Bloc personal,

dijous, 1 de desembre de 2005

Podcast

Des del descobriment dels Weblogs o Blogs el Podcast o Podcasting està resultant una veritable troballa. Per qui no sàpiga què és un Podcast, la Wikipedia ho explica molt bé: "El podcasting consiste en crear archivos de sonido (generalmente en ogg o mp3) y distribuirlos mediante un archivo RSS de manera que permita suscribirse y usar un programa que lo descargue para que el usuario lo escuche en el momento que quiera, generalmente en un reproductor portátil." Explicació completa aquí. El que no sabia era que "La palabra podcasting es una mezcla de las palabras iPod y broadcasting. No obstante, no es necesario un iPod para escuchar ya que se trata de archivos de audio que se puede reproducir en cualquier dispositivo en función del formato: mp3, ogg, etc. Según numerosos autores, el término también podría tener su origen en Pod, que se traduce como cápsula o vaina en inglés y que también dio nombre al iPod." Sempre s'aprenen coses noves, no?

Doncs al que anava... és un format que s'ha "creat" per ser llegit en un iPod a través de l'iTunes. Però feia temps que sentia parlar de la gran acceptació que tenia el Podcast entre els usuaris d'ordinador en general i no només d'iPod.
Així que vaig actualitzar iTunes a l'última versió i ja vaig veure que hi havia una pestanyeta dedicada només als Podcast. I per indicació de la revista MacWorld que en parlava del tema, vaig començar a connectar-me i escoltar "programes de ràdio portables" (que és el que vindria a ser un Podcast) com per exemple TerritoriMac que sempre he tingut ganes d'escoltar i per qüestió del dial i de l'horari mai n'havia tingut ocasió. I la veritat és que tampoc era una cosa de l'altre món, però estava bé. Estava i està: en mantens informat de les coses, que la majoria de les vegades, ja saps per altres canals, però que sempre està bé saber-les.

I el nou descobriment, per mi, és el Vídeocast. Que de fet és també un Podcast per definició, tot i que en principi els Podcast són arxius d'àudio. Però la cosa ha evolucionat tan ràpid que també n'hi han de vídeo (per això Vídeocast).

I d'aquests, imprescindible PhotoshopTV a càrreg dels Photoshop guys. S'aprén, i molt, en programes específics de Photoshop cada setmana.
Els links cap el Vídeocast a la seva web o directament en el directori Podcast d'iTunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada