Bloc personal,

dimarts, 10 de setembre del 2024

The Game (1997)

[1257]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Fincher
Guió: John Brancato, Michael Ferris
Música: Howard Shore (Steve Golin, Ceán Chaffin)
Producció: Propaganda Films
Distribució: PolyGram Films
Actors: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger
Estrena: 12/09/97
Títol original: The Game

[ Thriller, drama, tragèdia, suspens misteri, psicològic ] 2 h. 8 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,7) (437K):
“Després que un banquer ric de San Francisco tingui l'oportunitat de participar en un joc misteriós, la seva vida es capgira quan comença a qüestionar-se si realment podria ser una conspiració oculta per destruir-lo.”

Crítica

Recordava que era extremadament recargolada, però no fins aquest punt…

Quan la vaig veure per primer cop al cinema –i diria que única vegada enlloc més– em va agradar moltíssim el recargolament de la història. Ara n’he sortit una mica emprenyat pel missatge que hi ha darrera de la força del poder dels diners.


Resum (amb espòilers)

Nicholas Van Orton, un banquer d'inversions ric i egoista de San Francisco, dina amb el seu germà petit Conrad, que li fa un regal inusual pel seu 48è aniversari: un val per a un "joc" que ofereix una empresa anomenada Consumer Recreation Services (CRS). Tot i que escèptic, va a l'oficina del CRS per sol·licitar-lo, però els exàmens psicològics i físics que requereixen temps l'irrita, i més tard se li informa que la seva sol·licitud ha estat rebutjada.

Nicholas torna a casa un vespre per trobar un pallasso de fusta fora, i més tard descobreix una càmera oculta a dins. També és contactat per un empleat de CRS a través de la seva pantalla de televisió distorsionada que li diu que no intenti esbrinar l'objecte del joc. Continuen passant esdeveniments més estranys; Nicholas inicialment pensa que els CRS simplement fan bromes elaborades, però després comença a creure quan el seu negoci, la seva reputació i la seva seguretat estan en perill. Nicholas també està perseguit pel suïcidi del seu pare, que va presenciar quan era nen. Coneix una cambrera, Christine, que es veu involucrada.

En Conrad visita Nicholas i es disculpa, al·legant que CRS l'ha atacat. Esclata una discussió entre els dos germans, la qual cosa fa que en Conrad fugi, deixant a Nicholas sol. Nicholas puja a un taxi; tanmateix, després de tancar les portes, el conductor surt d'un salt abans que el cotxe xoqui a la badia de San Francisco. Nicholas aconsegueix escapar del cotxe que s'enfonsa i surt a la superfície.

Nicholas contacta amb la policia, però troben l'oficina del CRS abandonada.

Sense ningú més a qui recórrer, Nicholas troba la casa de Christine i descobreix que és una empleada de CRS. Quan ella li diu que estan sent observats, en Nicholas ataca una càmera propera i el personal armat del CRS pulula la casa. Quan disparen a ells dos, Nicholas i Christine fugen. Christine més tard li diu que CRS ha esgotat els seus comptes bancaris endevinant les seves contrasenyes utilitzant les proves psicològiques que va completar; el seu banc ho confirma. Aleshores comença a sentir-se marejat i s'adona que Christine l'ha drogat. Quan perd el coneixement, ella admet que forma part de l'estafa i diu que va cometre un error fatal en donar el codi de seguretat de la seva targeta per telèfon.

Nicholas es desperta enterrat viu en un cementiri de Mèxic. Ven el seu rellotge, un regal del seu pare, per tornar a San Francisco, on troba la seva mansió adjudicada i la majoria dels seus béns retirats. Es posa en contacte amb l'hotel on s'allotjava en Conrad i li diuen que el seu germà ha estat ingressat a una institució mental després d'una crisi nerviosa. Nicholas recupera una pistola amagada i busca ajuda a la seva exdona. Mentre li demana disculpes per la seva negligència, s'assabenta que Jim Feingold, l'empleat de CRS que va fer les seves proves, és un actor que treballa en anuncis de televisió. Troba en Jim i l'obliga a trobar l'oficina real del CRS i pren Christine com a ostatge, demanant que la portin al cap del CRS.

Atacat pels guàrdies del CRS, Nicholas porta Christine al terrat. Christine, adonant-se que l'arma de Nicholas no és un accessori, li diu frenèticament que només és un joc; les seves finances estan intactes, i la seva família i amics estan esperant a l'altre costat de la porta. Es nega a creure-la, i Nicholas dispara a la primera persona que emergeix: en Conrad, que porta una ampolla de xampany. Devastat, Nicholas salta del terrat però aterra sobre un coixí d'aire gegant. És rebut per Conrad (que és viu ja que l'arma era en realitat un accessori, i la por de Christine a l'arma falsificada) i la resta de la gent del joc; absolutament tot havia estat posat en escena per Conrad per al seu regal d'aniversari, amb la intenció d'ajudar a Nicholas a convertir-se en una persona millor i a abraçar la vida.

Després d'una festa d'aniversari amb amics, Christine (el nom real de la qual es revela que és Claire) rebutja l'oferta de Nicholas per a una cita, ja que té una altra feina a Austràlia. En canvi, suggereix que prenguin un cafè junts a l'aeroport, acabant l'escena final amb Nicholas mig temptat, mig prudent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada