Bloc personal,

dissabte, 11 d’octubre del 2014

Gremlins (1984)




[74]

L’important és el “contexte”…

Sincerament, mai he tingut un record especial d’aquesta pel·lícula… tot i que en el seu moment em va agradar mai l’he tingut idealitzada. Però veure aquesta pel·lícula en un contexte totalment diferent de l’original, pot fer canviar-ne substancialment l’apreciació que sempre n’havia tingut:
  • Veure la pel·lícula dins el 47è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya - Sitges 2014 commemorant el 30è aniversari de la pel·lícula: 30 anys… es diu aviat!
  • Estar present, sense saber-ho amb anterioritat, a l’entrega del Premi Màquina del Temps 2014 a l’actor Dick Miller (85 anys) un dels actors de repartiment de totes les pel·lícules de Joe Dante (és un mecànic amb idees conspiranoiques que apareix arreglant un cotxe i emborratxant-se al bar abans de ser atropellat pels gremlins desbocats).
  • Estar present, també sense saber-ho, en la presència del director de la pel·lícula Joe Dante i permetre que, davant de tothom, tingui els nassos de tirar-li un rajolí d’aigua d’una ampolla a Gizmo (el gremlin original de tots els gremlins). Per sort no s’ha reproduit… ;-)
  • Veure la pel·lícula original restaurada i en unes condicions tècniques molt superiors a moltes de les pel·lícules gravades digitalment de l’actualitat. En versió original subtitulada.
  • Ser partícep de tot aquest conjunt de “friquisme”, de gent aplaudint enmig de la pel·lícula en determinades seqüències o en el moment que sortia un títol de crèdit a la pantalla i, el més important de tot, gaudir de l’espectacle amb la millor companyia.

Tot plegat fan que una pel·lícula “normaleta” en el seu dia, s’hagi convertit avui en dia en una pel·lícula de culte i una millor experiència (molt bon regal d’aniversari).



IMDb (6,2):
“Un noi trenca inadvertidament 3 regles importants relatives a la seva nova mascota i desencadena una horda de monstres malèvolament entremaliats en un petit poble.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada