Bloc personal,

dimarts, 25 de desembre del 2018

Gunnm (Battle Angel Alita) 3 (1992)

[107]

Valoració




Fitxa tècnica

Yukito Kishiro (guió, dibuix i tinta)
(Gunnm - Battle Angel Alita)

[ Manga seinen, cyberpunk, postapocalíptic, ciència ficció ] (ed. 2018)
Ivréa

6 capítols (12-17) - 214 pàgines - 128 x 180 mm (14 mm gruix)

Sinopsi

Whakoom:
“Al segle 26 la Terra està devastada i serveix merament d’abocador d’escombreries per a la població de Salem, la ciutat flotant a la qual van poder emigrar només els privilegiats. La protagonista, Gally, és una cyborg les restes de la qual apareixen en un desballestament. Encara li funciona el cap però no té memòria de la seva vida anterior. Ido, un científic idealista però pragmàtic, la reconstrueix i li dona un nou cos. A Gally se li complica una mica la seva nova vida quan descobreix que Ido és un caça-recompenses (d’alguna manera ha de pagar-se els recanvis) i decideix ser-ho ella també. Encara que sigui amnèsica manté intactes els seus reflexos i memòria muscular, sent una gran lluitadora. Al mateix temps que fa amics i enemics, que voldran portar-la a la ciutat del cel o esquarterar-la segons el cas, Gally va descobrint com funciona el món i quin serà el seu lloc en aquest… o en un altre.”

Crítica

Ara em comença a agradar…

Mira que havia dit que els manga de lluita no em deien res, però el que és cert és que, en aquest tercer volum, la història canvia notablement i, en comptes de centrar-se en lluites violentes personals, entra en la fase de competició: el Motorball. I tot i que no deixen de ser lluites, la manera d’explicar-les és diferent… també gràficament diria, tot i que aquest comentari potser és més subjectiu que realment objectiu. Fins i tot el personatge principal sembla un altre (a part del canvi d’actitud)…

Resum (amb espòilers)

Gally i Yugo perdonen la vida a Vector, però Yugo, desencantat d’adonar-se que ha estat vivint una gran mentida, fuig. Gally el segueix, però el perd fins que descobreix que Yugo està pujant pels cables que porten a la ciutat flotant Salem. Cables que, per altra banda, tenen un sistema de protecció contra rates amb uns anells en forma de serra que, periòdicament, baixen. Yugo els va sortejant un per un i continua pujant amb lleugers desperfectes en el seu cos cibernètic. Gally va a rescatar-lo, però Yugo, embogit, vol continuar pujant. L’últim anell-serra l’ha deixat bastant tocat i, tot i que Gally fa el possible per salvar-lo, acaba caient al buit.

En aquest moment Gally deixa de ser la noia que era fins ara i canvia l’actitud. Despareix i Ido no en sap res d’ella. Un parell d’excompetidors de Motorball de tercera li han fet modificacions perquè pugui competir a la lliga. Les victòries són sempre aplastants. No té rival. Sempre s’avança.

Ivo, preocupat, deambula pels carrers pensant-hi quan sent els crits d’una noia que està sent atacada. Sense armes els elimina i la noia li dona les gràcies. Explica que el seu germà és campió de primera divisió i per mostrar-li què és el Motorball el porta a veure una carrera on acaba descobrint què se n’havia fet de Gally. Ajuda al campió en un moment de baixona i descobreix que li han fet modificacions cerebrals amb tecnologia de Salem i pensa que amb això podrà recuperar Gally.

Mentrestant Gally competirà a segona divisió, però ho vol fer amb el número 99 i per això li ha de prendre en combat al seu propietari. Ho aconsegueix amb relativa facilitat i, a més, es fa amic de l’anterior propietari del número.

Gally i els mecànics excompetidors que l’han fet arribar on és ara es troben amb la noia que va salva Ido, el seu germà campió imbatible de primera divisió i el mateix Ido fent veure –amb certa rancúnia– que no es coneixen. Gally el repte a un pols. El duel acaba en taules amb Gally bastant “perjudicada” en un braç, però segurament hagués acabat guanyat tot i que l’únic que se n’ha adonat és el campió. Accepta un duel en pista segons el protocol establert per competidors de diferents lligues: el campió de primera divisó contra una selecció de cinc –Gally inclosa– de segona divisió.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada