Bloc personal,

dilluns, 8 d’abril del 2019

Gunnm (Battle Angel Alita) 5 (1993)

[113]

Valoració



Fitxa tècnica

Yukito Kishiro (guió, dibuix i tinta)
(Gunnm - Battle Angel Alita)

[ Manga seinen, cyberpunk, postapocalíptic, ciència ficció ] (ed. 2018)
Ivréa

7 capítols (23-29) - 218 pàgines - 128 x 180 mm (14 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Al segle 26 la Terra està devastada i serveix merament d’abocador d’escombreries per a la població de Salem, la ciutat flotant a la qual van poder emigrar només els privilegiats. La protagonista, Gally, és una cyborg les restes de la qual apareixen en un desballestament. Encara li funciona el cap però no té memòria de la seva vida anterior. Ido, un científic idealista però pragmàtic, la reconstrueix i li dona un nou cos. A Gally se li complica una mica la seva nova vida quan descobreix que Ido és un caça-recompenses (d’alguna manera ha de pagar-se els recanvis) i decideix ser-ho ella també. Encara que sigui amnèsica manté intactes els seus reflexos i memòria muscular, sent una gran lluitadora. Al mateix temps que fa amics i enemics, que voldran portar-la a la ciutat del cel o esquarterar-la segons el cas, Gally va descobrint com funciona el món i quin serà el seu lloc en aquest… o en un altre.”

Crítica

Em recorden tantes coses de Moebius…

Salvant les distàncies geogràfiques i els estils diferents, hi han massa detalls que no fan més que recordar-me Moebius.

Resum (amb espòilers)

Hi ha un dolent, molt dolent Zapan. Gally es fa amiga d’un caçarecompenses amb gossos cibernètics. Entre els dos acaben amb el dolent. Són moments de certa calma i felicitat.

Ido ha localitzat el comprador del cos de Berserker i es dirigeix a casa del comprador. El comprador és un llunàtic de Salem, Desty Nova, que ha posat les restes de Zapan en el cos de Berserker i, descontrol·lat, destrueix la casa de Desty Nova.

Intrigada per la tardança d’Ido, Gally s’acosta a la casa de Desty Nova i aquest li ensenya una caixa amb el cap d’Ido i mata tothom que se li posa per davant. De fet, al estar reconstituïts amb tecnologia nanobot, es recuperen més aviat. Desty Nova li promet que tornarà Ido a la vida.

Mentrestant, el Berserker/Zapan busca Gally per venjar-se i hi ha una lluita la bar on estan tots els seus amics, fins el punt de deixar-ho tot destruït. Els seus amics, però, han pogut escapar per les clavegueres.

La ciutat se li gira en contra, perquè la seva sola presència crida al caos i l’acaben forçant a fugir. En realitat Gally li para una trampa a Zapan de la que ningú dels dos en surt ben parat, però almenys sabem que Gally, tot i faltar-li braços i cames, segueix viva.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada