Bloc personal,

diumenge, 24 de juny del 2018

Tomb Raider (2018)

[609]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Roar Uthaug
Guió: Geneva Robertson-Dworet, Alastair Siddons
Actors: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 58min

Sinopsi

IMDb (6,5):
“Lara Croft, la ferotge i independent filla d’un aventurer desaparegut, ha d’anar més enllà dels seus límits quan descobreix l’illa on el seu pare va desaparèixer”

Crítica

Fluixeta, però interessant…

Al principi no m’ha agradat gens i he estat a punt de puntuar-la amb un 2, però al final, veient l’esforç esmerçat i la cura pels detalls per fer-ho més semblant a les últims versions del joc, he pensat que un 3 era més just. No m’ha agradat la simplesa de la història al principi. I sí m’han agradat els moviments de l’Alicia Vikander que són molt similars al personatge del joc, els reals i els digitals. El problema és que, durant massa anys, ens hem malacostumat a l’estereotip de la voluptuosa Angelina Jolie, una Lara Croft superheroïna que sap de tot, i ara veiem una noieta fràgil que tot just està aprenent a desenvolupar-se en un món completament nou.

Resum (amb espòilers)

Després de la desaparició del seu pare, Richard Croft, Lara Croft treballa en un servei de missatgeria en bicicleta. Quan és detinguda després d’un accident de bicicletes amb un cotxe de policia, la companya de negocis del seu pare, Ana Miller, paga la fiança i l’adverteix que si no reclama la seva herència, la propietat del seu pare serà venuda. Lara accepta de mala gana i accedeix a una càmera secreta a la tomba del seu pare. Allà troba un missatge de vídeo pre-gravat del seu pare detallant la seva investigació sobre Himiko, la mítica Reina de Yamatai, que es deia que tenia el poder sobre la vida i la mort. Richard adverteix a Lara que destrueixi totes les seves investigacions, però Lara decideix no fer-ho per poder investigar més la seva desaparició.

Lara viatja a Hong Kong on contracta Lu Ren, capità del vaixell Endurance, per navegar cap al Mar del Diable i l’illa de Yamatai. La nau s’enfonsa en una tempesta violenta i Lara apareix sobre la sorra de la platja on queda inconscient. Mathias Vogel, líder d’una expedició per ubicar la tomba de Himiko, la té retinguda. L’expedició ha estat finançada per una organització ombrívola anomenada Trinity que busca aprofitar i armar el poder de Himiko. Vogel es vanaglòria de matar al seu pare i té intenció d’utilitzar la seva investigació per continuar la seva expedició. Afegeix Lara i Lu Ren als seus obrers esclaus, però aviat Lara escapa amb l’ajuda de Lu Ren. Lu Ren es queda darrere després d’haver estat ferit greument.

Lara recupera la consciència després de la nit i es veu obligada a matar a un guàrdia de la Trinitat quan és gairebé descoberta. Segueix una figura misteriosa que vagava per l’illa i descobreix que la figura és el seu pare, que es va quedar a la illa per evitar que la Trinitat trobés la tomba de Himiko. Després de que Lara el convenç que és real i no és una idea de la seva imaginació, Richard li cura les ferides. Malgrat les seves protestes, Lara marxa a recuperar la seva recerca del campament de Vogel. Lara entra en contacte amb Lu Ren i ell, juntament amb els pescadors, distreuen els homes armats que permeten a Lara infiltrar-se en el campament de la Trinitat i recuperar la recerca del seu pare. En el caos que segueix, Richard es dirigeix ​​a la tomba d’Himiko i és capturat per Vogel, que persuadeix a Lara per obrir la tomba.

El camí està farcit per una sèrie de trampes i finalment localitzen el sarcòfag de Himiko. Dos soldats de la Trinitat tracten d’eliminar el seu cadàver, però han estat infectats pel “poder” de Himiko, que en realitat tenia una malaltia tan poderosa, a la que ella era immune, que el simple contacte físic desencadena una desintegració corporal immediata i redueix els infectats a un estat semblant a un zombi agressiu. Les imatges al voltant de la tomba revelen que Himiko, que aparentment era immune al propi virus i que era portador, va venir voluntàriament a l’illa en comptes d’haver-se vist obligat, tal com ho suggerien les llegendes, sacrificant-se per contenir el virus. Vogel conclou que no pot treure el cos de Himiko i, en canvi, es prepara per tallar-li un dit, que segella en una bossa. En la confusió, Lara i Richard dominen els soldats restants, tot i que Vogel escapa i Richard es contamina. Sabent que no hi ha cura, Richard proposa destruir la tomba d’Himiko per evitar que la malaltia s’estengui per tot el món. Lara persegueix Vogel mentre Richard fa una bomba, matant-se i segellant la tomba. Lara s’enfronta a Vogel i lluiten cos a cos. Lara li posa el dit tallat de Himiko a la boca i el llança a un profund abisme a mesura que la infecció es fa càrrec. Ella s’escapa de la tomba a mesura que s’esfondra i es reuneix amb Lu Ren i els pescadors, i els comandants d’un helicòpter de la Trinitat per escapar de Yamatai.

Lara torna a Londres, on accepta formalment la seva herència i, sense adonar-se, descobreix que la companyia que pagava Trinity, Patna, és en realitat una filial de Croft Holdings. Ella procedeix a investigar més a Trinity i comença a sospitar que Ana Miller és una dels seus agents que la van manipular per acceptar la seva herència per tal que Lara signés el control de les operacions comercials de Croft Holdings quan Richard Croft va deixar de cooperar amb Trinity. Després de presenciar la crueltat de Trinity de primera mà, es prepara per a la seva propera aventura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada