Bloc personal,

dissabte, 31 d’octubre del 2020

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

[939]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Yates
Guió: J.K. Rowling
Actors: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler

[ Aventura, família, fantasia ] 2h 14min

Sinopsi

IMDb (6,6):
“La segona entrega de la sèrie "Les bèsties fantàstiques" que presenta les aventures del magizoòleg Newt Scamander.”

Crítica

Insípida, anodina i totalment oblidable…

Al dia següent de veure-la no tenia clar si me l’havia acabat o l’havia deixat a mitges perquè no recordava ni de què anava ni molt menys com acabava… La primera part encara tenia raó de ser, però aquesta no val la pena ni posar-s’hi a menys que siguis un freak de Harry Potter.

Resum (amb espòilers)

El 1927, el Congrés Màgic dels Estats Units d'Amèrica (MACUSA) trasllada el fosc mag Gellert Grindelwald a Europa per ser processat, però Grindelwald s'escapa. Tres mesos després, a Londres, Newt Scamander visita el Ministeri de Màgia per apel·lar contra la seva prohibició de viatjar internacional i es troba amb Leta Lestrange, la seva companya de classe de Hogwarts i la promesa del seu germà Auror Teseu. El Ministeri accepta concedir la sol·licitud de Newt si ajuda a Teseu a localitzar Credence Barebone a París, però Newt declina haver après treballar amb el despietat caçador de recompenses Gunnar Grimmson. Albus Dumbledore demana a Newt que guardi Credence de Grindelwald i del Ministeri, creient que Credence és el germanastre de Leta, Corvus Lestrange V.

Newt és visitat per les seves amigues nord-americanes Queenie Goldstein i Jacob Kowalski, un muggle, que ha recuperat els seus records esborrats l'any anterior. Newt està decebut en saber que la germana de Queenie, Tina Goldstein, veu algú després de creure erròniament que Newt i Leta estaven compromesos. Dedueix de l'estrany comportament de Jacob que Queenie el va encantar a fugir per eludir la prohibició de MACUSA de casar-se entre mags i persones no màgiques. Després que Newt aixequi l’encant, Jacob es nega a casar-se amb Queenie, tement les conseqüències que tindria. Queenie marxa a trobar Tina, que busca Credence a París, seguida de Newt i Jacob.

A París, Credence s’escapa del circ Arcà amb l’intèrpret captiu Nagini. Cercant la mare de naixement de Credence, localitzen la serventa mig elf Irma Dugard, que el va portar a Amèrica per adopció. Grimmson, revelat que és seguidor de Grindelwald, mata a Irma. Tina coneix a Yusuf Kama, que també caça Credence. Newt i Jacob segueixen a Yusuf fins a Tina, només per trobar-la com a ostatge. Yusuf també els empresona, explicant que va fer un vot irrompible per matar el seu germanastre, que creu que és Credence. Incapaç de trobar Tina, es porta una Queenie desconcertada a Grindelwald; coneixent les habilitats de Queenie, li permet marxar mentre la manipula per unir-se a ell a través del seu desig de casar-se amb Jacob.

Newt i Tina s’infiltren en el Ministeri de Màgia francès per obtenir documents per confirmar la identitat de Credence, però són descoberts per Leta i Teseu; Tina i Newt es reconcilien després que ell expliqui que mai va estar compromès amb Leta. La seva recerca els condueix a la tomba de la família Lestrange, on troben a Yusuf, que revela que està duent a terme la petició del seu pare Mustafa de venjar la seva mare Laurena: va ser segrestada per Corvus Lestrange IV amb la maledicció Imperius i va morir donant a llum a Leta , La germanastra de Yusuf. Leta revela que va causar sense voler la mort de Corvus V: navegant cap a Amèrica, Leta, incapaç de suportar el seu plor constant, va canviar el seu germà petit amb un altre bebè, Credence; el vaixell es va enfonsar i Corvus es va ofegar.

El grup segueix un rastre fins a una concentració pels seguidors de Grindelwald, on Queenie es troba entre els assistents i Jacob la busca. Grindelwald mostra una visió d’una futura guerra mundial i s’enfronta a les lleis que els prohibeixen evitar aquesta tragèdia. Mentre Teseu i els Aurors envolten la concentració, Grindelwald demana als seus seguidors que difonguin el seu missatge per Europa i evoca un anell de foc blau que mata als Aurors en retirada i que només els seus fidels seguidors poden creuar amb seguretat. Queenie i Credence creuen el foc, mentre que Leta es sacrifica perquè els altres puguin escapar. Quan Grindelwald i els seus seguidors marxen, els bruixots restants i l’immortal alquimista Nicolas Flamel apaguen el foc. Newt opta per unir-se a la lluita contra Grindelwald.

A Hogwarts, Newt presenta a Dumbledore amb un flascó robat a Grindelwald, que conté un pacte de sang que Grindelwald i Dumbledore van fer en la seva joventut que els impedeix duelar-se; Dumbledore creu que es pot destruir. Al castell de Nurmengard, la seva base austríaca, Grindelwald presenta Credence amb una vareta, informa Credence que un fènix apareix a qualsevol Dumbledore que ho necessiti i revela la veritable identitat de Credence: Aurelius Dumbledore, el germà desaparegut d’Albus. Llavors, la credència demostra el seu nou poder com a bruixot fent servir la seva nova vareta per destruir la vessant de la muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada