Bloc personal,

divendres, 20 de desembre del 2019

Hotel Artemis (2018)

[775]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Drew Pearce
Guió: Drew Pearce
Actors: Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista

[ Acció, crim, drama ] 1h 34min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“L'Hotel Artemis, situat a Los Angeles, en un futur proper i destrossat per antidisturbis, segueix la infermera, que dirigeix una sala d’urgències secreta i exclusiva per a membres delinqüents.”

Crítica

La premisa bé; el desenvolupament fluixeja…

Tenia pinta de que ser molt bona i, tot i que personalment a mi no m’ha desagradat gens, al final la història no té més recorregut. Més enllà d’aquesta apreciació personal, tota l’estona anava recordant l’Hotel Continental on es refugia John Wick… i efectivament les xarxes van plenes d’aquesta “estranya” coincidència.

Resum (amb espòilers)

El 21 de juny de 2028, va esclatar un motí a Los Angeles per la privatització de l'aigua de la ciutat. Aprofitant el caos, el criminal criminal Sherman intenta un robatori bancari que deixa al seu germà Lev i a un altre còmplice ferit crític. S'escapen a l'Hotel Artemis, un hospital secret que només tracta els delinqüents, dirigit per Jean “l'infermera” Thomas. Confinat a l’hotel durant 22 anys per la seva forta agorafòbia i el seu dolor per la mort del seu fill, Thomas s’adhereix a un conjunt estricte de normes, entre les quals s’inclouen: “No hi ha armes”, “No hi ha membres” i “No hi ha matar d’altres convidats.”

Sherman i Lev són ingressats mentre el seu còmplice és expulsat per l'assistent de Thomas, l'Everest. Lev, donat el nom de codi "Honolulu", es sotmet a un tractament tecnològicament avançat de l'hotel, que inclou cirurgia assistida per robot i òrgans de trasplantament impresos en 3D. Sherman es troba amb els altres convidats de l’hotel: "Acapulco", un traficant d'armes desconcertat i "Nice", un assassí internacional i vell conegut. Quan el motí s’acosta, Thomas rep la paraula que el famós mafiós Orian "El rei llop" Franklin està de ruta. Els preparatius de Thomas es compliquen amb l'arribada d'un oficial de policia ferit anomenat Morgan, amic de la infància del difunt fill de Thomas, que demanava ajuda. En contra de les advertències de l’Everest i de les pròpies regles de Thomas, admeten Morgan.

Arriba el Llop Rei, després d'haver sobreviscut a un intent de la seva vida, i és admès, deixant els seus homes i el seu fill Crosby al vestíbul. L'Everest va colar Morgan fora de l'hotel. Acapulco s'assabenta que Nice ha estat contractat per matar el Llop Rei; ella incapacita Acapulco i planta una bomba al generador elèctric de l'hotel.

Mentre s’administra al Rei Llop, Thomas descobreix que ell és el responsable de la mort del seu fill; es prepara per matar-lo, però es desvia quan la bomba de Nice pertorba el poder i el suport vital de Lev. Mentre Thomas lluita per salvar Lev, Niça mata al Llop Rei. Lev mor i Sherman s'enfronta a Niça, però els dos són atacats per Acapulco; Sherman és afusellat però aconsegueix matar-lo.

Mentre els amotinats assalten els carrers de fora, Thomas, Sherman i Nice surten de l'Hotel, mentre que l'Everest es queda enrere per evitar els homes del Llop King; Bonic segueix el mateix cas, cobrint la fuga de Thomas i Sherman. Crosby els coneix amb els dos, però el maten i surten a la sortida del cotxe de Sherman. Thomas decideix quedar-se, però li diu a Sherman d’un altre hotel, l’Apache de Las Vegas, abans de marxar.

L’Everest, l’últim home que hi ha a l’Artemis, encén el cartell de l’hotel mentre Thomas torna a la ciutat fins a l’hotel.
En una escena de crèdits mitjans, una figura ombrívola corre per la pantalla, cosa que suggereix que Niza pot haver sobrevisc
ut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada