Bloc personal,

diumenge, 26 d’agost del 2012

Garmin Forerunner® 310XT


La setmana passada va cascar lʼiPod nano. El portava només com a rellotge, sense auriculars, i en un moment donat es va parar. Després al tornar a engegar es va quedar el fons de pantalla il·luminat negre amb la poma dʼApple dʼinici... però no es parava. He de suposar que excés de suor el va fer “dir prou!”. Per sort, està en garantia i me nʼhan enviat un de nou amb el mateix gravat làser de darrera; jo he enviat el “defectuós” sense càrregs i sense pagar despeses. Una mica embolicat però bon servei per part dʼApple encara que el problema hagi estat de “líquids” i no li tocaria cobrir la garantia... ;-)

Fastiguejat ja però dels problemes amb lʼiPod nano he decidit passar al següent nivell. El següent nivell es diu GPS i vol dir afluixar la butxaca... Dubtava entre continuar amb Nike+ (lʼSportwatch perquè la transmissió de dades i la mostra dels gràfics al seu web és espectacular, i més ara que fa poc han renovat el web) o buscar una cosa més completa.

Mirant per aquí i per allà, i pensant en una solució més definitiva, mʼhe decidit pel Garmin Forerunner® 310XT. La tocada de nassos és que necessito també nou pulsòmetre perquè cada ʼparatu disposa d'una tecnologia inalàmbrica diferent i els Garmin utilitzen ANT+ mentre que Polar WIND, tot i que la versió que tenia era específica per lʼiPod nano (iPhone també) de 5 KHz (em sembla recordar)... en fi, una despesa més, però ara ja la definitiva... espero. El nou pulsòmetre mʼarriba demà per missatgeria.

De moment ja lʼhe provat i he sincronitzat carreres amb el GPS i el plànol corresponent. Com també és waterproof no patiré per si es mulla amb massa suor... Ara lʼestic provant i acabant de personalitzar: amb ritme i pulsacions en tindria prou (necessito els números ben grans perquè la vista comença a fallar estrepitosament, especialment en les hores que la llum comença a faltar), perquè el kilometratge meʼl va indicant com si fossin voltes (volta 1: 1 km; volta 2: 2 km; ...) i els km finals fets ja els sé abans de començar pel circuit plantejat i lʼentrenament pautat.

El que està bé és que, fins ara, lʼiPod nano mʼenganyava perquè no tenia el podòmetre ben calibrat doncs per cada km que feia amb lʼiPod nano, feia 1050 m reals i naturalment els ritmes indicats eren més lents dels reals... per això la sorpresa del dia de la cursa del 10K quan tot i marcar-me ritmes de 5:10 min/km (a lʼiPod nano) la mitja final real va ser de 4:55 min/km i vaig baixar dels 50ʼ en els 10K. I ara com el GPS no menteix sembla que vagi més ràpid... almenys així ho indiquen els ritmes marcats.

Ara caldrà importar/exportar les dades de Nike+ a Garmin i al revés, però de moment encara no és possible, perquè les solucions que hi havien fins ara no tenien en compte el nou web i hi haurà un temps dʼimpàs fins que ho pugui fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada