Bloc personal,

dimecres, 20 de novembre del 2019

In the Tall Grass (2019)

[771]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Vincenzo Natali
Guió: Vincenzo Natali, Stephen King (novel·la)
Actors: Laysla De Oliveira, Avery Whitted, Patrick Wilson

[ Drama, terror, thriller ] 1h 41min

Sinopsi

IMDb (5,4):
“Després d’escoltar el crit de l’ajut d’un nen, una germana i un germà s’aventuren en un vast camp d’herba alta a Kansas, però aviat descobreixen que potser no hi ha sortida i que hi ha alguna cosa malvada.”

Crítica

Una mica insípida…

Mal valorada a IMDb, però, sense ser cap cosa de l’altra món, almenys es deixa veure.

Resum (amb espòilers)

Els germans Becky i Cal DeMuth viatgen a San Diego perquè Becky, embarassada de 6 mesos, pugui abandonar el seu nadó en adopció. Mentre s’atura a fora d’una antiga església, la parella escolta un jove anomenat Tobin que demana ajuda per un camp proper d’herba alta. Després escolten a la seva mare, Natalie, suplicant-li que no cridés a ningú. Preocupat, la parella entra però ràpidament es separa i troba que la seva distància els uns dels altres canvien de forma estranya. Cada cop més pànic, la parella decideix marxar, però no es pot localitzar la carretera. La nit cau i Cal es topa amb un Tobin embrutat i brut sostenint un corb mort, que afirma que l’herba no mourà coses mortes i enterra l’ocell al camí. Becky es troba amb el pare de Tobin, Ross, però es separen a l'herba. Tobin condueix a Cal a una antiga roca al camp i l’anima a tocar-la, però són interromputs pel crit de Becky mentre l’ataca una figura no vista.

Mentrestant, el pare del fill de Becky, Travis, arriba a buscar-la a ella i a Cal. Troba el seu cotxe aparcat fora de l'església i decideix investigar el camp d'herba, eventualment topant amb Tobin que el porta al cadàver de la putrefacció de Becky. A mesura que Travis es lamenta, perd la vista de Tobin. Al mateix temps, una versió aparentment anterior de Tobin arriba a l'església amb Natalie i Ross. En escoltar a Travis, que ara fa una crida a Tobin, el seu gos Freddy es topa amb l'herba i la família es queda al darrere d'ell, on Travis el sent a Tobin i el busca. La família entra i es dispersa, amb Ross topant amb la roca i tocant-la mentre cau la nit. El matí arriba i mostra a Becky i Cal que tornen a entrar a l’herba mentre investiguen els crits de Tobin. Tobin afirma que Freddy va ser assassinat. Sabent que l’herba no mou coses mortes, Travis instrueix a Becky i Cal que es dirigeixin cap a Tobin i els quatre es trobin. Travis li diu a Becky i Cal que havien desaparegut dos mesos.

El grup veu un edifici a la distància i s'hi dirigeix. Pel camí, Becky rep una trucada telefònica d'algú que sona molt angoixat. Mentre caminen, l’herba entra aparentment a l’úter de Becky i ella passa, només per ser revifada per Ross, que després es reuneix amb Tobin al baixar el sol. Ross els condueix a la roca on es troben davant d'una Natalie espantada que afirma haver vist el cadàver de Becky abans. Després els avisa que no toquin la roca. Ross s’agita cada cop més fins que els altres decideixen marxar. Ferida a Travis i mata a Natalie abans de perseguir els altres, afirmant que la roca li va mostrar la veritat i la sortida, però que no vol sortir.

Becky, Cal, Travis i Tobin arriben a l’edifici abandonat i, tot buscant, Travis i Cal descobreixen que Freddy ha aconseguit escapar del camp a través d’un "forat" que porta a la carretera. Un Cal gelós, que se suposa que té sentiments incestuosos per Becky, deixa anar a Travis mentre baixa, fent-lo caure del sostre. Tobin és testimoni d’això i fuig al camp quan Ross els segueix fins al terrat. Becky es nega a abandonar Travis i es torna i quan Cal fuig, Cal és estrangulat a la mort per Ross i es revela que es troben en un bucle temporal, sent caçats definitivament per un Ross insí a l'herba. Travis ha sobreviscut a la caiguda i va a buscar a Becky. Es poden sentir els uns als altres als costats oposats del camp i Becky admet que va deixar de donar el nadó en adopció.

Becky és atacat per Ross, però s’escapa després d’apunyalar-lo als ulls quan comença una tempesta. Becky s'enfronta a Grass Creatures que la porten a la roca, que té marques profètiques relacionades amb l'embaràs de Becky. Després de veure una horrible visió sota la roca, Becky fa una frenètica trucada, demanant el seu passat per evitar que Cal afectés a Travis. A continuació, Becky passa. Es desperta per trobar a Cal que la cuidi i que l’alimenti del que es revela que és el seu nadó. Becky es va adonar lentament que estava al·lucinant a "Cal", que es revela que era Ross. Moments més tard, Travis s’atansa pel cos inconscient de Becky. Tobin el troba i es troben davant de Ross, que en ferida mortal a Travis. Quan Ross intenta fer que Tobin toqui la roca, Becky ataca a Ross i es rasca el seu altre ull amb el collar, abans de morir de les seves ferides. Travis mata a Ross i aleshores s’adona que l’única manera d’entendre l’herba és tocar la roca. Travis toca la roca i veu una sèrie de visions estranyes. Després agafa la mà de Tobin i el guia per l’herba fins a una sortida, ordenant-li que deixi que Becky i Cal entrin a l’herba.

Tobin surt a l'església a l'altre costat de la carretera, quan Becky i Cal estan a punt d'entrar a l'herba i els convenç de quedar-se fora mostrant-los el collar de Becky que Travis li va donar, per tant, tanca el llaç. La Becky decideix mantenir el seu nadó mentre tornen a casa. Travis els escolta sortir i mor pacíficament a l'herba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada