Bloc personal,

dimecres, 25 de desembre de 2019

Klaus (2019)

[776]

ValoracióFitxa tècnica

Direcció: Sergio Pablos, Carlos Martínez López
Guió: Sergio Pablos
Veus de doblatge: Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones

[ Animació, aventura, comèdia ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Un simple acte de bondat sempre en provoca un altre, fins i tot en un lloc gelat i llunyà. Quan el nou carter de Smeerensburg, Jesper, fa amistat amb el fabricant de joguines Klaus, els seus regals es barrejen amb alguna llegenda i, a través del trineu en que els distribueixen, es converteixen en la tradició més celebrada del Nadal.”

Crítica

Està bé, però a mi no m’ha convençut…

Per iniciativa pròpia no l’hagués vista, però em van dir que estava molt bé. La història està ben explicada, però el tipus de dibuix/grafisme que es respira en aquesta animació, tot i reconèixer que és sublim, a mi no m’agrada… això és tot.

Resum (amb espòilers)

Jesper (Jason Schwartzman) és el fill mandrós i poc ambiciós del cap d’una empresa prou important, que deliberadament interpreta a l’acadèmia postal del seu pare. En un últim esforç per aconseguir que el seu fill canviés el seu comportament, el seu pare l’envia a la llunyana ciutat insular de Smeerensburg amb la tasca de publicar sis mil cartes en un any i, si fracassa, serà tallat de la família. finca. Un cop allà, queda clar, tal com explicava a Jesper el sarcàstic transbordador Mogens (Norm Macdonald) i l’amarg productor de peix convertit en peix Alva (Rashida Jones), que les famílies perpetuament en guerra del poble, els Ellingboes i els Krums, i que formen gairebé tota la població, amb prou feines intercanvien paraules, i molt menys.

Desesperat per descobrir la manera de publicar cartes de la ciutat, Jesper adverteix al mapa de la seva oficina un establiment molt llunyà. Allà, descobreix un fuster tancat anomenat Klaus (J.K. Simmons), amb una casa plena de joguines fetes a mà. Aterrit per la mida i l’aspecte de l’home, Jesper fuig i deixa enrere un dibuix fet per un dels fills de Smeerensburg sobre la seva pròpia vida. Jesper es prepara per escapar de la ciutat quan Klaus arriba a ell i demana anar a la casa representada al dibuix. Allà, Klaus obliga Jesper a lliurar un paquet al noi que hi ha a dins: una joguina. La paraula d’aquest esdeveniment s’estén a altres nens, que l’endemà van a Jesper, pensant que, enviant cartes a Klaus, els lliurarà una joguina. Jesper capitalitza la idea i es dirigeix ​​a Klaus amb la proposta de donar les joguines a casa seva, a la qual Klaus accepta sempre que les joguines es lliuraran a la nit perquè pugui acompanyar Jesper.

Les notícies sobre les accions es propaguen ràpidament, i cada cop són més els nens de la ciutat que comencen a escriure cartes a Klaus. Quan Jesper els diu que Klaus només dóna joguines als bons nens i sempre sap quan es comporta algun nen, els actes de bondat que posteriorment realitzen inspiren gradualment la resta de la població per acabar amb la disputa i Alva acabarà reobrint la seva escola per ajudar-los. els nens aprenen a llegir i escriure.

Amb el temps, Jesper i Klaus comencen a quedar-se sense joguines per regalar als nens, i Jesper suggereix que guanyin més temps per Nadal. Klaus inicialment es nega, i l’allunya a Jesper després d’un malentès. Però, després que la parella treballi junts per construir un trineu per a una petita nena Sámi en un assentament veí, Klaus explica a Jesper sobre la seva dona, Lydia. Explica que va fer les joguines per regalar als futurs fills que la parella mai va tenir, sobretot a causa del primerenc pas de Lydia. Klaus s’adona que la seva feina ha estat estenent l’alegria als nens i s’acosta al pla de Nadal, amb la resta de l’agraïnt assentament de la noia Sámi ajudant a complir el pla, i Jesper fins i tot es troba aclimatat a quedar-se a Smeerensburg.

Mentrestant, els líders familiars Ellingboe (Will Sasso) i la senyora Krum (Joan Cusack) formen una treva temporal per detenir Jesper i Klaus per tal que les famílies puguin reprendre el seu tradicional feu. Finalment van enganyar al pare de Jesper a creure que Jesper havia publicat catorze mil cartes, provocant que la veritable raó de fer tot el que tenia des de venir a Smeerensburg es revelés a tothom. El pare de Jesper pren nota de la remordència posterior de Jesper, i després de parlar amb ell, Jesper decideix quedar-se a Smeerensburg.

Quan els caps de família van a destruir les joguines de Nadal, Jesper fa tot el possible per aturar-les i aparentment falla. No obstant això, al llarg de la persecució resultant, la brutal filla del senyor Ellingboe Magdalone (Sergio Pablos) i el fill oafish de la senyora Krum Olaf (també Pablos) s’enamoren; i gràcies a que Alva els ha informat de la trama dels seus pares, ella i Klaus ja havien reemplaçat les joguines per gambes de fusta. Amb Jesper ara canviat, Smeerensburg es converteix en una ciutat amable i feliç, amb el senyor Ellingboe i la senyora Krum obligats a acabar amb el feu de les famílies a causa del matrimoni dels fills. Jesper, que es casa amb Alva i té dos fills, i Klaus continuarà fent regals a Smeerensburg i més enllà durant els propers deu anys. Després, el dotzè any, Klaus desapareix, pel que sembla que s’unirà a la seva dona. Cada nit de Nadal, Jesper s’asseu al costat de la xemeneia i espera veure l’esperit del seu amic mentre Klaus continua lliurant joguines a nens de tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari