Bloc personal,

diumenge, 20 de gener del 2019

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)

[686]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Neil Jordan
Guió: Anne Rice
Actors: Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas

[ Drama, terror ] 2h 3min

Sinopsi

IMDb (valoració):
“Un vampir explica la seva història de vida èpica: amor, traïció, soledat i fam.”

Crítica

Una altra obra mestra…

És d’aquestes pel·lícules que, quan la vaig veure per primer cop, vaig dir: està bé. Però realment està bastant més que bé. Està molt ben feta i val la pena el seu revisionat.

Francament, el millor actor… la Kirsten Dunst amb diferència. Que per l’època, la recordo en un parell de capítols d’Star Trek. I de gran la recordo més per Fargo que per altres pel·lícules d’èxit.

No recordava ben bé el final i, la veritat, m’ha decepcionat una mica.

Resum (amb espòilers)

Un terratinent de Nova Orleans, Louis, en perdre la dona i la filla, desitja morir, moment en el qual apareix un vampir, Lestat, i el converteix. A partir d’aquí tot serà patiment perquè, davant la necessitat d’alimentar-se sang viva, vol mantindre la seva humanitat i no vol matar ningú.

En el moment que més s’allunya del seu mentor, aquest li para una trampa perquè acabi alimentant-se d’humans i converteix en vampir una nena a la que ell ja havia donat per morta, Clàudia. Aquesta nena no envelleix mai, però passen els anys i n’està farta de qui els ha convertit, així que el degolla i llencen el seu cos al pantà amb els cocodrils.

Quan estan a punt d’embarcar cap Europa per saber si hi han més immortals com ells, Lestat apareix malferit però “viu” i, per defensar-se, el cremen.

A Europa no troben ningú i, quan ja ho donaven tot per perdut, a París se’ls presenta Armand, el “convertidor” del seu mentor. No obstant això, els demés vampirs, tot llegint la seva ment, saben que han mort un vampir i volen vengar-lo cremant amb raigs de sol la nena i tancar per tota l’eternitat Louis en un taüd. Armand salva el vampir, però la nena s’ha cremat.

Louis venja la mort de la nena i crema tots els vampirs i surt al carrer a esperar la sortida del sol, però Armand el salva. Armand el vol al seu costat, però Louis se’n torna a EE.UU. En arribar a Nova Orleans, olora carn morta i atret per aquesta olor descobreix que el seu mentor encara és viu, desfigurat però viu.

Louis ho explica tot a un periodista i quan aquest li demana que el converteixi marxa sense donar més explicacions, frustrat perquè no ha entès res. El periodista torna a casa amb el material ben gravat quan, al cotxe, és assaltat per Lestat molt recuperat i amb ganes de continuar donant canya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada