Bloc personal,

diumenge, 15 de desembre del 2019

The Matrix Reloaded (2003)

[774]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Guió: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Actors: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

[ Acció, ciència ficció ] 2h 18min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Neo i els seus aliats lluiten contra el temps abans que les màquines descobreixin la ciutat de Sion i la destrueixin. Mentre busca la veritat sobre la Matriu, Neo ha de salvar a Trinity d'una foscor sort dins dels seus somnis.”

Crítica

Genial!

Quan l’entens, la trilogia és una altra cosa, però si no, tot i reconèixer que està ben feta i hi han moltes coses que agraden, es pot arribar a fer aburrida. Amb aquesta em passa el mateix que amb Blade Runner: les he hagut de veure tres, quatre i cinc vegades per començar a entendre, de veritat, de què van.

Resum (amb espòilers)

Sis mesos després dels esdeveniments de The Matrix, Neo i Trinity ara estan involucrats romànticament. Morfeu rep un missatge del capità Niobe del Logos que cridava una reunió d'emergència de tots els vaixells de Sion. Sion ha confirmat l’última transmissió d’Osiris: un exèrcit de Centinelles s’està tunelant cap a Sion i l’arribarà en un termini de 72 hores. El comandant Lock ordena que tots els vaixells tornin a Sion per preparar-se per a l'atac, però Morpheus demana a un vaixell que es posi en contacte amb Oracle. Quan el Caduceu rep un missatge de l’Oracle, un dels tripulants del Caduceu, Bane, es troba amb Smith, que revela que el seu anterior encontre amb Neo va trencar la seva connexió amb la Matrix i ara és un programa desgavellat, després absorbeix el seu avatar. Smith després utilitza la línia telefònica per sortir de la Matriu i obtenir el control del cos real de Bane.

A Sion, Morfeu anuncia la gent de les màquines avançadores. A la Matriu, Neo es troba amb el guardaespatlles d'Oracle, Seraph, que el porta a ella. Després d’adonar-se que l’Oracle forma part de la Matriu, Neo li pregunta com pot confiar en ella; ella respon que aquesta és la seva decisió. L’Oracle encarrega a Neo que arribi a la Font de la Matriu amb l’ajuda del Keymaker. Quan l'Oracle surt, Smith apareix dient-li a Neo que, després de ser derrotat, es va negar a ser suprimit i ara és un programa malhumorat. Demostra la seva capacitat de clonar-se utilitzant altres habitants de la Matriu, inclosos altres agents, com a amfitrions. Després intenta absorbir Neo però falla, provocant una batalla entre els clons de Smith i Neo. Neo aconsegueix defensar-se, però es veu obligat a retirar-se dels números cada cop més aclaparadors.

Neo, Morpheus i Trinity visiten el Merovingi, que està empresonant el Keymaker. El Merovingi, un programa matricial despertat amb agenda pròpia, es nega a deixar-lo anar. La seva dona Persèfone, que busca venjança del seu marit per la seva infidelitat, condueix el trio al Keymaker. Morfeu, Trinity i el Keymaker fugen mentre Neo sosté als marxadors del Merovingi. Morfeu i Trinity intenten escapar amb el Keymaker, perseguit per diversos agents i els capgrossos de Merovingia, els bessons. Després d’una llarga persecució, Trinity s’escapa, Morpheus derrota als Twins, i Neo salva a Morpheus i al Keymaker de l’agent Johnson.

Les tripulacions del Nebuchadnezzar, Vigilant i Logos ajuden al Keymaker i Neo a arribar a la Font. La tripulació de Logos ha de destruir una central elèctrica i la tripulació de Vigilant ha de destruir una central de seguretat, per evitar que es desencadeni un sistema de seguretat, permetent a Neo obrir la porta a la Font. Perspectada per la visió de la mort de Trinity, Neo li demana que es quedi al Nebucadnezzar.

El Logos té èxit, mentre que el Vigilant és destruït per un Sentinella, matant a tots els que hi ha a bord. Trinity substitueix la tripulació de Vigilant i completa la seva missió. Tot i això, l’agent Thompson l’acompanya i es barallen. Quan Neo, Morpheus i el Keymaker intenten arribar a la Source, els Smith els emboscen. El Keymaker desbloqueja la porta a la Font, però els Smiths el treuen mort mentre intenta tancar la porta.

Neo coneix un programa anomenat Architect, el creador de Matrix. L'arquitecte explica que Neo és una part intencionada de la Matriu, que es troba ara en la seva sisena iteració. Neo té l'objectiu d'aturar el fatal accident del sistema de Matrix que es recorre de forma natural a causa del concepte d'elecció humana dins d'ell. Igual que amb els cinc anteriors, Neo té una opció: tornar a la font per reiniciar la matriu i triar els supervivents per repoblar la sion que aviat serà destruïda, com ho van fer tots els seus predecessors, o fer que la Matriu s'estavellés i matés. tots es connectaven amb això, cosa que significaria l'extinció de la humanitat quan es destrueix Sion. Neo s’assabenta de la situació de Trinity i opta per salvar-la en lloc de tornar a la Font, a la qual l’Arquitecte respon desmesuradament.

Trinity és disparat quan ella i l’agent Thompson cauen d’un edifici. Abans que ella arribi a terra, Neo l'agafa. Després treu la bala del seu cor i la reviu. Tornen al món real, on els sentinelles els ataquen. El Nabucodonosor és destruït, però la tripulació s'escapa. Neo mostra una nova capacitat per desactivar les màquines amb els seus pensaments, però cau en coma per l’esforç. La tripulació és recollida per un altre vaixell, el martell. El seu capità, Roland, revela que els altres vaixells van ser eliminats per les màquines després que algú activés un EMP massa aviat i que només trobessin un supervivent: el Bane de Smith.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada