Bloc personal,

diumenge, 20 de gener del 2019

From Dusk Till Dawn (1996)

[685]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Robert Rodriguez
Guió: Robert Kurtzman, Quentin Tarantino
Actors: Harvey Keitel, George Clooney, Juliette Lewis

[ Acció, crim, terror ] 1h 48min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Dos delinqüents i els seus ostatges, sense saber-ho, busquen refugi temporal en una parada de camions poblada per vampirs, amb resultats caòtics.”

Crítica

Genial!

La veritat, una petita obra mestra, de la que no n’era conscient. La pel·lícula, per a mi, té tres parts. En la primera, la part més normal, de la que només destaquen els papers histriònics dels dos germans, hi ha la presentació dels personatges de la que m’ha fascinat la il·luminació tan ben parida. En la segona, la de la conya, on comencen els disbarats de vampirs, zombis i demés bestieses. I en la tercera, en la que ja no saben què més fer i comença una aventura sense cap objectiu clar, només el de passar l’estona, però fianlment sembla més per omplir que per altra cosa.

M’ha sorprès veure actors tan coneguts tan joves… justament s’acaben de celebrar els 20 anys de l’estrena de la pel·lícula… Com passa el temps!

Resum (amb espòilers)

Dos germans que han escapat de la presó i porten a sobre el botí d’un robatori, comencen a fer bestiesss per culpa del germà esquizofrènic que no té problemes en matar algú perquè l’ha mirat malament. En la seva fugida, maten un policia i l’amo d’una botiga enmig de la carretera.

S’amaguen temporalment en un motel de carretera, quan apareix un ex-predicador amb els seus dos fills dalt d’una autocaravana i els segresta per tal de poder passar la frontera amb Mèxic. Ho aconsegueixen i, per fer temps fins la matinada que és quan arriba el seu contacte, prenen unes copes en un local de carretera.

Quan l’espectacle del local ja està en marxa i busquen més brega de la convenient, descobreixen que el local és un antre de vampirs que esperen el sopar cada nit de camioners i motoristes. Els dos germans i la família del predicador, conjuntament amb algun altre personatge que ha passat la nit en el local, comencen a matar un per un tots els vampirs. Un cop morts, però, els humans que han mort, reviuen com zombis i també intenten matar-los. Finalment un eixam de ratpenats entra al local per acabar amb els pocs supervivents, però es desfan d’ells tot i que, finalment, només en surten vius el germà lladre i la filla.

A fora els espera el contacte, el lladre se’n va amb ell i la filla marxa amb l’autocaravana i un bon feix de bitllets quan, en el darrer pla, es pot veure que el bar de carretera era la cúspide d’una piràmide asteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada