Bloc personal,

dijous, 1 d’octubre del 2020

Mean Streets (1973)

[929]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Martin Scorsese
Guió: Martin Scorsese, Mardik Martin
Actors: Robert De Niro, Harvey Keitel, David Proval

[ Crim, drama, thriller ] 1h 52min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“Una petita caputxa intenta mantenir la pau entre el seu amic Johnny i els creditors de Johnny.”

Crítica

De les imprescindibles!

Què haig de dir jo, pobre de mi! De les que ja no es fan?

Resum (amb espòilers)

Charlie és un jove italoamericà a Little Italy, Nova York. El seu sentiment de responsabilitat cap al seu imprudent amic Johnny Boy, un jugador de poca edat, encaputxat i poc encertat, es nega a treballar i deu diners a molts taurons de préstec.

Charlie treballa per al seu oncle Giovanni, un poderós mafiós, tauró de préstecs i corrector polític, principalment cobrant deutes. També té una aventura secreta amb la cosina Teresa de Johnny Boy, Teresa, que té epilèpsia i és ostracitzada a causa del seu estat, sobretot per l’oncle de Charlie. L'oncle de Charlie també vol que Charlie no sigui un amic tan proper amb Johnny, dient que "els homes honorables van amb homes honorables".

Charlie està dividit entre el seu devot catolicisme i el seu treball il·lícit pel seu oncle mafiós. Johnny es torna cada vegada més autodestructiu i irrespectuós amb els seus creditors. En no rebre la redempció a l’Església, Charlie la busca sacrificant-se en nom de Johnny.

En un bar, Michael, un tauró de préstecs de petit format, ve a la recerca de Johnny per pagar. Per a la seva sorpresa, Johnny l’insulta. Michael llança cap a Johnny, que treu una arma. Després d'un tens enfrontament, Michael s'allunya i Charlie convenç a Johnny que haurien d'abandonar la ciutat per un breu període. Teresa insisteix a venir amb ells. Charlie pren prestat un cotxe i marxen, deixant el barri sense incidents.

Un cotxe que els ha seguit de sobte es posa cap amunt, Michael al volant i el seu secuaces, Jimmy Shorts, al seient del darrere. Jimmy dispara diversos trets contra el cotxe de Charlie, colpejant Johnny al coll i Charlie a la mà, fent que Charlie estavelli el cotxe contra una boca d’incendis. Johnny es veu en un carreró vacil·lant cap a una llum blanca que es revela com un cotxe de policia. Charlie surt del vehicle accidentat i s’agenolla a l’aigua que brolla de la boca d’aigua, atordit i sagnant. Els paramèdics s’emporten Teresa i Charlie. El destí de Johnny continua sent desconegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada