Bloc personal,

dimarts, 9 d’abril del 2019

Reservoir Dogs (1992)

[704]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Quentin Tarantino
Guió: Quentin Tarantino
Actors: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi, Lawrence Tierney, Quentin Tarantino

[ Crim, drama, thriller ] 1h 39min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Quan un senzill atracament de joies va malament, els criminals supervivents comencen a sospitar que un d’ells és un delator de la policia.”

Crítica

No l’havia vista mai!

Curiós, però real. N’he sentit a parlar infinitat de vegades, però mai l’havia vista. No recordo ni haver-ne vist un fragment.

Ara que ja està mitificada era un bon moment per veure-la i, la veritat, està molt bé, però “no n’hi ha per tant”… Per qui en sigui seguidor de l’obra de Tarantino és una obra clau i, també cal dir-ho, té moltes coses positives i aporta noves maneres d’enfocar una pel·lícula d’aquest tipus, però, a mi, tot i el gir “inesperat” del final, tampoc em diu res… Curiositat, això sí! Això sempre!

Resum (amb espòilers)

Un grup d’atracadors que, en principi, no es coneixen entre ells i per la qual cosa fan servir noms de colors per dirigir-se entre ells, atraquen una joieria en el que hauria d’haver estat un atracament fàcil, però un dels components de la banda que ha estat a la pressó per encobrir el cap de l’operació, comença a disparar indiscriminadament contra els civils.

Amb els primers trets apareix la policia i els trets es multipliquen i, poca estona després, apareix més policia. Els últims policies que apareixen hi acudeixen en sentir l’alarma, però els primers estaven esperant, perquè algú de la banda els ha delatat. Tot això no es veu. És explicat per diàlegs en el que hagués pogut estar una obra de teatre amb un sol escenari, doncs tot es produeix amb un sol decorat.

Al final sí hi havia un policia infiltrat, el primer personatge que apareix, amb una ferida de bala que, sense atenció mèdica, acabarà mort. Mentre van apareixent els diferents membres de la banda (alguns han mort al tiroteig) anem coneixent els precedents de cadascun i com han arribat a aquest atracament.

Finalment, tothom desconfia de tothom, i, en un final èpic després de matar el psicòpata que ha disparat als civils a la joieria i ha torturat un policia ostatge, tots es maten entre tots. Només en queda un de viu que fuig amb les joies, però és atrapat per la policia en sortir i algun malferit que també acaba mort. No se sap si el policia malferit del principi és viu o ha mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada