Bloc personal,

dilluns, 1 d’octubre del 2018

Mazinger Z Infinity (2017)

[650]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Junji Shimizu
Guió: Takahiro Ozawa, Gô Naga (manga)
Veus de doblatge: Shotaro Morikubo, Ai Kayano, Sumire Uesaka

[ Animació, acció, ciència ficció ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (6,0):
“Quan el malvat Dr Hell ataca la Terra, el poderós mega gegant Mazinger Z es forma per detenir-lo.”

Crítica

Entre molt dolenta i evocadora de records.

La sèrie a mi em va enganxar de ben petit. Una de les poques cançons que vaig saber “treure“ d’oïda amb la flauta va ser Mazinger Z. Així que, la sèrie la tenia ben gravada a la memòria. El que no sabia era que, aquí a Espanya, dels més de 90 capítols que es van fer només se’n van emetre 25 perquè la van considerar molt violenta.

Recordo haver vist el tràiler d’aquesta pel·lícula i sortien imatges de Barcelona amb la Sagrada Família acabada. Se suposa que passa en un futur més o menys recent. Aquestes imatges són només de recolzament per indicar que ”la humanitat” es preocupa primer pels desastres del mont Fuji i després se n’alegra de ser salvats per Mazinger Z. Duren tan pocs segons que, si no t’hi fixes, no te n’adones.

Haig de dir que, tot i saber que l’anaven a estrenar, no tenia pensat veure-la. Però resulta que està disponible a YouTube i m’apareix com un suggeriment. Àudio sud-americà, això sí… ;-)

La veritat és que, segons es miri, està ben feta. Però, és clar, què pots esperar-ne d’una pel·lícula així. Simplement és un homenatge als nens que la van veure en el seu moment, ara senyors grans com jo mateix, i riure’ns dels records que retornen.

Convenientment revisada i actualitzada amb escenes 3D, efectes típics de l’anime d’avui en dia i, és clar, la dosis justa i necessària de líbido i erotisme. A destacar els monstres mecànics dolents, dels que jo ja no en recordo els noms, però n’hi havien uns quants que es van convertir en icònics.

L’èxit del manga primer i, sobretot, de la sèrie després, va donar lloc a un gènere amb nom propi, el mecha, de la que són hereus, per exemple, els Transformers.

Resum (amb espòilers)

Durant molts anys el protagonista, Koji Kabuto, es dedica a salvar la Terra, però finalment s’aparta i es converteix en científic. El seu company, Tetsuya Tsurugi, és el que ara comanda el Mazinger. De fet, hi han hagut diversos Mazinger al llarg del temps i el que comanda és lleugerament diferent. L’original està exposat en un museu. Tetsuya Tsurugi té la dona, Jun Hono, prenyada a punt de parir. Koji Kabuto i la noia, Sayama Yumi, ex-conductora d’Afrodita que ara és la cap del departament d’investigació, continuen enamorats però encara no s’han tirat els trastos. El germà petit de Koji, Shiro, també és pilot mecha (jo confonia Shiro amb Tetsuya…).

L’energia fotònica abasteix el planeta i, excavant la falda del mont Fuji, descobreixen enterrat un Mazinger Z gegant que enlloc de ser conduït per una persona, ha de ser conduït per un, ja de per sí gegant, Mazinger Z. De dintre aquesta bèstia enorme apareix una noia despullada, però sense mugrons ni vulva ;-), LISA, que acaba sent un androïde i és la clau per fer-lo funcionar.

A tot això, el doctor Hell, ajudat del comte decapitat i el baró Ashura (el dos cares, home/dona) ataquen la Terra, Kansas, i es dirigeixen a la base del mont Fuji a fer-se amb el nou Mazinger súper gegant. Com no troben la noia que els ha de permetre activar-lo, agafen Tetsuya Tsurugi amb el seu Mazinger Z i el col·loquen al lloc de comandament, sense possibilitat de moure’s, només per activar el gegant i comencen a destruir tot el que poden al mateix temps que van “robant” tota l’energia fotònica disponible.

Acabem sabent que el gegant ha aparegut dins la muntanya recentment a causa de l’existènica d’universos paral·lels i la noia androïde en realitat és la filla del protagonista que encara no ha nascut. Comença la lluita desigual entre el gegant i el Mazinger Z original que ha estat reconstruït amb una impressora 3D mecha i, just en el moment que semblava a punt de ser destruït, LISA, la noia androïde interdimensional, recull tota la energia fotònica que tot el planeta cedeix de bon grat per poder lluitar contra el doctor Hell, la transfareix a Mazinger Z, que automàticament creix de tamany al mateix que el gegant i, lluitant d’igual a igual, el derrota.

La història acaba a l’hospital, amb el protagonista recuperant-se i tots els seus amics, inclòs Tetsuya i Jun que ja han tingut el nadó, i li demana a la Sayama, la noia ex-conductora d’Afrodita, que tinguin un fill perquè la noia androïde pugui materialitzar-se i tenir un futur entre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada