Bloc personal,

dijous, 17 de gener del 2019

Sharp Objects (2018) S01

[75]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Marti Noxon
Actors: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina

[ Crim, drama, misteri ] 8 capítols de 49-61 minuts

Sinopsi

IMDb (8,2):
“Una periodista s’enfrontaals dimonis psicològics del seu passat quan torna a la seva ciutat natal per cobrir un assassinat violent.”

Crítica

Boníssima… llàstima del final “inesperat”.

Ha valgut molt la pena. M’ha agradat molt. És una sèrie molt visual, de mostrar records amb secuències de imatges ben curtes. I està molt, molt ben feta. Ara, això sí, és lenta, molt lenta. S’ha de saber dossificar, perquè si no també cansa. Tot és trobar-li el seu punt… El que no m’ha acabat d’agradar ha estat el gir final “inesperat”… que estava cantat que passaria alguna cosa… ;-)

Curiosa la traducció a l’espanyol (Heridas abiertas), que no havia vist fins ara i bastant més descriptiva que el títol en anglès (Sharp Objects = “Objectes esmolats”).

Resum (amb espòilers)

Una periodista alcohòlica és “obligada” pel director del seu diari –per tal que posi una mica d’ordre a la seva vida– a cobrir un assassinat i la desparació d’una nena en el poble on es va criar de petita i va patir tota sèrie de traumes que, a dia d’avui, encara duren començant per la mort de la seva germana i la dominació autoritària de la seva mare.

Mica en mica, a través de flash-backs, es va coneixent la història de la periodista quan era jove i s’explica com va morir la seva germana, alhora que investiga la mort de les dues noies, les històries personals dels sospitosos (el germà d’una de les víctimes i el pare d’una altra) en un poble amb un calor terrible constant, que es dedica a la indústria porcina. Apareixen també, a destacar, l’investigador que ve de fora i el sherif de l’oficina local. El poble sencer sembla estar control·lat per la mare de la periodista que és la propietària de la majoria de granjes de porcs i viu en una casa luxosa i sense aire condicionat… ;-)

Abans que morís la seva germana, la mare es va casar amb un altre home i va tenir també una filla, ara joveneta, de l’edat de les noies mortes.

Al gra: l’assassí és la mare, que busca cuidar de les seves filles donant-lis medicaments enverinats, amb el consentiment del seu home i algun veí més del poble que sap o s’ensuma alguna cosa. La periodista, que també té traumes importants fins el punt que acaba alcoholitzada i amb cicatrius per tot el cos autoinfringint-se dolor, ho acaba descobrint gairebé al final, quan està a punt de matar la seva germanastra. Ella s’ofereix a que la cuidi, matant-la, però avisant al seu editor que és qui finalment la salva.

El final “inesperat” és que la germanastra també hi tenia alguna cosa a veure amb les morts, doncs les dents arrancades a una de les nenes mortes, les utilitza per fer el terra d’ivori de la seva casa de nines que imita la casa gran original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada