Bloc personal,

dissabte, 31 d’octubre del 2020

The Queen’s Gambit (2020) S01

[138]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Scott Allan, Scott Frank, Allan Scott
Novel·la: Walter Tevis
Actors: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

[ Drama ] 7 capítols de 48-67min

Sinopsi

IMDb (8,9):
“Una nena òrfena de nou anys, la prodigiosa introvertida Beth Harmon descobreix i domina el joc dels escacs als EUA dels anys seixanta. Però l’estrellat infantil té un preu.”

Crítica

No té res, però m’ha atrapat…

No li veig res* d’especial a aquesta sèrie, però, en canvi, des del primer moment, m’ha atrapat i m’ha enganxat. La trobo molt bona, però no sé ben bé explicar el perquè.

(*) En realitat, si analitzo una mica més, té moltes coses, però més enllà de la genialitat del guió i de la manera com ha estat portat a la pantalla, aparentment no li sé veure res d’especial. Potser tampoc no cal més…

Resum (amb espòilers)

The Queen's Gambit és una miniserie de televisió dramàtica nord-americana basada en la novel·la homònima de Walter Tevis de 1983. Va ser creat per Scott Frank i Allan Scott i publicat a Netflix el 23 d’octubre de 2020.

És una història fictícia que segueix la vida d’una nena prodigi d’escacs òrfena anomenada Beth Harmon des dels vuit als vint-i-dos anys durant la seva recerca per convertir-se en la millor jugadora d’escacs del món (un món d’homes) mentre lluitava amb problemes emocionals i amb dependència de les drogues i l’alcohol. La història comença a mitjans dels anys cinquanta i arriba als anys seixanta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada