Bloc personal,

dilluns, 22 d’abril del 2019

Pacific Rim: Uprising (2018)

[716]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steven S. DeKnight
Guió: Steven S. DeKnight, Emily Carmichael
Actors: John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 51min

Sinopsi

IMDb (5,6):
“Jake Pentecost, fill de Stacker Pentecost, es reuneix amb Mako Mori per dirigir una nova generació de pilots de Jaeger, inclòs el rival de Lambert i la pirata informàtica Amara de 15 anys, contra una nova amenaça de Kaiju.”

Crítica

Doncs a mi m’ha agradat…

La temàtica mecha (Transformers, Mazinger Z…) no m’agrada especialment. És més, em carrega farregosament… De fet, la primera part d’aquesta pel·lícula no em va dir res. Però aquesta, justament, la trobo molt ben treballada a tots nivells.

Un cop tens els codis de llenguatge de cada gènere –de la mateixa manera que cal conèixer Marvel perquè t’agradi, per exemple– tot s’entén millor i entra més bé. Si a sobre està ben fet, cal reconèixer-ho.

Injustament infravalorada a IMDb, a mi m’ha agradat!

Resum (amb espòilers)

Un noieta ha construit un Jagger petit, però funciona. Pentecost, fill del que va lluitar en l’útima guerra contra els Kaiju, es dedica al contraban. Per qüestions de l’atzar són capturats junts i obligats a fer de cadets a l’escola de pilots Jagger.

Mentrestant la propietària de l’empresa de Jaggers està construint nous droides amb un únic conductor molt més moderns, per suplantar tots els que hi havien en circulació, que necessiten dos conductors, ajudada per un cientíc que ha estat compartint pensaments amb les restes del cervell d’un Kaiju/precursor, està obsessionat en que tornin el Kaijus per destruir-hi la vida i per preparar el planeta per la tornada dels precursos.

Just enmig del desplegament dels nous Jagger, n’activa part biològica dels Kaijus que havia implanta, tot deixant de fer cas als conductors, destruint instal·lacions i Jaggers i intenten obrir les bretxes perquè entrin, de nou, els Kaiju.

Just a temps aconsegueixen destruir aquests nous Jagger i tanquen les bretxes. Tres Kaijus, però, han atravessat les bretxes i es dirigeixen al mont Fuji per activar el volcà que, per efecte hivernacle, acabarà amb la vida al planeta.

La noieta i Pentecost reconstruexien tres Jagger i intenten aturar els Kaijus en una batalla final enmig de Tòquio. L’últim quan pràcticament entrava dins el volcà Fuji. I “colorín, colorado, este cuento ya se ha acabado”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada