Yume i Mizuto es converteixen en germans germans després que la mare de Yume, Yuni, es casés amb el pare de Mizuto, Mineaki. Malauradament, els seus pares no saben que una vegada van sortir a l'escola secundària. Com a tal, decideixen que cada vegada que qualsevol d'ells actua com un ex-amant, han d'admetre que són el germà petit. Mentre intenta provocar-se mútuament, Yume és enganyat perquè utilitzi el cognom d'en Mizuto. A l'escola, diversos nois es fan passar per amics d'en Mizuto només per apropar-se a Yume. Enfadat en nom seu, la Yume s'aferra a la Mizuto i afirma que té un complex de germans, de manera que els nois es retiren, encara que a la Yume li fa vergonya que els seus pits es posin en contacte amb el braç d'en Mizuto. Per venjar-se, decideix seure al seu costat amb només una tovallola de bany, enganyant-lo perquè la miri. Això gairebé funciona, però ella va massa lluny i gairebé se li cau la tovallola fins que en Mizuto l'ajuda a mantenir-se tapat. Derrotada, intenta marxar però s'ensopega i cauen junts al sofà. En aquesta situació, amb la Yume gairebé nua, s'obliden del joc i gairebé es fan un petó però són interromputs pels seus pares. Tots dos s'adonen que situacions com aquesta són exactament la raó per la qual ja no s'agraden.

2.- El meu ex necessita tenir cura. Trenta-vuit graus, pel que sembla. En Kogure Kawanami s'acosta a Mizuto, qui afirma que serà amic d'en Mizuto i que no té intenció d'utilitzar-lo per arribar a Yume. Durant els exàmens de fitness, l'Akatsuki Minami sobresurt en els esports i la Yume s'exagera intentant mantenir-se al dia i es desmaia, tot i que en Mizuto l'atrapa. La Yume demana a la Minami que mantingui en secret el mal que és en els esports i es fan amics. En Mizuto agreuja en Yume, encara que en Minami sospita que estava intentant ser amable. La Yume agafa febre i la Minami insisteix a visitar-la. Una Yume delirant gairebé li diu alguna cosa vergonyós a la Mizuto fins que veu la Minami. Minami dedueix correctament que Mizuto va tenir una xicota i es pregunta si tornar a sortir serà incòmode ara que viu amb una germanastra. També li pregunta si veu a Yume com més que una germana, però ell nega això. La Yume només s'adorm quan la Mizuto li agafa la mà, cosa que recorda que sempre feien mentre estaven sortint si un d'ells estava malalt. Després de fer-li diverses exigències, en Mizuto l'obliga a tornar-se a prendre la temperatura, revelant que s'havia recuperat però que fingia estar malalta perquè ell seria amable amb ella. La Mizuto la perdona després de demanar perdó.

3.- La meva ex té una confessió per fer. No has fet res estrany, oi? Sis mesos abans, mentre encara sortia, la Yume va mantenir obsessivament tots els articles que li va donar en Mizuto. Avui, Yume es troba amb un parell de roba interior de Mizuto. Segur que tenir-los compta com perdre el seu joc, està decidida a tornar-los. Ella intenta colar-se a la seva habitació, només per trobar en Mizuto fent el mateix amb el seu sostenidor. Malgrat la seva sospita, tots dos admeten que han incomplert les regles i poden exigir lliurement una cosa. L'endemà, Yume veu en Mizuto amb una noia i quan la porta a casa, Yume fa servir la seva única demanda per obligar-lo a anar a comprar menjar, deixant la noia sola a la seva habitació, però ella desapareix. La Mizuto demana a Yume que revisi la seva habitació, però ella insisteix que no s'ha mogut ni pres res. La Mizuto està preocupada ja que la noia era en realitat una Minami disfressada i ella li havia demanat que es case amb ella perquè està obsessionada amb la Yume i casar-se amb la Mizuto faria de Yume la seva germana. Kawanami, que és l'amic de la infància de la Minami, admet que Minami es pot obsessionar intensament. Com a favor, li diu a Mizuto com aturar-la. Mizuto després va directament a Yume i per la seva demanda, li demana una cita.

4.- Això no és el que se suposa que has de dir. El dia de la cita, la Yume es preocupa constantment per la motivació d'en Mizuto i per alguna raó es troba molt atreta per ell. A través d'un flashback, es mostra que la data va ser idea de Kawanami. La data es torna més tensa a mesura que la culpa de Mizuto es barreja amb la genuïna incomoditat de Yume. Mentre en Mizuto és al bany, Yume es perd. En Mizuto la truca, però en Yume descobreix que està decebuda quan és amable amb ella i no es burla d'ella amb sarcasme. Ella recorda una situació semblant de perdre's en la seva primera cita fins que la va trobar. Mizuto la troba i aquesta vegada sí que es burla d'ella, així que baixen a les seves baralles habituals i realment es diverteixen. En Mizuto li sorprèn que es portin millor com a germanastres que com a amants. Després de veure la cita, la Minami es disculpa amb la Mizuto i promet controlar-se. Tanmateix, revela que encara no està preparada per renunciar a la seva obsessió Yume. Encara confós perquè li demana una cita, Yume demana a Mizuto que se sotmeti a un càstig de seure a una sessió de fotos, ja que actualment encara el troba molt atractiu i fa centenars de fotos.

5.- L'antiga parella passa la nit. De benvinguda. La Yume demana a la Mizuto que l'ajudi a comprar un regal per a la Yuni pel Dia de la Mare. Com a tal, compren roses, la qual cosa fa que Yuni plori llàgrimes d'alegria. Més tard, Mizuto resa al santuari de la seva mare, que va morir quan ell era molt jove. Com que els seus pares són tècnicament nuvis, en Mizuto suggereix que ell i en Yume els passin una nit sols en sortir de casa. El seu suggeriment d'un hotel d'amor barat és rebutjat, així que Mizuto decideix passar la nit a casa de Kawanami mentre Yume dorm al costat a casa de Minami. Kawanami admet a Mizuto que ell i en Minami van ser millors amics una vegada, però tot i viure al costat s'han separat. Els nois es fan broma mútuament cridant coses vergonyentes a través de les parets primes, fent que les dues noies enfadessin amb elles. Després de sopar en un restaurant, en Kawanami li assenyala en Mizuto que mentre ell i en Minami discuteixen obertament sobre tot, en Mizuto i en Yume discuteixen intentant enganyar-se, minar-se i superar-se mútuament, cosa que no sembla saludable. Més tard aquella nit, Mizuto i Yume es troben en balcons separats. Mizuto comenta que tret que els seus pares tinguin un divorci inesperat, es quedaran atrapats com a germanastres per sempre, cosa que els fa tristos a tots dos.

6.- L'antiga parella va cara a cara. Creus que sóc estúpid? S'acosten els exàmens i la Yume, com a estudiant millor classificat, està decidida a mantenir la seva posició i vèncer a Mizuto. Després del primer examen, està furiosa quan descobreix que Mizuto va baixar deliberadament la seva puntuació per deixar-la guanyar. La Yume comença a preguntar-se si la seva rivalitat va ser mai real. Tanmateix, després que els exàmens acabin, Yume descobreix que Mizuto l'ha substituïda com a estudiant de primer nivell, tot i que la desafia a vèncer-lo durant les Finals si guanyar és tan important. La Yume s'adona que ara és segona, que no sent la pressió per ser perfecta i realment es relaxa, que és el que en Mizuto havia estat intentant ensenyar-li. Ella corre a trobar-lo per tornar a confessar el seu amor, però el troba parlant amb una altra noia, Isana Higashira, una introvertida severa. Tot i haver-se conegut fa poc, Mizuto considera a Higashira el seu millor amic. La Yume intenta amagar la seva gelosia, però la Mizuto sap automàticament què està passant. Primer l'enganya perquè s'enfonsi i després li demana saber què passa. Yume admet la seva gelosia i ell l'antagonitza perquè torni a la normalitat. Després de conèixer Higashira, Yume està convençut que només són amics.

7.- Higashira Isana no sap què és l'amor. Yume i Minami interroguen a Higashira perquè li agrada Mizuto. La Minami declara que ella i la Yume l'ajudaran a tenir una cita amb Mizuto, però Higashira es nega perquè prefereix seguir sent amiga. La Yume s'adona que la Higashira no està segura d'ella mateixa, igual que a l'escola secundària. Després de veure Mizuto amb Higashira a l'escola, Yume i Minami es veuen obligats a admetre que Mizuto no està interessat romànticament. Per despertar una mica d'interès, la Minami insisteix en que Higashira faci servir els seus pits per seduir-lo. Tanmateix, Mizuto no s'interessa. Yume s'adona que intentar canviar la personalitat d'Higashira per atraure en Mizuto està equivocat. La Minami decideix fer-li un canvi d'imatge, però Mizuto amb prou feines reacciona excepte per burlar-la. Com a últim recurs, en Minami li diu a Higashira que confessi el més aviat possible. Higashira aconsegueix confessar-se sincerament, però en Mizuto la decep suaument, explicant-li que, tot i que està segur que farien una bona parella, el seu cor ja pertany a algú altre. Yume està molest. Mizuto encara té sentiments tan forts que amaga. Higashira torna a ser amiga de Mizuto i descobreix que ho gaudeix més sabent que no hi ha tensió romàntica.

8.- L'antiga parella és On Edge. Ja m'han rebutjat, així que està bé. Higashira demana veure la col·lecció de llibres d'en Mizuto, afirmant que se sentiria segura a la seva habitació ja que ell ja la va rebutjar. La Yume i la Minami insisteixen a actualitzar la roba de l'Higashira, encara esperant que Mizuto mostri interès romàntic. Tanmateix, a causa de l'ampli bust d'Higashira, tot el que porta sembla arriscat. La Minami decideix que Higashira s'hauria de vestir com Yume, encara que per evitar semblar una imitadora, Minami insisteix que Yume també es canvia de roba. La Higashira troba una faldilla que li agrada, però a la Yume li preocupa que l'hagin fet massa atractiva. Durant la visita, Higashira està sorprès de la mida de la col·lecció de llibres de Mizuto. La Yume insisteix a unir-se a ells com a acompanyant i es sorprèn de veure'ls actuant amb tanta casualitat. En privat, Higashira admet a Yume que creu que sempre tindrà sentiments per en Mizuto, però es mantindrà com a amiga per mantenir-lo a la seva vida. Amb l'Higashira al bany, la gelosia de Yume li demana a la Mizuto que li posi els mitjons, però li fa vergonya trobar-li que li toqui les cames és eròtic. Més tard, en Mizuto es pregunta si ell i en Yume s'havien mantingut amics en lloc de sortir, estarien ara tan a prop com ell amb Higashira.

9.- Indiscreció juvenil. En el passat, la Yume estava nerviosa la primera vegada que va entrar a l'habitació de la Mizuto, pensant que podrien estar preparats per tenir sexe, però tot el que van fer va ser llegir llibres. Això va molestar en Yume i va fer que Mizuto s'enfadés amb ell mateix. La Yume es va sentir més decebuda quan ella i la Mizuto van ser col·locades en aules separades. Aquesta separació forçada va permetre a Yume fer la seva primera amiga. Desafortunadament, en Mizuto es va posar gelós i va disparar a Yume. Quan va intentar disculpar-se, ella el va acusar d'enganyar-la amb una altra noia, fet que va fer que no es parlessin entre ells. Setmanes després, van intentar reconciliar-se, però l'orgull i la vergonya van fer que la seva relació s'estanqués fins al punt que no van parlar durant mesos, i no van celebrar el seu primer aniversari, Nadal, Cap d'Any o fins i tot el dia de Sant Valentí. Finalment, el dia que es van graduar a l'escola secundària, es van separar perquè en Mizuto ja no podia suportar tant estimar com odiar a Yume al mateix temps. Dues setmanes més tard, els seus pares van anunciar el seu compromís i Yume i Mizuto es van convertir en germans germans. Ara en el present, durant una altra discussió, tots dos es culpen mútuament per no tenir relacions sexuals la primera vegada que Yume va visitar l'habitació d'en Mizuto.

10.- L'antiga parella no sap com actuar. No esteu actuant una mica incòmodes? La Yume veu una panerola a la seva habitació i insisteix a compartir el llit de la Mizuto. Mizuto lluita amb els seus sentiments, però fa tot el possible per oblidar-los. Mentre discuteixen l'endemà, els seus pares els burlen. En Mineaki anuncia que visitaran la seva família per a l'Obon, i com que es nedaran al riu local, Yuni insisteix que Yume i Mizuto comprin vestits de bany. La Yume no està segura del vestit que tria i li demana l'opinió de la Mizuto. Ell la felicita, però tots dos estan avergonyits. Caminant cap a casa, passen per la paret on es van fer el primer petó. Higashira visita més tard i Yume es torna gelós. Higashira també està gelosa quan Mizuto i Yume beuen casualment de la mateixa tassa. En Mizuto s'acaba adormint-se a la falda d'en Yume. Higarashi està temptat de besar-lo, encara que en Yume la dissuadeix. Higarashi llavors revela que està temptada de provar una relació d'amics amb beneficis amb Mizuto. Higarashi se'n va i encara que la Yume també està temptada de besar en Mizuto, també s'adona que oblidar els seus sentiments seria el millor. La Yuni té curiositat per Higarashi i Mizuto i comenta que probablement Yume trobarà un xicot aviat. Tanmateix, a la Yume li resulta impossible imaginar-se sortir amb ningú excepte en Mizuto.

11.- L'antiga parella visita els familiars. Suposo que podria dir que li encantava riure. Tothom visita la família de Mineaki, que inclou la cosina segona de Mizuto, Madoka. Madoka intueix alguna cosa sobre Yume i Mizuto i revela que fins i tot quan era nen, Mizuto es resistia a apropar-se a la gent. Més tard, Yume troba en Mizuto a l'oficina del seu besavi llegint la seva autobiografia detallant el seu temps com a presoner de guerra i coneixent una dona siberiana anomenada Elise. Mizuto sospita que el llibre va donar forma a la seva personalitat en créixer, així que li demana a Yume que el llegeixi. Després de llegir la tràgica història d'amor, Yume comença a entendre en Mizuto. Després de preguntar sobre el primer amor d'en Mizuto, la Yume conclou que era Madoka. Més tard, Madoka pregunta si Yume està enamorat de Mizuto, però Yume no està segur. La Madoka s'adona que Yume segueix trobant excuses per no estimar en Mizuto i decideix ajudar-los enganyant-los perquè passin temps sols. Després d'haver llegit l'autobiografia i conegut la família de Mizuto, Yume sap que ha estat egoista. En veure-la plorar, Mizuto la consola. Ella pregunta per Madoka, però ell nega haver estimat mai la Madoka i es burla d'ella per l'error, fent-la riure. Quan se'n va, Mizuto reitera que al seu primer amor li encantava riure. La Yume es ruboreix davant la implicació que en realitat va ser el primer amor de la Mizuto.

12.- Et dono el meu primer petó. Tothom assisteix a un festival de focs artificials. La Mizuto fa fotos amb el telèfon de la Yume, d'alguna manera ja coneix la seva contrasenya. Abans dels focs artificials, Mizuto desapareix bruscament. Madoka explica que cada any, en Mizuto mira sola els focs artificials. Reunint tot el que ha après des que es va convertir en la seva germanastra, Yume s'adona que mai va conèixer el veritable. Mizuto reflexiona sobre com els llibres eren l'única cosa que li feia sentir cap emoció fins que va conèixer a Yume. Llavors, Yume el troba al santuari i revela que la seva contrasenya del telèfon era la data del seu primer petó. Quan li pregunta per què va decidir sortir amb ella, admet la veritat. La Yume fa un petó en Mizuto i jura que tornarà a fer-lo el seu xicot, d'alguna manera. La Madoka està encantada que Yume hagi fet el primer pas. Tornant a casa i a l'escola, Mizuto descobreix que Higashira i Kawanami competeixen per ser el seu millor amic. Yume i Mizuto conclouen per separat que han d'abandonar la seva relació passada i començar-ne una de nova, tot i que està bé quedar-se com a germanastres de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada