Bloc personal,

diumenge, 29 de març del 2020

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020)

[816]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Cathy Yan
Guió: Christina Hodson, Paul Dini
Actors: Margot Robbie, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead

[ Acció, aventura, crim ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Després de dividir-se amb el Joker, Harley Quinn s'uneix a superherois Black Canary, Huntress i Renee Montoya per salvar a una jove d'un maligne senyor del crim.”

Crítica

Un “quiero y no puedo”…

Després de l’èxit de la seva aparició en l’anterior pel·lícula, volent suavitzar-ne el caràcter sexual, tot queda en un no res. No va enlloc. En algun moment, sembla que icònicament podria colar, però no. Li falta de tot.

Resum (amb espòilers)

Poc després de la derrota de l'Enchantress, el Joker es separa amb Harley Quinn, llançant-la als carrers de Gotham City. Doc, l'anciana propietària d'un restaurant taiwanès, l'agafa, i es recupera de la seva relació tallant-se els cabells, adoptant una hiena tacada (que nomena Bruce Wayne) i prenent un derby rodolí.

Una nit, Harley es va embriagar en una discoteca propietat del gàngster Roman Sionis i atorga el conductor de Roman després que la insulta. Després coneix la cantant burlesca Dinah Lance, que després rescata a un Harley intoxicat d'un intent de segrest. Roman es mostra impressionat per les habilitats de Dinah i la nomena com a nova impulsora. La nit següent, Harley va explotar la planta Ace Chemicals, on es va comprometre amb els Joker anys anteriors com a manera de anunciar públicament la seva ruptura. Mentrestant, el detectiu Renee Montoya del GCPD investiga una sèrie de massacres provocats per un vigilant que duia a la ballesta. Trobant el collaret de Harley al lloc de l'explosió Ace Chemicals, Montoya assenyala que Harley està en perill sense la protecció del Joker. Ella s’acosta a Dinah per ser una informadora sobre Roman per a ells, però Dinah rebutja l’oferta.

Roman envia Dinah i el seu sàdic dretà Victor Zsasz a recuperar un diamant incrustat amb els números de compte a la fortuna de la família del crim de Bertinelli, massacrats fa anys. La jove cartera Cassandra "Cass" Cain roba el diamant de Zsasz, però l'empassa després que sigui arrestada. Harley, fugit de Montoya i d'altres persones que havia maltractat en el passat, és capturat pels homes de Roman. Zsasz informa a Roman que Cassandra té el diamant i Dinah avisa Montoya sobre la situació. Quan Roman tortura Harley i es prepara per matar-la, s'ofereix a recuperar el diamant per a ell. Roman està d'acord, però també recomana Cass per agitar la competència. Arribant al GCPD amb una gran varietat de llançadores de granades no letals inspirades en focs artificials, Harley allibera Cassandra i la parella s’escapa al magatzem d’evidències. Són emboscats per diversos matons, però aconsegueixen matar-los a tots.

Després d’escapar del magatzem d’evidències, Harley i Cassandra van lligar quan s’amagaven a l’apartament del primer. El "assassí de ballesta" es posa en contacte amb Doc. A qui es revela que és Helena Bertinelli. Després d'haver sobreviscut a la massacre de la seva família i entrenar-se com a assassina, Helena ha estat dirigida a cadascun dels gàngsters responsables dels assassinats de la seva família, preferint el moniker de "The Huntress". L'apartament de Quinn és bombardejat per criminals que busquen Cass, i Doc revela amb tristesa que va trair a Harley, venent-los per diners. Harley truca a Roman i s'ofereix a convertir Cassandra a canvi de la seva protecció i accepta reunir-se en un parc d'atraccions abandonat (la majoria dels antics amagats del Joker). Dinah avisa Montoya de la cita, mentre que Zsasz adverteix el traïdor missatge de Dinah en ruta cap al parc i informa Roman. Devastat per la traïció de Dinah, Roman fa la seva màscara ritualista de la qual obté el seu sobrenom de "màscara negra".

Al parc, Montoya s’enfronta a Harley, però Harley la tira per una finestra. Arriba Zsasz i tranquil·litza Harley abans de retenir a Dinah al punt de pistola, però és assassinat per Helena, que revela que Zsasz va ser l'últim dels assassins de la seva família. Montoya torna i es produeix una parada, fins que s’adonen que Roman ha arribat amb un petit exèrcit de criminals emmascarats, conegut col·lectivament com a False Face Society. Utilitzant l'antic equip de Quinn, l'equip improvisat resisteix i repele l'atac amb èxit. Durant la batalla, Cass és capturada per Roman, mentre Dinah revela la seva capacitat metahumana de crits a nivell supersònic, derrotant a un nombre addicional de mafiosos alineats amb Roman. Harley fa persecució en patins i, amb l'ajuda d'Helena, la parella persegueix Roman. En un moll proper, es produeix l’enfrontament final. Amb l'objectiu d'una figura ombra a la distància que creu romana, Harley malgasta la seva última bala mentre Roman apareix per darrere de la figura, que es revela que és una estàtua. Roman reté Cassandra com a ostatge i es prepara per matar-la. Tot i això, Cassandra treu l’anell d’una granada que havia agafat del cofre d’armes d’Harley abans, colant-se la granada a la jaqueta de Roman. Harley llença a Roman del moll just abans que la granada detoni i el mata.

Després de la destrucció de l'imperi criminal de Roma, Montoya abandona el PCCD. Amb els diners dels comptes amagats dins del diamant, s'uneix a Dinah i Helena per establir un equip de vigilants: els ocells de presa. Harley i Cassandra s’escapen, venent el diamant en si mateix a una casa de peó i iniciant el seu propi contracte de matança.

En una seqüència d’àudio postcrèdits, Harley està a punt de revelar un secret sobre Batman, però la pel·lícula acaba a meitat de la frase.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada