Bloc personal,

diumenge, 27 de setembre del 2020

A Simple Favor (2018)

[928]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Paul Feig
Guió: Darcey Bell (novel·la), Jessica Sharzer
Actors: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding

[ Comèdia, crim, drama ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Stephanie és una mare soltera amb un vlog de criança que es fa amiga d’Emily, una dona secreta de classe alta que té un fill a la mateixa escola primària. Quan Emily desapareix, Stephanie s’encarrega d’investigar.”

Crítica

Simple, però molt entretinguda…

El final m’ha semblat una mica “rizar el rizo” i allargar-ho més del compte innecessàriament, però m’ha semblat molt correcta i, el més important, m’ha tingut entretingut i enganxat fins el final.

Resum (amb espòilers)

Stephanie Smothers (Anna Kendrick) és una mare soltera vídua que dirigeix ​​un vlog amb manualitats i receptes per a pares. Emily Nelson (Blake Lively) és directora de relacions públiques d’una empresa de moda. Les dues dones es fan amigues quan els seus fills comparteixen una cita. Més de martinis, intercanvien confessions; Stephanie admet a Emily que, quan era adolescent, va tenir relacions sexuals amb el seu germanastre Chris. Emily expressa la seva frustració per la manca d’èxit del seu marit, el professor anglès Sean Townsend (Henry Golding), i per la seva pobra situació financera.

Emily té una crisi laboral i demana a Stephanie que cuidi el seu fill mentre Sean és a Londres atenent a la seva mare ferida. Després de dos dies amb Emily sense tornar les seves trucades, Stephanie truca a l'empresari d'Emily, Dennis Nylon, i li diuen que Emily és a Miami. Després, Stephanie truca a Sean, que es posa en contacte amb la policia. Intentant solucionar la seva desaparició, Stephanie busca respostes colant-se al despatx d'Emily, on es troba amb una foto d'Emily que estava amagada al seu escriptori. Stephanie havia volgut fer volants de persones desaparegudes però no va poder trobar cap foto d’Emily fins a trobar-la; ella l’utilitza per fer els pòsters.

El detectiu Summerville informa que Emily va mentir sobre volar a Miami i que va llogar un cotxe. Un fan del vlog de Stephanie informa que va veure Emily a Michigan i que el cotxe d’Emily es va descobrir prop d’un campament d’estiu on la policia troba el seu cos ofegat al llac. Stephanie i Sean relacionen el seu dolor compartit i comencen una relació sexual. Més tard, el detectiu Summerville revela a Stephanie que Emily tenia greus danys hepàtics, una gran quantitat d'heroïna al seu sistema i que Sean havia contractat recentment una pòlissa d'assegurança de vida de 4 milions de dòlars a Emily.

Emily, viva i amagada, envia a Stephanie un missatge insultant sobre la seva prova amb el seu germanastre, fent que Stephanie recordi com el seu difunt marit, Davis, sospitava de la seva infidelitat i pot haver causat intencionadament l'accident de trànsit que va causar tant la seva com la seva meitat. -vides del germà. Stephanie investiga el passat d'Emily, parlant amb Diana Hyland, una artista que va pintar un retrat d'Emily. Diana diu que la noia del quadre és Claudia, la seva musa, i la descriu com una estafadora que va desaparèixer. Stephanie pregunta sobre Michigan i Diana proporciona informació que la condueix a un anuari que mostra que Emily és en realitat Hope McLanden i que té un bessó idèntic anomenat Faith McLanden. Stephanie es troba amb la mare dels bessons, Margaret, que explica que quan tenien 16 anys, els bessons van incendiar una ala de la casa i van matar el seu pare. Mentrestant, Emily sorprèn a Sean al seu restaurant favorit i li explica el seu pla de cobrar els diners de l'assegurança per resoldre els seus problemes financers i sortir del país.

Stephanie atrau l’Emily a conèixer-la a través de missatges críptics al seu vlog, donant a entendre quan estaria a la tomba d’Emily. Emily explica que ella és Hope i que ella i la seva germana van iniciar el foc per matar el seu pare abusiu. Els dos van fugir i van planejar retrobar-se més tard, però Faith no va aparèixer mai. Emily va treballar molt per construir una carrera i una família quan, 14 anys després, Faith es va posar en contacte amb ella. Ara, alcohòlica i addicta a l’heroïna, Faith va intentar fer xantatge a Emily per un milió de dòlars, amenaçant de confessar l’incendi. Després d'acceptar-se, els dos van anar a nedar al llac i Emily va ofegar Faith. Emily menteix a Stephanie, però, al·legant que Faith es va suïcidar i que Sean va planejar l'estafa de l'assegurança.

Emily s’enfada per la relació de Sean amb Stephanie, mentre que Stephanie s’enfada per l’afany de Sean a unir-se a Emily. Stephanie accepta ajudar Emily a reaparèixer al públic i emmarcar Sean fent que sembli com si hagués estat abusant d'ella. Sean és arrestat i alliberat sota fiança. Stephanie té un canvi d’opinió i posa en escena una falsa discussió amb Sean davant d’Emily per incriminar-la mentre graven els micròfons plantats per la policia. Després, Stephanie fingeix disparar a Sean. Però Emily havia predit la seva astúcia i havia trobat i desactivat els micròfons. Emily confessa els seus crims i manté la parella a punta de pistola, dient-los que els matarà i organitzarà un assassinat-suïcidi. Li dispara a Sean a l’espatlla i gira l’arma contra Stephanie, que revela que té una càmera oculta retransmetent en directe tot l’esdeveniment al seu vlog. Emily és arrestada després de ser atropellada per un cotxe.

El text final explica que Emily va ser condemnada a 20 anys de presó. La segona novel·la de Sean es va convertir en un èxit de vendes del New York Times i es va convertir en un professor d’èxit a Berkeley. Stephanie està sortint amb un altre home. El seu vlog té un milió de seguidors i es converteix en un programa matinal; també s’ha convertit en detectiva privada a temps parcial. En una escena post-crèdit, Emily és vista a la presó, guanyant un partit de bàsquet contra altres presoners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada