Bloc personal,

dissabte, 15 de desembre del 2018

Lucky Luke (2009)

[672]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Huth
Guió: Sonja Shillito, James Huth
Actors: Jean Dujardin, Michaël Youn, Sylvie Testud

[ Aventura, comèdia, western ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (4,8):
“Un pistoler sense por, Lucky Luke, ha de portar la pau a Daisy Town per ordre del President.”

Crítica

Molt dolenta… i ben feta al mateix temps…

Una estètica súper treballada, però, per altra banda, sense cap sentit ni coherència.

Resum (amb espòilers)

Lucky Luke queda orfe de ben petit perquè una banda mata els seus pares. Quan creix, però, es converteix en el pistoler més ràpid de l’oest amb el mèrit de no haver matat mai a ningú.

El President, atrafegat en crear una línia de ferrocarril de costa a costa, li encarrega a Lucky Luke que porti la pau al poble on va nèixer i van matar els seus pares, ara infestat de bandolers, perquè és el punt d’unió entre els dos extrems del ferrocarril.

Al poble va tancant, un per un, tots els bandolers, però hi ha un peix gran, el mag, que li ho posa difícil. Finalment es baten en dol i Lucky Luke el mata, cosa que el portarà a deixar, per sempre més, de portar armes, la qual cosa el fa ser el centre de l’objectiu dels bandolers. Jessie James, però, el salva de la forca, conjuntament amb Calamity Jane, perquè vol entrar als llibres d’història com l’home que va matar Lucky Luke. Billie en Nen, que el tenia a la forca, s’hi apunta també.

Mentrestant el governador, amic dels seus pares, li ofereix un bitllet per anar a Europa per tal de salvar-lo. Quan està fugint, però, és atacat per Jessie James i Billie el Nen, però quan intenten matar-lo amb la seva arma se n’adona que ha estat manipulada per la noia amb la que fuig, obligada pel mag que, per altra banda, ha fingit des del principi la seva mort amb l’únic objectiu de segrestar el President primer i matar-lo després.

Lucky Luke, Calamity Jane, Jessie James i Billie el Nen travessen el dessert de Nevada on, amagat dins d’un miratge, hi ha un casino secret del mag on té segrestat el President. Després d’una batalla final a trets, detenen el mag i el governador, que semblava volia ajudar-lo, però era la mà negra que estava darrera de tot perquè volia ser President i part de la banda assassina dels seus pares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada