Bloc personal,

dijous, 11 d’abril del 2019

Gunnm (Battle Angel Alita) 6 (1994)

[114]

Valoració



Fitxa tècnica

Yukito Kishiro (guió, dibuix i tinta)
(Gunnm - Battle Angel Alita)

[ Manga seinen, cyberpunk, postapocalíptic, ciència ficció ] (ed. 2018)
Ivréa

6 capítols (30-35) - 226 pàgines - 128 x 180 mm (15 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Al segle 26 la Terra està devastada i serveix merament d’abocador d’escombreries per a la població de Salem, la ciutat flotant a la qual van poder emigrar només els privilegiats. La protagonista, Gally, és una cyborg les restes de la qual apareixen en un desballestament. Encara li funciona el cap però no té memòria de la seva vida anterior. Ido, un científic idealista però pragmàtic, la reconstrueix i li dona un nou cos. A Gally se li complica una mica la seva nova vida quan descobreix que Ido és un caça-recompenses (d’alguna manera ha de pagar-se els recanvis) i decideix ser-ho ella també. Encara que sigui amnèsica manté intactes els seus reflexos i memòria muscular, sent una gran lluitadora. Al mateix temps que fa amics i enemics, que voldran portar-la a la ciutat del cel o esquarterar-la segons el cas, Gally va descobrint com funciona el món i quin serà el seu lloc en aquest… o en un altre.”

Crítica

Definitivament, el Moebius japonès…

Si haig de ser sincer, després d’haver vist la pel·lícula i per circumstàncies personals per trobar temps per dedicar-li, he perdut bastant interès, però reconec que, conforme es van succeint els capítols, la història es va reinventant i ho fa amb ganes.

Resum (amb espòilers)

Després d’haver estat pràcticament destruïda en l’última missió contra Zaplan, gent de Salem n’ha recollit les restes i li proposen de treballar per a ells com a agent Tuned #1, per la qual cosa la proveirian d’un cos especial i tot el suport logístic. La seva principal missió és capturar un científic anomenat Desty Nova…

Finalment accepta i acaba coneixent un humà sense implants cyborg, però que és suficientment ràpid com per enfrontar-s’hi, anomenat Fogya Fore. Després d’unes quantes batuses en les que un salva a l’altre i viceversa, acaben enamorant-se. De passada també coneixem el Doctor Russell, que està per sobre del director que ha proposat la nova feina Gally.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada