Bloc personal,

diumenge, 15 de març del 2020

Side Effects (2013)

[804]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steven Soderbergh
Guió: Scott Z. Burns
Actors: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

[ Crim, drama, misteri ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“El món d'una jove es desvetlla quan un fàrmac prescrit pel seu psiquiatre té efectes secundaris inesperats.”

Crítica

Serà fàcilment oblidable, però en el moment de veure-la és prou entretinguda…

Ideal per passar l’estona.

Resum (amb espòilers)

Després que el seu marit Martin finalitzi una condemna de quatre anys de presó per negocis privilegiats, Emily Taylor s'endinsa en un mur en un aparent intent de suïcidi. Jonathan Banks, el seu psiquiatre assignat, prescriu una sèrie d’antidepressius, però cap funciona. Jonathan contacta amb l'anterior psiquiatra d'Emily, Victoria Siebert, que suggereix un nou fàrmac experimental, Ablixa. La droga sembla ajudar a Emily, però els produeix episodis de sonambulisme com a efecte secundari.

Una nit, Emily enganxa a Martin a la mort mentre dormia. Jonathan lluita per l’absolució d’Emily al jutjat. Ella al·lega una bogeria i es declara no culpable amb la condició que es mantingui en un hospital psiquiàtric fins que hagi estat liquidada per Jonathan. La publicitat destrueix la reputació de Jonathan i els seus col·legues assumeixen negligència per part seva.

Jonathan descobreix proves que Emily està mentint; no va quedar deprimida i va falsificar els seus intents de suïcidi. També descobreix que algú ha pogut treure profit de la caiguda del valor de les accions d'Ablixa. Entrevista a Emily després d’administrar el que afirma que és un sèrum de veritat que la farà somnolent. Tot i que el sèrum és realment aigua salada, ella fingeix somnolència, confirmant la sospita de Jonathan que l’enganya. Quan topa amb Victoria amb les seves troballes, envia fotografies a la seva dona Deirdre i fa pensar que va tenir una aventura amb Emily. Deirdre el deixa, agafant el fill amb ella.

Jonathan truca al buf de Victoria dient-li que Emily li va parlar de la seva trama. Amenaça a Emily amb un tractament de xoc elèctric i li diu que Victoria li paga per mantenir-la encarcerada perquè pugui mantenir un tall més gran. Emily explica que odiava a Martin per haver perdut el seu estil de vida opulent i va començar a complotar per matar-lo. Va començar a veure a Victoria per assessorar-se i les dones es van convertir en amants. Emily va ensenyar a Victoria sobre el món financer, mentre que Victoria va ensenyar a Emily com falsificar els trastorns psiquiàtrics. Van complotar per matar Martin i per utilitzar la publicitat negativa d’Ablixa per manipular els preus de les accions. Jonathan accepta l’oferta d’Emily de donar-li un tall dels diners si l’allibera de la sala.

Emily es troba amb Victoria mentre porta un filferro. Després que Victoria esmenta detalls de la trama, és arrestada per conspiració per cometre assassinat i frau de valors. Emily, per la doble perillositat, no pot ser acusada com a responsable penal de la seva part en l'assassinat de Martin.

Com a represàlia per la part d'Emily a la trama, Jonathan, que encara supervisa el seu cas, li prescriu Thorazine i Depakote i descriu els seus efectes secundaris desagradables. És enviada de nou al gabinet mental per rebutjar el tractament i Jonathan recupera la seva família i reputació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada