Bloc personal,

divendres, 3 de maig del 2019

Captain Marvel (2019)

[717]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Anna Boden, Ryan Fleck
Guió: Anna Boden, Ryan Fleck
Actors: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 2h 3min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Carol Danvers es converteix en una de les heroïnes més poderosos de l’univers quan la Terra es embolicada enmig d’una guerra galàctica entre dues races alienígenes.”

Crítica

Capitana Marvel i Nick Fury, el biopic…

La veritat és que em pensava que seria realment fabulosa, millor del que podria semblar a primer cop d’ull, però, al final, sense ser cap decepció, ha estat bastant normaleta. S’hagués pogut titular Capitana Marvel i Nick Fury, el biopic;-)

És la peça clau (una de les peces claus) per poder desenvolupar formalment la tercera part de The Avengers. Aquí queden explicades les picades d’ullet de les escenes post-crèdit de The Avengers 2 i, tot i explicar el perquè i com sorgeix aquesta nova heroïna, potser gairebé més important és justificar l’omnipresència de Nick Fury a tot arreu.

Ha estat una pel·lícula mesurada, sense accions desmesuradament estrafalàries i ben feta. A mi m’ha agradat.

Resum (amb espòilers)

Carol Danvers és una noia humana que, en la dècada dels anys noranta, coneix una científica amb la que col·labora pilotant un avió de proves fins que acaba descobrint que la científica no és humana, és una kree que s’ha adonat, tard, que està en el bàndol equivocat en una guerra contra els krull i ha desenvolupat una nau amb capacitat de volar a la velocitat de la llum que pot acabar decidint el final de la guerra.

Per evitar que aquesta nau caigui en mans dels seus congèneres intenta destruir-la, però acaba morint. És Danvers qui la destrueix i, accidentalment, absorbeix tota la seva energia dotant-la d’un poder que ni ella és capaç de controlar. Al mateix temps que passa això, perd la memòria i és portada al planeta dels kree on és enganyada i adiestrada per, utilitzant la seva tecnologia, un dia fer-ne servir aquest poder que té dintre. És rebatejada com Vers, perquè és l’única part de la xap identificativa que n’ha quedat sencera.

Mentrestant és enviada en una missió de guerra contra els krull, dels que sempre ha pensat que eren l’enemic terrorista, i acaba parant a la Terra on intenta fugir primer i lluitar després contra els krull, fins que finalment n’acaba coneixent la veritat.

Quan arriben els kree que pensava amb anterioritat que eren els bons, sabent-ne la veritat, comença mica en mica a dominar els seus poders fins el punt de demostrar que és pràcticament invencible. Acaba ajudant als krull a trobar un nou planeta on viure i li dona a Nick Fury, co-protagonista en tot moment de la història, un busca intergal·làctic per, en moment de necessitat, l’avisi per tornar a la Terra a ajudar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada