Bloc personal,

dijous, 19 de setembre del 2024

Shikanoko Nokonoko Koshitantan (2024) S01
(My Deer Friend Nokotan)

[534]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masahiko Ohta
Guió: Takashi Aoshima (manga: Oshioshio)
Música: Yasuhiro Misawa
Estudi: Wit Studio
Veus de doblatge: Saki Fujita, Megumi Han, Rui Tanabe
Emissió: 07/07/24 - 18/09/24
Títol original: しかのこのこのここしたんたん

[ Animació, comèdia, fantasia, escolar, shōnen, slice of life ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,28) (47.019)

Sinopsi

IMDb (7,0) (638):
“Un dia, la Torako Koshi rescata una estranya noia de cérvol que penja d'uns cables elèctrics de camí a l'escola. La noia aviat es trasllada a la seva escola, es presenta com a Noko Shikanoko i comença a arrossegar la Torako a les seves estranyes escapades.”

Crítica

En el manga deu ser molt divertida, però en l’anime, malgrat els esforços perquè també ho sembli, a mi no m’ho ha semblat…

Basada en un manga shōnen d’Oshioshio actualment en publicació des de 2019 amb un total de sis volums.


De manera encara més ressumida i perquè s’entengui millor: potser jo no l’he entès, però he aguantat fins el final malgrat la podia haver abandonat en qualsevol moment.

Segona sèrie (2 de 10) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2024.


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2024

5/5
Kimi ni Todoke (2024) S03
(Kimi ni Todoke: From Me to You)

5/5
Dead Dead Demons Dededede Destruction (2024) S01 (ONA)
 (temporada “llarga”; 18 capítols) 
4/5
Ōkami to Kōshinryō: Merchant Meets the Wise Wolf (2024) S01
(Spice and Wolf: Merchant Meets the Wise Wolf)
 (temporada doble; segona part) 
4/5
Tensei shitara Slime Datta Ken (2024) S01
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)
 (temporada doble; segona part) 
4/5
Nige Jōzu no Wakagimi (2024) S01
(The Elusive Samurai)

4/5
Make Hiroin ga Ōsugiru! (2024) S01
(Too Many Losing Heroines!)

4/5
Karasu wa Aruji wo Erabanai (2024) S01
(Yatagarasu: The Raven Does Not Choose Its Master)
 (temporada doble; segona part) 
3/5
Sengoku Youko: Senma Konton-hen (2024) S01 (Part 2)
(Sengoku Youko: The Chaos of a Thousand Demons Arc)
 (temporada doble; primera part) 
3/5
Yami Shibai (2024) S13
(Yamishibai: Japanese Ghost Stories) (Theater of Darkness)

2/5
Shikanoko Nokonoko Koshitantan (2024) S01
(My Deer Friend Nokotan)

Ø
1/5


Resum (amb espòilers)

Ningú sap que la Torako solia ser una delinqüent. Totes les seves companyes només la coneixen com l'estudiant perfecta. Però tot canvia quan la Nokotan, una estudiant de transferència amb banyes, entra a la seva vida. Les banyes no són l'única cosa estranya de la Nokotan. El seu nas de cérvol pot ensumar el passat secret de la Torako! Ja sigui a l'escola o al zoo, el caos segueix cada pas d'aquesta noia d'ulls de daina. La Torako té tantes preguntes! La Nokotan és un cérvol, una noia o alguna cosa entremig?

==

1.- La noia coneix el cérvol. Torako Koshi s'estableix com una estudiant ideal i una bona persona en general. De camí a l'escola, reflexionant sobre el seu passat en la delinqüència juvenil, es troba amb una noia amb les cornamentes d'un cérvol penjant del poder. La noia culpa a Torako perquè la rescati, i afirma poder olorar el passat delinqüent de Torako. Més tard aquell matí, la mateixa noia irromp a la classe de Torako com una nova estudiant de transferència, trencant la porta i les parts adjacents de la paret. procés de ferir a altres estudiants que lloen la seva entrada. Ella es presenta com a Noko Shikanoko i s'asseu al costat de Torako Anant a casa, Torako revisa un cobert en ruïnes als terrenys de l'escola. Allà es troba en Noko, tranquil·la i sagnant profusament, després d'haver caigut mentre intentava netejar. Quan la seva professora Ukai passa per aquí, la Noko revela que havia obtingut permís per utilitzar les instal·lacions per a un club de cérvols extraescolar del qual Torako ha de ser president. Al vespre, mentre raspalla la Noko, una altra noia mira amb amarga des de la porta principal de l'escola.

2.- El cérvol coneix una noia fosca. Torako va a l'escola d'hora al matí per decorar la nova sala del club. Tot i que no està molt entusiasmada amb ser la presidenta del Deer Club, està molt contenta amb les renovacions de les sales del club. Després d'assistir a classe, es dirigeix a la sala del club només per trobar-la vandalitzada i amb Noko com a únic testimoni, suposant que ella era la vàndal. La Noko la corregeix i diu que la responsable pot ser una altra persona, que la dirigeix. Noko és atraïda a una trampa i la culpable es revela com la germana de Torako, Anko. L'Anko s'ofensa perquè la Noko roba l'atenció de la Torako i la desafia a una baralla on la Noko ha d'abandonar l'escola si guanya l'Anko, però si la Noko guanya, rebrà moltes galetes de cérvol. Noko està d'acord, i els dos participen més tard en una competició de trivials amb un estil de joc amb detalls íntims sobre Torako en qüestió, per a la seva vergonya. Frustrat amb el partit tancat, Anko llança nombrosos kunai cap a Noko, però en Noko els esquiva amb facilitat. Anko llança un altre kunai cap a ella, però ella ensopega i es dirigeix cap a Torako. Noko salta en el seu camí i és colpejat. Després d'una escena al cel dels cérvols que crea la il·lusió que ha mort, Noko s'aixeca i revela que va ser salvada per un cracker de cérvol a la butxaca. Impressionada amb la Noko salvant la seva estimada germana, Anko cedeix i els dos es fan amics.

3.- La Bashame s'hi afegeix. Hi ha dues històries explicades en aquest episodi. A la primera història, Torako troba un cérvol al Club dels Cérvols i suposa que és Noko en forma de cérvol. Intenta molts intents per donar-li l'esquena, sense èxit. Tanmateix, quan la Noko arriba de sobte, s'adona que el cérvol és un cérvol normal que va escapar del zoo d'Hino perquè volia algunes de les galetes de cérvol. Després, el cérvol, que es diu Tsunoda, torna al zoo.
A la segona història, quan arriba la primavera, s'inscriuen nous alumnes a l'escola, inclòs Anko. Més tard, en Torako i en Noko troben una noia dormint davant del Club dels cérvols, que es presenta com a Meme Bashame i vol ser un cérvol com la Noko després que ella li hagi salvat la vida abans quan patia fam. Com a resultat, Meme s'uneix al club. Anko també s'uneix al club molt més tard i comença a expressar-se gelós cap a en Meme, però el malentès aviat s'esclareix. Després de veure com de mandrosos són els membres del club, en Torako intenta establir unes regles, que en un moment porta a la Noko a amenaçar amb marxar i arruïnar la reputació de la Torako si no els tracta amb més respecte. Com a resultat, Torako acaba raspalant-los a tots tres mentre un grup de noies els espien.

4.- Club del cérvol assetjat. Torako té una reunió a la sala del consell d'estudiants amb els seus membres: l'intrigant Neko Nekoyamada que planeja dissoldre el Deer Club i enderrocar a Torako com a president del consell; el Kinu Tanukikōji inquiet; i l'estoic Chiharu Tsubameya. La Neko fa que la Chiharu parli amb la Torako amb l'esperança d'exposar la seva debilitat, però al final del dia, la Neko s'oblida de tractar amb el Club dels Cérvols. En Torako troba la Chiharu al Club dels cérvols i intenta desesperadament amagar el seu passat a la Chiharu, però la Noko acaba cridant l'atenció de la Chiharu mentre en Torako intenta recuperar-lo sense èxit. Després que la Chiharu torni a casa, es revela que en secret és una gran fan de Noko. Mentre Torako està fent un encàrrec amb Kinu, accidentalment es tanquen al traster. En Torako veu la Noko per la finestra, però no pot cridar la seva atenció mentre irromp en un número musical. Tement que mai seran rescatats, Kinu s'amaga a la caixa de volta. Miraculosament, la Noko obre la porta, revelant que ha estat cultivant bolets en secret a la caixa de volta, però al principi acusa en Kinu d'intentar robar després de trobar-la a dins. El Deer Club més tard té un àpat al costat de Kinu i Chiharu. Mentrestant, en Neko es queda sol a la sala del consell d'estudiants, preguntant-se per què els altres no van venir.

5.- Excava la brutícia!! Hi ha tres històries diferents per a aquest episodi. A la primera història, Torako troba una carta al seu armariet. Aleshores apareix la Noko darrere d'ella; resulta que dorm mentre roda. Noko també afirma que ha estat lluitant contra una societat de caçadors, encara que en Torako no la creu. Es creu que la carta és una carta d'amor, tot i que la mateixa Noko està molesta perquè no en va rebre; tanmateix, és realment una nota que exigeix ​​un repte. Torako s'enfronta a un grup de noies delinqüents que van enviar la carta, amb la Noko acompanyant-la. Durant la baralla, la Torako està aclaparada, però la Noko li entrega una de les seves cornaments, que Torako llança al terrat del gimnàs després de considerar-ho inútil, però la cornamenta explota, destruint el gimnàs i fent volar tothom. A la segona història, Torako decideix espiar en Noko per veure si té una debilitat, però només la veu sense fer res i menjant plàtans que amaga dins de les seves cornaments. Seguint-la al zoo, descobreix que la Noko viu a l'exposició de cérvols i observa les seves estranyes travessias amb el cérvol i els visitants. Després de notar en Torako, es passen el dia entre ells abans de separar-se.
Per a la història final, Neko fa un intent de destruir el Deer Club, però és atrapat per Noko, que intenta fer-la unir-se al club, però ella declina. No obstant això, ràpidament canvia d'opinió només perquè pugui esbrinar qui està al capdavant del club. Després de passar el dia al club, no troba cap debilitat.

6.- La festa del cérvol d'estiu. L'episodi comença amb 18 curts: Noko intenta doblegar una cullera, però no ho aconsegueix. Noko proporciona una mica de cafè fet al cap a Torako, però aquest últim declina ràpidament. Torako passa per les factures que ha de pagar pel Club dels cérvols, i la Noko l'ajuda venent una de les seves cornaments. La Noko fa l'ullet i doblega les cornes. Mentre està a l'ordinador, Noko troba informació sobre gats i poca informació sobre cérvols. Noko crea un nou coixí i una nova samarreta. La Noko s'acosta a Torako vestida com un déu i li dóna una "corna de joc". En Torako té problemes per beure el seu te amb llet de bombolles i descobreix que la palla és en realitat una de les cornaments de la Noko. Anko ensenya a Torako el seu nou uniforme escolar, que resulta ser el de Torako. Noko proporciona cobertura per a l'arròs de Meme. Anko i Noko presenten nous productes basats en cornaments, que Neko observa. Chiharu compra els productes de la cornamenta i els ensenya a Kinu, per sorpresa d'en Neko. Neko es pregunta quins productes a base de cornament es fabricaran en el futur. En Torako es troba amb un gat i un vent, fent gelos en Noko i en Meme respectivament. L'Anko porta te Torako i aperitius mentre està ocupada amb els seus estudis. Tsunoda torna al club i és rebut per Meme i Noko. El Deer Club crea una banda, per a consternació de Torako.
Per a la història principal, quan arriba l'estiu, en Torako i l'Anko parlen del nou uniforme de Torako. Al Deer Club, el grup veu taques en Noko i creu que està patint una malaltia causada per l'arròs contaminat. Encara que la Noko es planteja marxar, torna ràpidament amb Tsunoda, que també té taques. Resulta que no està malalta i que en realitat està mudant. En Meme se la idea d'utilitzar les seves velles pells com a uniformes. Més tard, la Neko fa un altre pla per acabar amb el Deer Club amb Chiharu i Kinu, que no volen, però la seva reunió és interrompuda per Noko, que els mostra una criatura semblant a una bola embolicada amb cornaments en moviment que va trobar enterrada a l'escola. motius. Chiharu l'anomena Tsucchi i el grup després l'alimenta amb guix. Neko s'uneix amb ell just quan arriba Torako.

7.- La DeerColle, streaming, hospitalitat, etc. Mentre visita el Deer Club, Noko rep un missatge d'un cérvol. Ella anuncia a la resta de membres del club el seu pla d'entrar a un esdeveniment anomenat Deer Collection 2024, o DeerColle per abreujar-se, que és una competició en què participen cérvols. Torako no vol participar en això, però s'assabenta que la resta de membres ja l'hi han apuntat i que els premis que guanyen són afortunats, la qual cosa la fa repensar. No obstant això, ella i la Noko han de tenir un fort vincle per guanyar, així que la Torako comença a entrenar i acaba avergonyint-se quan l'Ukai la veu actuar. Acabant la primera història, es revela que els guanyadors són en Tsunuyoma de Nara Park i el Sr. Tanabe.
A la segona història, mentre Torako està sola amb Noko, comença a transmetre el que ha passat al Club dels cérvols segons el suggerit Ukai, tot i que Noko complica les coses quan li enganxa cornaments, es rasca les cornaments contra la paret i les cornaments. comença a créixer a gran velocitat en forma de tentacles després de menjar galetes de cérvol. Quan es fan massa grans, en Torako no va tenir més remei que tallar-los. El vídeo demostra ser una vergonya per a ella, sobretot quan descobreix que Anko i Meme estaven mirant mentre es torna viral. A la història final, el propietari del cafè Yoshiharu Tsubameya, el germà gran de Chiharu, està ocupat treballant just quan arriben en Torako i en Noko. La Yoshiharu està sorprès per l'aparença de la Noko, però també recorda que la seva germana havia comprat productes de cérvol abans. No obstant això, els proporciona una taula. El comportament inusual d'en Noko espanta i fa les coses més difícils per a Yoshiharu i acaba no oferint l'hospitalitat adequada a Noko, però en Noko el convenç del contrari. Al seu torn, decideix estar preparat per a la seva propera visita.

8.- Cérvol rere cérvol. Al santuari dels cérvols d'Hino, Torako, Anko i Meme estan esperant a la Noko, però decideixen anar-se'n sense ella quan ella no apareix. En assistir a la cerimònia, la Torako es sorprèn al veure que la Noko n'està formant part com la Deessa del Cérvol, però ningú més se n'adona mentre la mateixa Noko nega ser Noko. Aleshores, en Torako coneix una donzella del santuari anomenada Mitsu Inkukai, que l'obliga a comportar-se quan parla. Després de seleccionar una fortuna, se sorprèn veure que es diu Great Antler abans de reunir-se amb el Consell d'Estudiants, que també participen en l'esdeveniment. Quan Torako s'enfronta a la Noko per les seves accions, ella li explica a Torako sobre la sopa de cornament i com es va fer quan comença el ritual de crema, que consisteix a cremar cornaments, fent que la Noko brilli. Després d'acabar la cerimònia, Torako queda traumatitzada just quan arriba la Noko i no recorda els esdeveniments recents al santuari, però Torako veu a través del seu farol després que comparteix sopa de cornament amb ells.
Quan arriba l'Any Nou, Noko i Torako comencen una introducció per a la segona història. Al club del cérvol, Noko, Torako i Anko estan ocupats jugant a un joc de taula basat en cérvols. Les escenes de fantasia es produeixen al llarg dels torns que mostren els personatges amb cornaments i el joc de taula es mostra de manera realista. En Torako es confon i es sorprèn pels esdeveniments del joc, però no obstant això ho gaudeix. Aleshores veuen que Meme s'ofega amb mochi, però ella aconsegueix menjar-se'l independentment. Es demostra que les cornaments d'en Noko s'han fet més grans durant el joc.

9.- Fes el festival de l’esport! Arriba la primavera i demà és la Festa de l'Esport. Torako ja ha fet plans per a això quan la Neko i diversos estudiants més arriben i l'informen de diverses emergències. Com que és massa feina per a ella, demana a la resta del Club del Cérvol que l'ajudi. Després d'afrontar aquests problemes, comença el Festival de l'Esport, però les travessias d'en Noko resulten ser una molestia per a Torako. Durant la primera carrera, Yoshiharu lluita amb els obstacles, que requereix menjar tant coses comestibles com no comestibles. Mitsu acaba guanyant. Torako participa a la següent carrera, que consisteix a portar bombes de corna. El tercer esdeveniment consisteix a cavar forats. El quart esdeveniment implica el Club dels Cérvols, amb Noko que porta cérvols del zoo, per a consternació de Torako. El cinquè esdeveniment implica un estira-i-arronsa utilitzant les cornaments de Noko com a corda. Noko es considera el guanyador de l'esdeveniment, molestant a Torako. El sisè esdeveniment consisteix a llançar pilotes a cistelles, però en Torako comença a patir el calvari i en Neko ha de salvar en Tsucchi després de quedar atrapat enmig de l'esdeveniment. L'últim esdeveniment es posa en suspens a causa del cérvol que ocupa el camp, però Torako és capaç d'aconseguir que es moguin utilitzant les galetes de cérvol de Noko abans de deixar anar la seva ira contra Noko per les seves travessias, però també revelant els seus veritables colors davant del conjunt. escola; tanmateix, continuen acceptant-la independentment. El festival acaba tres hores després.

10.- Culpa a la orimavera. Un cop acabada la festa, arriba la primavera. Al Deer Club, Torako troba en Noko molest. En realitat, no està trista, però no pot parar de plorar o experimentar erupcions cutànies, la qual cosa porta a Torako a deduir que la Noko té febre del fenc. En Neko espera aprofitar aquesta oportunitat per tancar el Deer Club, però també té febre del fenc. Noko es planteja tancar el club per això, però Torako intenta ajudar-la, amb poc èxit. El cérvol del Zoo d'Hino arriba per animar-la i ella se li planteja la idea de destruir els cedres, amb Neko també d'acord amb aquesta idea, per a consternació de Torako. Per evitar que això passi, en Torako fa que Noko i Neko visitin un hospital d'animals, però també acaba tenint la febre del fenc.
Algun temps després, la Noko ha deixat de visitar el Deer Club. Torako decideix trobar-la i descobreix que s'ha convertit en instructora d'un club d'arranjaments florals. La Noko mostra un arranjament amb les seves cornaments i el cap juntament amb una galleta de cérvols. Després jutja els altres membres del club i toca una guitarra per fer moure algunes flors silvestres. Un cop acaba el club, la Noko anuncia que se'n va, per a consternació dels membres del club. L'endemà, la Noko torna al Deer Club mentre continuen amb les seves activitats retardades. Tsucchi també es presenta al club per ajudar a Meme a plantar arròs, però es converteix en una competició. Després d'acabar, berenen amb l'Anko perquè decideixen fer una festa en el futur.

11.- El perseguidor i el perseguit. La Torako es veu molesta per la Noko que produeix bombolles amb les seves cornaments mentre dorm, la qual cosa també atrau els ocells. En Torako, sense èxit, intenta despertar-la, mentre que, sorprenentment, això no els molesta a tots els altres, encara que es desperta en un moment donat per respondre una pregunta. Aleshores arriba un caçador a l'escola, però la Noko ho nota i desapareix. El caçador entra i es presenta com Souichirou Kumatori, que està buscant en Noko. Després de marxar, la Noko surt de l'amagatall i explica per què la Kumatori la persegueix. Kumatari continua la seva recerca de Noko, el que el va portar a trobar en Neko i en Tsucchi per error i cridar l'atenció de dues noies gyaru, que ajuden a la Noko a escapar. La recerca continua fins a la mitjanit, on Noko aconsegueix escapar d'un parany posat per Kumatori. L'endemà al matí, els dos es preparen per enfrontar-se al terrat amb Torako mirant. La Noko converteix les seves cornaments en una arma semblant a un sabre làser mentre Kumatori utilitza el seu rifle. Abans que la baralla pugui començar, Kumatori és interromput per una trucada de la seva dona i es veu obligat a marxar; tanmateix, és detingut per la policia per tenir una pistola.
Més tard, al Deer Club, la Noko porta un xandall trencat mentre es renta l'uniforme escolar. Mentre va a comprar amb Torako, la Noko revela que té por de les ampolles de plàstic, així que Torako decideix ajudar-la, però acaben tornant on van començar. Tornant al club dels cérvols, en Torako pegat el xandall, només perquè en Noko el torni a arrencar. L'endemà, mentre anava a l'escola, en Torako s'adona que la Noko ha desaparegut misteriosament i ningú més que ella la recorda.

12.- Adéu Nokotan!? Visca el club dels cérvols! Quan el caçador de cérvols torna a Hokkaido, Noko encara està en perill, ja que el caçador s'enfronta a un ésser desconegut. A mesura que la seva memòria s'esvaeix lentament de nou a la realitat, és capaç de tornar a interactuar amb altres persones, cosa que retcons l'episodi anterior. La Noko explica que venia d'una organització anomenada Deer Hole, però que va fugir perquè es va cansar dels esdeveniments; la difusió de l'anime ha revelat la seva ubicació a les mascotes de Deer Hole anomenades Murdeerers. Una mascota anomenada Kyun-chan (l'ésser de l'inici de l'episodi) ve del forat del cérvol per lluitar contra Noko utilitzant el mateix escenari de l'episodi 2 i el premi són galetes de cérvol; tanmateix, si la Noko perd, tornarà al forat dels cérvols. Kyun-chan guanya la primera ronda, però Torako s'uneix ràpidament a la competició per salvar a Noko, i competeix a la segona ronda contra Kyun-chan i guanya. Dues mascotes més anomenades Chikamaru-kun i Hana-chan arriben a la competició, competint contra Noko i Torako a la tercera ronda, que implica la telepatia que es llegeix la ment de l'altre. Perden perquè en Torako no és telepàtic, però en Neko també s'uneix a l'esdeveniment per tornar a impedir que el forat dels cérvols torni a prendre Noko. En Neko guanya la ronda, però s'assabenten que l'assassí més fort Sento-kun està en camí. El Deer Club ajuda a entrenar a Noko per al repte final. El repte té lloc en un camp de lluita. Sento-kun demostra ser un lluitador fort, el que fa que Noko perdi cada ronda. No obstant això, tots dos guanyen pel tecnicisme que participar-hi requereix valentia i és una victòria per dret propi, a la qual Noko fa un discurs al respecte. Com a resultat, a Noko se li permet romandre al Deer Club. L'episodi acaba amb una cançó original en lloc de l'outro habitual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada