Bloc personal,

divendres, 20 de setembre del 2024

Dead Dead Demons Dededede Destruction (2024) S01 (ONA)

[535]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tomoyuki Kurokawa
Guió: Reiko Yoshida (manga: Inio Asano)
Música: Taro Umebayashi
Estudi: Production +h.
Veus de doblatge: Lilas Ikuta, Ano, Atsumi Tanezaki
Emissió: 24/05/24 - 20/09/24
Títol original: デッドデッドデーモンズデデデデデストラクション

[ Animació, aventura, fantasia, drama, escolar, post-apocalíptic, ciència ficció, slice of life, seinen ] 18 capítols de 22 min. (17 + capítol 0)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,98) (6.400)

Sinopsi

IMDb (7,7) (18):
“La història segueix dues amigues de preparatòria, la Kadode Koyama i l’Ōran Nakagawa, mentre naveguen per l'edat adulta enmig d'una invasió alienígena.”

Crítica

No és que sigui especialment del meu agrat, però està bastant per sobre de qualsevol producció mitja, fins i tot més que algunes de renom…

Basada en el manga seinen d’Inio Asano ja conclòs, publicat entre 2014 i 2022 amb un total de 12 volums, que vaig començar a llegir en el seu moment i que finalment em va acabar cansant (l’últim volum que vaig llegir va ser el 6)… normal, per altra banda, després d’haver quedat sobrepassat per Oyasumi Punpun (Buenas noches, Punpun) (2007-13, 13 volums).

També es pot trobar sota els títols abreviats DDDD o DeDeDeDe (デデデデ), o per la seva pronunciació Deddo Deddo Dēmonzu Dededede Desutorakushon.

Inicialment em pensava que eren les pel·lícules (22/03/24 zenpen o primera part i 24/05/24 kōhen o segona part), però he tardat en reaccionar i adonar-me que, a més a més, estan emetent el contingut de les pel·lícules convenientment particionat per mostrar-les com una sèrie de divuit capítols.

El capítol 0 no m’ha agradat gens, doncs no era el que recordava de la lectura del manga, però a partir del capítol 1 és realment boníssim tot plegat. M’ha agradat també molt la veu de l’Ōran (Ano, あの).

És cert que hi han hagut bastantes coses que no m’han acabat de fer el pes, però és evident que està per sobre de la majoria. A més, tot i recordar poca cosa del manga, diria que en l’anime han millorat substancialment la línia argumental, canviant alguns esdeveniments en l’ordre de presentació i això ha ajudat a la comprensió que, per altra banda, és bastant deficient per la meva part.

Com a opinió personal, bastant subjectiva per altra banda, penso que DDDD és una anada d’olla de l’Inio Asano perquè “necessitava” fer altres coses i, “sense pensar-s’ho massa”, es va treure aquesta història de sota la genitàlia sense parar massa compte en la coherència de la història. Així i tot, bé per ell…

Tercera sèrie (3 de 10) d’anime finalitzada de la temporada estiu 2024.


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2024

5/5
Kimi ni Todoke (2024) S03
(Kimi ni Todoke: From Me to You)

5/5
Dead Dead Demons Dededede Destruction (2024) S01 (ONA)
 (temporada “llarga”; 18 capítols) 
4/5
Ōkami to Kōshinryō: Merchant Meets the Wise Wolf (2024) S01
(Spice and Wolf: Merchant Meets the Wise Wolf)
 (temporada doble; segona part) 
4/5
Tensei shitara Slime Datta Ken (2024) S01
(That Time I Got Reincarnated as a Slime)
 (temporada doble; segona part) 
4/5
Nige Jōzu no Wakagimi (2024) S01
(The Elusive Samurai)

4/5
Make Hiroin ga Ōsugiru! (2024) S01
(Too Many Losing Heroines!)

4/5
Karasu wa Aruji wo Erabanai (2024) S01
(Yatagarasu: The Raven Does Not Choose Its Master)
 (temporada doble; segona part) 
3/5
Sengoku Youko: Senma Konton-hen (2024) S01 (Part 2)
(Sengoku Youko: The Chaos of a Thousand Demons Arc)
 (temporada doble; primera part) 
3/5
Yami Shibai (2024) S13
(Yamishibai: Japanese Ghost Stories) (Theater of Darkness)

2/5
Shikanoko Nokonoko Koshitantan (2024) S01
(My Deer Friend Nokotan)

Ø
1/5


Resum (amb espòilers)

Quan mires al cel, què veus? Un cel blau? Llibertat? Un futur esperançador? La gent de Tòquio no veu res d'això. En lloc d'això, una ominosa nau alienígena s'aixeca per sobre, envoltant el paisatge celeste de la ciutat.

Fa tres anys, van venir. L'arribada dels "Invasors" va provocar la guerra més gran que la humanitat havia enfrontat mai, una que amenaçava amb acabar amb el món. El govern japonès va lluitar contra els invasors. Les armes es produïen en massa, provocant controvèrsia i moviments pacifistes.

Aquell dia, tot va canviar. I tanmateix, res ha canviat. La Kadode Koyama i l’Ōran Nakagawa viuen els seus darrers dies com sempre: anant a l'escola, jugant amb les amigues i fent el que faria qualsevol noia despreocupada de secundària.

A mesura que creixen, aprenen què significa veritablement ser un adult, en un món on els adults semblen ser dimonis que només enganyen i destrueixen. Arriben a assabentar-se que l'amenaça real per a la humanitat no són els invasors, sinó la pròpia humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada