Bloc personal,

dissabte, 29 d’octubre de 2005

La meva primera sortida en grup

Doncs sí. Després de posposar en repetides ocasions sortides d'aquest tipus per diferentes raons (pluja, compromissos...), per fi hem pogut sortir.

Em diuen que són molt puntuals i la sortida és a 3/4 de 9 del matí a la benzinera de darrera la Citröen. Com és el dia de canvi d'hora estic especialment atent a l'hora. Arribo a lloc i hi ha un grup de moteros prenent un cafè. Pregunto si han quedat amb el Ricardo, que és l'organitzador de la sortida, i em diuen que no. Què estrany! Si són tan puntuals.

Espero i espero. Qui espera, no desespera... ;-) El Ricardo em deia que avisés al nen... o sigui al Pedro. Però dimarts és Tots Sants i hi han moltes empreses que el dilluns fan pont. Hitecsa entre elles. Jo no! :( I aquí que no apareix ningú. Mentre espero reconec al Jordi Albero, el d'AKO, amb una Harley Davison. Increïble! No ho hauria dit mai. Va a un altre motero també amb Harley. Disfressats (mai millor dit) de dalt a baix. Porta un casc de més, que entrant al bar, li dóna a una noia després d'un parell de petons. Després aquesta noia puja a la moto del company... Jo miro i observo, però no entenc res...

A la fi arriba algú que em sóna la cara. Aquest noi té una BMW 1150R. I va estar al bateig del fill del Ricardo. I en va estar parlant amb més gent de la seva afició a la moto. Llavors portava el genoll envenat perquè l'havien tirat de la moto en una rotonda... I quasi a 3/4 de 10 apareix el Ricardo... en cotxe! Venien ell i la Cristi de l'hospital de portar el nen... primer la varicel·la i després dies amb febre... total, que el nen portava tot el dia anterior amb febre, no se li baixava i van haver d'anar a l'hospital de matinada. Quan van acabar es van acostar a la benzinera, perquè ja havia avisat a uns quants però la resta no estàvem avisats. Així que allà estava ell, amb cotxe i nosaltres amb les motos. També hi ha havia una tercera moto, una Honda 600 CBR... 130CV!

El tercer era xilé i tenia una pizzeria a Sant Pere de Ribes, al costat del Can Torreta. Tots presentats, decidim esperar a que el Ricardo se'n vagi a casa i es canvi. Mentrestant la BMW 1150R, la Honda 600 CBR i jo anem a fer temps. Em diuen que tiri davant... no, no!, que sóc primerenc!. Agafem la C-246a fins Ribes, i d'allà la carretera d'Olivella direcció la N-340 carretera de l'Ordal. Allà agafem direcció Vilafranca del Penedès i d'allà a Vilanova. Està bé aquesta carretera d'Olivella: té forces curves i es poden agafar bé.

Anem a buscar el Ricardo. Ara fem el camí al revés. De Vilanova a Vilafranca. Direcció l'Ordal per la N-340 i a mig camí agafem un desviament a l'esquerra que va cap a Sant Sadurní d'Anoia. Aquesta carretera també està bé. Curves maques i poc trànsit. I a partir d'aquí, com que no coneixo gaire bé les carreteres, jo em perdo... vull dir que els vaig seguint (o millor dit, em van esperant) però no sé per on passo. M'assembla que de Sant Sadurní anem direcció Masquefa i d'allà a Sant Pere de Riudebitlles.

En un lloc o altre parem a esmorzar. No sé a quin poble estem. Entrepà de formatge i cercessa sense alcohol. 5 euros (era a repartir i van demanar algun que altre cafè). Aquí la xerrada de rigor: El xilé explica la seva vida motera. Explica que quan era jove (ara té uns 35 anys aprox.) havia fet bestiesses amb la moto. Que un cop, després d'una farra va portar una noia en moto. Només tenia un casc i li va donar a ella. En una curva va caure i la noia va anar directe amb el cap contra una pedra... sort del casc. Explica que va anar a Suïssa en moto en 20 hores. Tot seguit i sense parar. Això aquest estiu. Que anava "tallant orelles" (bonica expressió per dir que adelantava tallant la trajectòria del vehicle adelantat). A tota hòstia. Però a Suïssa la policia l'esperava al mig de la carretera tallant el trànsit. No sé quants euros de multa va haver de pagar "trinco-trinco". O pagava en efectiu o li bloquejaven la moto. I explica també que un guàrdia civil que viu a les Roquetes, motero també, i temerari (que són coses ben diferents!), que li agrada còrrer, que el que fa és doblegar la matrícula de la moto, perquè així si el paren ha de pagar 90 euros de multa, però si li fan una foto a 200 Km/h n'ha de pagar 300 i retirada de carnet. Pensat així... no està mal pensat. I al de la BMW 1150R li recriminàven que molta moto, molta moto, però que no conduia bé... que a les curves sense visibilitat les passa pel centre. És a dir, que posa la roda al centre de la carretera i allí inclinava la moto per agafar la curva. Però, és clar, si en aquella curva ve algú en sentit contrari, se l'emporta... I això en carreteres senyalitzades, que, deien, en les que no hi ha la línia al mig pintada encara era més evident. Així que explicaven que un cop es va emportar el retrovisor d'un cotxe amb el genoll... En fi... experiències d'altres que han de servir per anar encara més amb compte.

Després anem direcció la carretera de La Llacuna. Aquesta sí que és maca. A més veiem molts grups de gent amb moto. El que passa que és una carretera per fer amb calma i disfrutar-la i aquesta gent tiren com comdemnats... però em van esperant a les cruïlles. Arribem a prop de Sant Martí de Sarroca i allà m'estan esperant. D'allí cap Vilafranca i des d'allà de tornada a casa.

Ha estat molt bé. Moltes sensacions noves.

Cap comentari:

Publica un comentari