Bloc personal,

dissabte, 23 d’agost del 2014

James Morrison



Potser l’havia sentit anomenar… no ho sé… Potser quan n’hauria sentit el nom l’hauria confós amb el cantant anglès. El cas és que ara he vist aquest vídeo i he quedat gratament sorprés. M’ha agradat molt!


Això diu la wikipedia en espanyol… (en català no hi ha cap entrada):

James Morrison AM (11 de novembre de 1962, Boorowa, Nova Gal·les del Sud) és un músic multi-instrumental de jazz australià conegut per la seva interpretació de trompeta. Ha executat el saxofon soprano, alt, tenor i baríton; el clarinet, fiscorn, trompeta baixa, trombó, tuba, bombardí, contrabaix i piano. És també compositor, escrivint per a formacions de jazz de diverses grandàries i nivells professionals. Va compondre i executar la fanfàrria d'obertura dels Jocs Olímpics de Sydney 2000.

El 2009 va començar a presentar Top Gear Austràlia juntament amb Steve Pizzati i Warren Brown.
El 2012 James va ser proposat com a director artístic del Queensland Music Festival per als festivals de 2013 i 2015. El 2013, James va ingressar al Saló de la Fama Allans Billy Hyde Graeme Bell 2013 en els premis Australian Jazz Bell.

Al juliol de 2013 James va conduir la major orquestra del món en el Suncorp Stadium de Brisbane, composta per 7.224 músics.

(Morrison és conegut a Espanya per tocar l’himne espanyol incorrecte a la final de la Copa Davis a Austràlia en 2003 En lloc d’interpretar l’actual himne espanyol, la Marxa Reial, ell va interpretar l’Himne de Reg, pertanyent a la Segona República causant l’enuig del Secretari d’Estat per a l’Esport. Morrison va confirmar posteriorment que havia après per error la melodia incorrecta perquè li havien donat la partitura equivocada. Afortunadament algú va trobar ràpidament un CD amb l’himne correcte, per tranquil·litat de la delegació espanyola i permetent que el partit pogués començar.)”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada