Bloc personal,

dissabte, 14 de març del 2020

Corpse Bride (2005)

[803]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Burton, Mike Johnson
Guió: Tim Burton, Carlos Grangel
Veus de doblatge: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

[ Animació, drama, familiar ] 1h 17min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Quan un nuvi tímid practica els seus vots de noces davant la presència inadvertida d’una jove morta, ella s’aixeca de la tomba suposant que s’ha casat amb ella.”

Crítica

Curiosament, no l’havia vista mai encara…

M’ha agradat força, tot i que tampoc la trobo especialment bona. Hi han moments que sí val la pena, però, per exemple, els moments musicals em sobre moltíssim.

Resum (amb espòilers)

En un poble sense nom de l'Anglaterra victoriana, Victor Van Dort, fill de comerciants de peixos de nou ric, i Victoria Everglot, la filla descuidada d'aristòcrates esnobis però empobrits, es preparen per al seu matrimoni concertat, que alhora elevarà la classe social dels pares de Víctor. i restaurar la riquesa de la família sense penúries de Victòria. Tots dos tenen preocupacions per casar-se amb algú que no coneixen, però en trobar-se per primera vegada, es cauen els uns pels altres. Després que el tímid Víctor arruïne l'assaig del casament oblidant els seus vots, fuig i practica els seus vots de casament al bosc proper, situant l'anell de noces en una arrel arrelada propera. L’arrel, però, resulta ser el dit d’una dona morta en un vestit nupcial abatut anomenat Emily, que s’aixeca de la tomba com un zombi que afirma que ara és l’esposa de Víctor. Després de desmaiar-se, Víctor es desperta i es troba a la terra dels morts. El desconcertat Víctor coneix la història de com Emily va ser assassinada fa anys per un autor desconegut la nit del seu eloixement secret.

Volent retrobar-se amb Victoria, Víctor fa trucar a Emily per portar-lo de nou a la Terra de la Vida pretenent que vol que es trobi amb els seus pares. Ella està d’acord amb això i el porta a veure l’ancià Gutknecht, l’amable governant de l’inframón, per tornar Victor i Emily temporalment a la Terra dels Vius. Un cop de tornada a casa, Víctor demana a Emily que esperi al bosc mentre es precipita per veure Victoria i confessa el seu desig de casar-se amb ella tan aviat com sigui possible, a la qual cosa retorna amb molt de gust els seus sentiments. Així com estan a punt de compartir un petó, Emily arriba i els veu junts. Sentint-se traït i ferit, arrossega enfadatament Victor cap a la Terra dels Morts. La Victòria diu als seus pares que Víctor s’ha casat amb força amb una dona morta, però ningú no s’ho creu. Amb Víctor desaparegut, els pares de Victoria decideixen casar-se contra ella amb un presumpte adinerat nouvingut en una ciutat anomenada Lord Barkis Bittern, que va aparèixer a l'assaig del casament.

Víctor es disculpa amb Emily per haver-la mentit, i els dos es reconcilien. Poc després, el recent entrenador de la família mort de Victor apareix en la vida posterior i informa a Victor de l'imminent matrimoni de Victoria amb Barkis. També escolta que, per validar el matrimoni de Victor i Emily, Víctor ha de repetir els seus vots a la Terra dels Vius i beure de bon grat el Vi de les Edats, un verí, unint-se així a la mort. Demanat per haver perdut Victoria a un altre home, Víctor accepta morir per Emily. Tots els morts van "a dalt" a la terra dels vius per realitzar la cerimònia de casament per a Victor i Emily. A la seva arribada, el poble esclata en un pànic temporal fins que tothom reconeix els seus éssers estimats entre els morts, i es reuneixen amb alegria.

Després d'una baralla amb Barkis, i es va adonar que només era després de la seva suposada riquesa, Victoria segueix la processó dels morts fins a l'església. Emily s’adona de Victoria i s’adona que està negant a Victoria la seva oportunitat de felicitat de la mateixa manera que li van ser robades. Ella impedeix que Victor begui el verí i el retrobi amb la Victòria. Barkis els interromp i Emily el reconeix com el seu anterior núvia, que es revela que va ser qui l'ha assassinat per la seva dotació. Barkis intenta segrestar Victoria en el punt d'espasa, però Víctor l'atura i els dos homes es duelen; els ciutadans morts vetllen, sense poder interferir en els afers dels vius. Emily intercedeix per salvar a Victor, i Barkis proposa burlàriament a Emily, bevent sense saber-ho la tassa de verí. El mort, capaç d’intercedir a la mort de Barkis, pren amb ànsia la retribució contra ell, arrossegant-lo cap a l’inframón, on expiarà els seus crims. Victoria, ara vídua, pot tornar a casar-se amb Víctor.

Emily allibera a Víctor del seu vot de casar-se amb ella, donant-li l'anell de casament a Víctor i el seu ram de casament a Victòria abans de sortir de l'església. Mentre s’endinsa en la llum de la lluna, s’esvaeix en centenars de papallones mentre Victor i Victoria miren, embolicades amb l’abraçada de l’altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada