Bloc personal,

dilluns, 31 de desembre del 2018

My Friend Dahmer (2017)

[680]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Marc Meyers
Guió: Marc Meyers, John Backderf (novel·la)
Actors: Ross Lynch, Alex Wolff, Anne Heche

[ Biografia, drama, terror ] 1h 47min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Un jove Jeffrey Dahmer lluita per pertànyer a l'escola secundària.”

Crítica

No entenc res…

No entenc per què es fa una pel·lícula d’aquesta temàtica, ni per què la “mentalitat americana” té tantes ganes d’analitzar la gent diferent i etiquetar-ho tot, ni entenc la missió d’aquesta pel·lícula. Tota la pel·lícula, que no deixen de ser petites pinzellades de la personalitat d’un individiu desequilibrat, imatges per altra banda interessades, calia puntualitzar-ho, no tenen gairebé cap explicació. Només s’expliquen en les línies impresses en blanc sobre negre al final de la pel·lícula explicant que el protagonista va confessar haver matat disset persones. En fi… tot malament. Ni coherència argumentativa ni res…

Nota: sembla que als EE.UU. és un dels assassins en sèrie més coneguts. La pel·lícula explica l’adolescència d’aquest psicòpata, abans del seu primer assassinat, i intenta explicar com s’arriba a ser assassí en sèrie. Aquí el problema de base de la pel·lícula: això no té explicació formal i menys amb una pel·lícula així! Sí era homosexual i va ser conegut per desmembrar els cossos dels joves assassinats (menors d’edat), la pràctica del canibalisme i necrofília. Ja havien fet una pel·lícula de la seva vida el 2002 i l’actor que el va interpretar es va fer molt conegut: era l’actor que fa d’Ull de Falcó dels Vengadors.

Resum (amb espòilers)

Un estudiant que està a punt de graduar-se de secundària amb problemes emocionals que li costa molt relacionar-se amb altres companys i que també té problemes familiars a casa, intenta encaixar amb quatre amics que l’únic que volen es riure una mica i passar l’estona. Així que comença a fer el tonto davant de tothom per fer riure i encaixar en el grup.

Per altra banda, la seva mare, amb antecedents mentals i un tractament que ha deixat de prendre, es divorcia del seu pare i les discussions semblen afectar-lo bastant. A això cal sumar-li cert interès per la biologia, per la qual cosa es dedica a desfer la carn en àcid d’animals morts que es va trobant per netejar-ne els ossos. I finalment una tendència homosexual… s’intueix… encara que ben bé podria ser just el contrari: homofòbia.

Coneixem la vida d’un jove estudiant de secundària bastant solitari que, sembla, va saltar a les pàgines dels diaris quan, anys després, va confessar haver matat disset persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada