Bloc personal,

dimecres, 1 de maig del 2019

Gunnm (Battle Angel Alita) 7 (1994)

[115]

Valoració



Fitxa tècnica

Yukito Kishiro (guió, dibuix i tinta)
(Gunnm - Battle Angel Alita)

[ Manga seinen, cyberpunk, postapocalíptic, ciència ficció ] (ed. 2018)
Ivréa

6 capítols (36-31) - 230 pàgines - 128 x 180 mm (15 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Al segle 26 la Terra està devastada i serveix merament d’abocador d’escombreries per a la població de Salem, la ciutat flotant a la qual van poder emigrar només els privilegiats. La protagonista, Gally, és una cyborg les restes de la qual apareixen en un desballestament. Encara li funciona el cap però no té memòria de la seva vida anterior. Ido, un científic idealista però pragmàtic, la reconstrueix i li dona un nou cos. A Gally se li complica una mica la seva nova vida quan descobreix que Ido és un caça-recompenses (d’alguna manera ha de pagar-se els recanvis) i decideix ser-ho ella també. Encara que sigui amnèsica manté intactes els seus reflexos i memòria muscular, sent una gran lluitadora. Al mateix temps que fa amics i enemics, que voldran portar-la a la ciutat del cel o esquarterar-la segons el cas, Gally va descobrint com funciona el món i quin serà el seu lloc en aquest… o en un altre.”

Crítica

Millorant i perfeccionant la tècnica…

Com ja he comentat anteriorment, a nivell argumental ja he perdut l’interès, però haig de reconèixer la gran qualitat tècnica de l’obra.

Resum (amb espòilers)

Al desert, i assessorada des de Salem per la “teleoperadora” Lou, Gally s’enfronta, un darrera de l’altre, a tot tipus de dolentots. Ara ha topat amb un grup que té segrestat una noia joveneta… que és justament el nadó de la que se’n va fer càrrec quan va perdre els seus pares i amb la que començarà a viure noves aventures, Koyomi.

Tot fugint d’una batalla per tal de salvar Koyomi coneix Kaos, un habitant de Salem que té el poder de la psicometria i que serà la pista per saber on localitzar Desty Nova i Ido. Kaos es dedica a enviar missatges a través de la ràdio, però té una doble cara… De fet en ell està Barjack que ha estat a punt de destruir Gally i aquesta també ha estat a punt de morir fins que ha rebut l’ajuda de Lou i quan ja té a Barjack al punt de mira per destruir-lo, Koyomi l’atura.

Això ho descobreix al final del volum, quan Kaos perd el coneixement, la caravana és destruïda i tots els seus ocupants han estat assassinats, perquè Barjack ha prés la consciència al cos de Kaos. En un últim combat en el que sembla que només un dels dos sobreviurà, una riuada s’emporta tots dos, però és Gally qui acaba salvant el cos inconscient de Kaos per tal de poder trobar Desty Nova i Ido.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada