Bloc personal,

diumenge, 9 de desembre del 2018

The Haunting of Hill House (2018) S01

[74]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Mike Flanagan
Actors: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas

[ Drama, terror, misteri ] 10 capítols de 42-71 minuts

Sinopsi

IMDb (8,8):
“Parpellejant entre el passat i el present, una família fracturada s’enfronta a memòries inquietants de la vella casa i els freds esdeveniments que els van fer fugir.”

Crítica

Boníssima… amb algunes coses “criticables”…

Sí, té les seves cosetes, alguns diàlegs forçats per justificar la trama, potser en un moment que no calia, però és que la història val la pena i la intriga i la sorpresa hi són fins al final. A nivell narratiu molt ben feta, tot i que, com dic, té errades… Per exemple, el capítol que tot ell està rodat pràcticament en un sol pla, algunes situacions estan forçades i, potser també perquè ja estem acostumats a veure aquesta “novetat”, se li veu falta de credibilitat, però, amb tot, m’ha agradat moltíssim.

La sèrie explica com una família composta per pare, mare i cinc fills –els dos últims bessons– d’edats esglaonades entre els 6 i els 14 anys (?), compra una casa vella per restaurar-la i vendre-la després per poder construir-se la seva pròpia. La mala sort fa que la casa que han comprat tingui “vida” pròpia i els acaba alterant a tots. Des d’un primer moment veiem com tenen “visions” però són atribuïbles a malsons.

Tota la sèrie va fent salts temporals constants entre l’estiu que entren a la casa i han d’acabar sortint per cames i l’edat adulta i com aquells fets els van afectar fins el dia d’avui. Cada capítol està dedicat a un dels integrants de la família, des de petits fins a grans i, mica en mica, anem coneixem més detalls intrigants de la casa i d’una sèrie de fets del tot inexplicables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada